050 - 3 123 123

Argentinië: passievolle tango en ijzige gletsjers

Door reisexpert Joyce | 05-04-2017

Een reis door het immense Argentinië is een zwierige tango langs indrukwekkende natuur- en cultuurpracht, met azuurblauwe meren, rokende vulkanen, enorme ravijnen, grillige rotskusten, gletsjers en het ongerepte steppegebied van het prachtige Patagonië. Ook de beroemde watervallen van Iguazú, de swingende cultuur en de passievolle tango in de bruisende metropool Buenos Aires zullen uw hart veroveren. In Argentinië vindt u het allemaal!

Perito Moreno is mijn absolute favoriet

Joyce heeft het indrukwekkende natuurgeweld van Argentinië afgelopen jaar zelf ervaren. Ze is productmanager bij SRC Reizen en maakte dit voorjaar een inspectiereis naar Buenos Aires en Patagonië. ‘In Buenos Aires heb ik genoten van de kleurrijke wijkjes, waar vaak op de hoek van de straat een passionele tango wordt gedanst. Vanuit Ushuaia, “het einde van de wereld”, maakte ik een cruise over het Beaglekanaal en zag ik zeeleeuwen en pinguïns.

Mijn absolute favoriet was de Perito Moreno. Ik raakte niet uitgekeken op deze oogverblindende gletsjer, waar regelmatig grote stukken ijs onder luid gekraak afbrokkelde. Omdat het geluid pas hoorbaar is als het ijsblok het water raakt, is het een sport om de 5 kilometer lange gletsjer aandachtig te bestuderen, om te zien waar het ijs naar beneden komt. Het was een onvergetelijke reis! Gelukkig heb ik in El Calafate de lokale bessen gegeten, waardoor ik volgens de traditie zeker nog een keer in Patagonië terugkom!'

Meer reisverhalen

Joyce, SRC Reizen
Mijn absolute favoriet was de Perito Moreno. Ik raakte niet uitgekeken op deze oogverblindende gletsjer!