050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Martine

SRC-Reisleidster Martine

Hoe zal ik na jarenlang reizen en verblijven in Spanje verwoorden waarom dit land zoveel voor mij betekent? Het zit hem, denk ik, in grote en kleine dingen…

Het is de schittering van de zee, de weidsheid van het Spaanse landschap, de uitgestrekte horizon, het grote contrast tussen de verschillende streken, de ervaring in Spanje om door de geschiedenis te lopen, het Spaanse gevoel voor stijl, de informele wellevendheid van de mensen, het respect voor de tradities en tegelijkertijd de open houding naar de toekomst; het is de zon op je huid, de mensen in de straten, het samen genieten van tapas aan de bar, de kunst om in het moment te leven… Iedere keer kan ik er weer intens van genieten om in Spanje te zijn! Ook reis ik naar Argentinië en Chili en het westen van de Verenigde Staten. Dit zijn grootse bestemmingen met enorme dimensies en een overweldigende natuur. De ervaring van die ruimte geeft een ander perspectief. Maar niet alleen de natuur, ook hun boeiende geschiedenis en culturele diversiteit zijn fascinerend. Deze bestemmingen staan garant voor een intense reiservaring. Het is fantastisch om dit als reisgezelschap met elkaar te beleven, en voor mij een voorrecht om dit samen met u te ervaren.

Bestemmingen: Spanje, Portugal, Cuba, Argentinië, Chili, Amerika

Martine
Reisleidster sinds 1999

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
West-Canada
Donderdag 18 juli 2019
16 dagen
3698,-Boek
Madrid en Castilië
Zaterdag 07 september 2019
8 dagen
1079,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Martine

Insidertips West-Amerika
Door reisleider Martine | 23-04-2019
Heeft u dat ook, een aantal droomplekken op uw bucketlist? Dat u een reis wilt maken waarvan u weet dat deze onvergetelijk wordt, ongeëvenaard in ervaring, eentje waar u altijd met veel plezier op terugkijkt? Voor mij is dat altijd het westen van Amerika geweest. De wonderbaarlijke natuurgebieden met eindeloze woestijnen, indrukwekkende canyons, tientallen meters hoge bomen… spectaculair!
Stoere kunst in Spaans Baskenland
Door reisleider Martine | 18-06-2017
Spectaculair die Baskische kust; wijds en ruig, zo anders dan de kust van de Middellandse Zee. De noordelijke ligging geeft Baskenland een eigen dynamiek, uniek in Spanje. Oceaandepressies komen er het land binnendrijven, het kan er flink waaien en de Golf van Biskaje is koud. Walvisvaarders waren het, die Basken, stoere zeelieden en later ook harde werkers in mijnbouw en industrie.
In de Okavangodelta van Botswana
Door reisleider Martine | 29-05-2017
Omdat we jaren geleden in Zambia gewoond hebben, steekt het verlangen om naar Afrika te reizen af en toe de kop op. We gaan het deze keer ‘avontuurlijk’ aanpakken en huren een 4-wheel drive met daktenten om te kamperen in de bush van Zambia, Namibië en Botswana. ‘Als je ‘s nachts de geluiden uit de bush door je dunne tentzeil heen kunt horen, dan besef je dat je (nog) leeft!’.
Once upon a time in West-Amerika
Door reisleider Martine | 30-03-2017
Uren rijden over verlaten wegen, stoppen bij een eenzame McDonalds. Buiten is het is warm en stoffig. De ervaring van ruimte en leegte is overweldigend. Grote bekers koffie en Coca-Cola lessen de dorst. We rijden verder the middle of nowhere in.
Vuurland in Argentinië (deel 2)
Door reisleider Martine | 17-09-2016
We zijn aangekomen bij het verste punt van onze reis. We zijn in Ushuaia, de zuidelijkste stad van het zuidelijk halfrond op het Argentijnse deel van het grote eiland Vuurland.
Vuurland in Argentinië (deel 1)
Door reisleider Martine | 10-09-2016
‘s Morgens heel vroeg vertrekken we met de bus uit Punta Arenas in Chili, en rijden verder zuidwaarts door Patagonië. We zijn op weg naar de uiterste punt van het Zuid-Amerikaanse continent.
Buenos Aires
Door reisleider Martine | 29-03-2016
Na een vlucht van 14 uur zijn we er, in deze miljoenenstad aan de overkant van de ‘gran charco’, de grote plas. Als wij landen is het er pas avond, maar voor ons is het al nacht in de hoofdstad van Argentinië.