050 - 3 123 123
U bent hier: Home | M'barek

SRC-Reisleider M'barek

Ik ben geboren op het grootste strand ter wereld, in een van de oudste koninkrijken, waarvan men zegt ‘als u er bent, sta dan nergens van versteld’.

Het groene eiland volgens de Arabieren, waar de Berbers hun regenwolken volgen, waar de islam, het jodendom en het christendom elkaar treffen onder het toeziend oog van de touaregs, waar De Ruyter ooit aan wal ging bij het piratennest Sale bij Rabat, de vaak besneeuwde Atlasceder wacht houdt op iedere pas, men geniet van heerlijke couscous en een zoete Maroc sinaasappel; daar heet ik u namens SRC van harte welkom!

Bestemmingen: Marokko

M'barek
Reisleider sinds 2009

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van M'barek

Mijn Marokko
Door reisleider M'barek | 20-03-2018
Marokko. Het lijkt ver, maar het is dichterbij dan u denkt! Want wat als ik u vertel dat de joods-Marokkaanse Samuel Pallache al in 1600 in Nederland aankwam, om als gezant van de sultan wapens te kopen van de protestantse Hollanders? En dat hij begraven ligt in Ouderkerk aan de Amstel? En dat zijn nakomelingen Hebreeuws onderwezen aan de universiteit van Amsterdam? Wist u dat er Marokkaanse soldaten meevochten in de bevrijding van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog en ze tot in Zeeland kwamen? En dat er in 1969 een officieel verdrag getekend werd door Marokko en Nederland, om 40.000 jongemannen op te halen om te werken in de opbloeiende Nederlandse economie? In 1979 werd de gezinshereningswet aangenomen en kwam ik in Nederland wonen.