050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Marlies

SRC-Reisleidster Marlies

Mijn liefde voor Spanje is door een (gelukkig) toeval ontstaan! Als alternatief na een geannuleerde reis koos ik er destijds spontaan voor om mee te gaan naar Andalusië. Sinds die keuze in de jaren ’80 ben ik verknocht aan Spanje en alles wat met Spanje te maken heeft.

De mensen, de grote steden én de dorpjes op het platteland, de ruige natuur in de binnenlanden, het sociale leven wat zich op straat afspeelt, de geuren van het heerlijke eten, de kleuren van de markt, de indrukwekkende grote cultuur en de cultuur van mooie details van de kleinschalige wonderen. Ook de Spaanse en Portugese eilanden bieden op dit gebied veel bijzonders! Maar ook buiten de Europese grenzen voel ik me thuis bij een andere grote liefde; Cuba. Waar de mensen het verschil maken in die bijzondere samenleving in een aparte situatie. Aan de andere kant van de wereld in Aziatische landen zoals in Sri Lanka, Birma of Vietnam reis ik zelf graag om ondergedompeld te worden in andere culturele, religieuze en filosofische sferen. Mijn werk als reisleidster maakt het mogelijk om u mee te nemen op de reizen naar Spanje en Cuba om deze ervaringen te delen en een land samen te zien, te proeven en te beleven! Er is níets leuker dan dat!

Bestemmingen: Spanje, Portugal, Cuba, Sri Lanka

Marlies
Reisleidster sinds 2000

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Marlies

Natuurpark Coto Doñana in Spanje
Door reisleider Marlies | 17-04-2018
Vorig jaar, op een zonnige zomerdag in juni, was ik aan het koken en zette ondertussen de tv aan voor het journaal. Onmiddellijk werd mijn aandacht getrokken door een bericht over een brand in Zuid-Spanje. Toen ik daarbij de naam van de stad Huelva hoorde, kwamen alle voelsprieten overeind staan en liet ik mijn spullen in de keuken liggen om het nieuws goed te volgen.
De tand van Boeddha in Kandy
Door reisleider Marlies | 30-10-2017
Mijn eerste reis naar Sri Lanka herinner ik me nog goed. Het was daarbij mijn eerste reis naar een land buiten Europa, wat al een belevenis op zich is. Vanuit Nederland sta ik opeens midden in de Sri Lankaanse tropen met zijn warmte en een onbekende, andere cultuur en manier van leven.
Goud op Madeira
Door reisleider Marlies | 17-08-2017
Goud op Madeira? Daar staat u misschien vreemd van te kijken, maar ik kan u meteen gerust (of teleur-) stellen. Ik bedoel hier het goud wat historisch altijd het Witte Goud werd genoemd, namelijk suiker!
De kunstroute van Funchal
Door reisleider Marlies | 22-06-2017
Eén van de meest spannende plekken in de hoofdstad van Madeira ligt wat afzijdig van het levendige centrum dat zich rond de kathedraal de Sé bevindt. Het is lange tijd een onbekende plek in de stad geweest voor toeristen. Om de plek goed te beschrijven moeten we een beetje de geschiedenis induiken. Niet dat dat een grote klus is, want Madeira is pas ontdekt in het begin van de 15e eeuw.
Fietsen bij het Inle Meer
Door reisleider Marlies | 14-05-2017
Het is absoluut een aanrader om tijdens je reis in Myanmar een paar dagen bij het Inle Meer te verblijven. Natuurlijk ga je dan met een bootje het meer op om de beroemde ‘beenroeiers’ te zien. Vissers staan op één been in hun bootje, het andere been houdt een roeispaan omklemt, zodat ze hun handen vrij hebben om te vissen. Een waar kunststukje.
Mingalabar in Myanmar
Door reisleider Marlies | 28-04-2017
‘Wat is je het meest opgevallen, wat vond je het meest bijzonder aan Myanmar?’, vroegen vrienden aan mij na onze vakantie. Zonder nadenken antwoordde ik spontaan: ‘de mensen!’. De vriendelijkheid van de mensen, de lach die doorbreekt als je contact maakt, de behulpzaamheid, de openheid! En iedereen zegt je zo vriendelijk gedag met het zangerige ‘Mingalabar’, waarmee je zelf na een dag óók in het Birmees terug groet.
Uno dos tres Pausa Cuba!
Door reisleider Marlies | 23-03-2017
Met een wat rood aangelopen gezicht en lichte druppeltjes op het voorhoofd tel ik de maat hardop mee en probeer als houterige Europeaanse de ogenschijnlijk zo eenvoudige passen te volgen die de Cubaanse salsadocent ons voor doet. Ik struikel over mijn voeten en vergeet opnieuw de kleine pauze tussen de twee ritmeblokjes in.
De rijke eenvoud van Suriname
Door reisleider Marlies | 17-05-2016
Om kwart over zes ’s ochtends melden we ons bij een centraal vertrekpunt in Paramaribo. Daar staan we dan, nog wat slaperig, met onze kleine weekendtassen en een flesje water. Op naar de rimboe: de komende dagen logeren we in het oerwoud van Suriname.
Fino of vino: sherry uit Spanje
Door reisleider Marlies | 25-01-2016
‘We beginnen links, de lichtste kleur, de fino, die is het droogst van smaak’. Voorzichtig nemen we allemaal een klein slokje uit het glas dat de gastvrouw heeft genoemd. We zijn op een sherryproeverij in dé sherrystreek van Spanje, Andalusië.
De grote rivier in Andalusië
Door reisleider Marlies | 04-01-2016
Natuurlijk ga je voor de cultuur naar Andalusië. Je wilt de prachtige bouwwerken zien die de Moren hebben nagelaten. Dwalen door oude opgravingen van een Romeinse stad en door de sfeervolle zwoele steden zoals Sevilla. Iedereen zal onder de indruk raken van de stille getuigenis van de christelijke overwinning in Córdoba, waar een kathedraal midden in een moskee is gebouwd.