050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Noël

SRC-Reisleider Noël

Het mooiste van het reizen in Amerika en Canada is dat bekende elementen worden afgewisseld met verrassende en soms zelfs vreemde aspecten. Op reis met een groep hoor ik geregeld ‘ken ik van die tv-serie/film’ of ‘daar heb ik wel eens wat over gelezen/gehoord’.

Maar vaker nog is men verbaasd over wat deze landen te bieden hebben! Want dat is veel, heel veel. Prachtige steden, overweldigende natuur, een korte maar o zo hevige historie en aardige, fatsoenlijke mensen met wie je gemakkelijk contact kunt leggen. Uitgekeken raak je hier nooit, een aangename verrassing ligt steeds op de loer. Het is werkelijk een voorrecht om reizigers kennis te laten maken met deze energieke landen, want dat zijn het! Heel vaak ben ik er geweest en nog steeds stap ik met een glimlach in het vliegtuig, op weg naar New York, Toronto of een andere bestemming. En het begeleiden van reizen naar deze fantastische landen doe ik alleen maar om die glimlach ook bij de reizigers te zien.

Bestemmingen: Amerika, Canada, Frankrijk, België, Duitsland, Rusland

Noël
Reisleider sinds 2012

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Moskou en Sint Petersburg
Maandag 20 mei 2019
7 dagen
1098,-Boek
Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis
Woensdag 05 juni 2019
15 dagen
3459,-Boek
WO II in Normandië
Donderdag 27 juni 2019
5 dagen
648,-Boek
Bourgogne
Zondag 21 juli 2019
6 dagen
749,-Boek
Bourgogne
Zondag 25 augustus 2019
6 dagen
749,-Boek
Metz, Nancy en Straatsburg
Vrijdag 13 september 2019
5 dagen
569,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Noël

Literair Sint Petersburg
Door reisleider Noël | 10-01-2019
Wie zich op een lichtelijk onorthodoxe wijze wil voorbereiden op een (eerste) bezoek aan Sint Petersburg, kan overwegen zich te verdiepen in de Russische maar ook Nederlandstalige literatuur. Onlangs was één der zomergasten de Nederlandse schrijver Pieter Waterdrinker. Tamelijk recent is van hem verschenen het boek ‘Tsjaikovskistraat 40’, waarin hij onder veel meer verslag doet van zijn leven in Rusland en meer in het bijzonder Sint Petersburg. Wie verwacht aan de hand van dit boek zijn weg te vinden in deze stad komt bedrogen uit. Wel krijg je een – weliswaar gekleurd maar – goed beeld van hoe het is om in deze stad, en in Rusland, te leven.
Puur natuur uit Canada
Door reisleider Noël | 17-08-2018
Mijn leven lang heb ik iets met vlaggen gehad. Ik vind het prachtig dat met één beeld een land kan worden opgeroepen. Mijn voorkeur gaat niet uit naar vlaggen die louter en alleen uit kleuren bestaan. Nee, geef mij maar een vlag die er een beetje uitziet als een niet al te modern schilderij.
Wijn in Canada
Door reisleider Noël | 07-08-2018
Bij de meeste wijnliefhebbers is waarschijnlijk wel bekend dat de VS een serieuze wijnproducerende natie is, qua productie zelfs de vierde van de wereld, na Frankrijk, Italië en Spanje. Wat wellicht verrassender is, is dat inmiddels in alle staten wijnbedrijven te vinden zijn. In de staat Mississippi weliswaar slechts twee, maar er is dus wijnbouw daar in het diepe zuiden.
Met Leo Blokhuis door de Verenigde Staten
Door reisleider Noël | 23-02-2018
Twee van mijn grootste passies, de Verenigde Staten en (Amerikaanse) muziek, komen samen tijdens de Muziekreis Amerika, waarbij ook niemand minder dan Leo Blokhuis van de partij is. Dat wordt weer een waar feest!
Edward Hopper
Door reisleider Noël | 27-11-2017
Hoewel het niet altijd lukt, probeer ik iedere keer als ik in de Verenigde Staten ben minimaal één roman van een (bekende) Amerikaanse auteur te lezen die zich ook in dat land afspeelt. Het klinkt misschien vreemd, maar voor mij spreekt zo’n verhaal nog meer tot de verbeelding als ik in of in de buurt van de plaats van handeling ben. Zo had ik onlangs een roman van de bekende schrijver John Updike in mijn handbagage gestopt, getiteld Marry me. Deze roman speelt zich af in het noordoosten van de Verenigde Staten.
Canada, het beste land ter wereld?
Door reisleider Noël | 23-08-2017
In lijstjes van de prettigste landen van de wereld om te wonen en werken staat Canada bijna zonder uitzondering erg hoog. Daarnaast, of misschien wel in verband daarmee, staat het land er erg goed voor als reisbestemming. In menig recent gepubliceerd lijstje van favoriete reisbestemmingen staat Canada in de top 10. Niet vreemd wat mij betreft, want het land heeft de gast zeer veel te bieden.
Ruige romantiek in New Orleans
Door reisleider Noël | 08-05-2017
The Big Easy, The City that Care Forgot, Hollywood South, Crescent City, America’s Most Interesting City, NoLa: als het aantal bijnamen van een stad iets zegt over de aantrekkelijkheid ervan, dan staat New Orleans met stip op 1.
Op ontdekkingsreis door Amerika
Door reisleider Noël | 12-06-2016
Amerika, waarmee ik bedoel de Verenigde Staten van Amerika, is niet te bevatten. Geen enkel boek, geen enkel tv-programma doet recht aan de veelomvattendheid van dit immense land. Er is geen mens die heel Amerika overziet.
De Grand Canyon: must see van Amerika
Door reisleider Noël | 07-04-2016
De Verenigde Staten staan bekend om hun overweldigende, bijna niet te bevatten natuur. Maar wat is nu het allergrootste natuurwonder van het land?