050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

De reisverlanglijst van reisleidster Martine

Door reisleidster Martine | 07-06-2021

Reisleidster Martine vertelt u deze week welke vakantielanden er op dit moment bovenaan haar reisverlanglijst staan. Onze reisleiders staan namelijk, waarschijnlijk net als u, te popelen om weer hun koffers te pakken en nieuwe reisavonturen te beleven. Maar welke vakantiebestemmingen hebben zij het meest gemist, waar kijken zij reikhalzend naar uit? U leest het in de reisverlanglijsten van onze reisleiders.

Ik neem u straks graag mee naar...

Santiago de Compostela

Wat zijn de reizen naar Compostela toch een prachtige reizen uit ons programma! Nu we allemaal aan het wandelen geslagen zijn – wie heeft er nog geen stappenteller? – en we meer tijd gehad hebben voor reflectie, is het zaadje voor het pelgrimeren misschien wel in ons geplant: al wandelend onthaasten en tot nieuwe in- of vergezichten komen! Wat een bof dat SRC de reis in het programma heeft. Het zijn namelijk wel heel veel stappen naar Santiago. Het bekendste traject, de Camino Francés, begint bij Saint-Jean-Pied-de-Port in Zuid-Frankrijk, en vandaar is het maar liefst 800 kilometer. Ontzag voor de pelgrims die we onderweg vanuit de touringcar zien! Daar lopen zij met rugzak, jacobsschelp en pelgrimsstok over de droge Meseta, door Burgos met de indrukwekkende kathedraal, via dorpjes en romaanse kerkjes. Steeds verder naar het westen, het fraaie León binnen, het groene Galicia tegemoet. Maar eerst moeten ze de bergen over naar O Cebreiro. Daar voorbij ligt Santiago de Compostela, of verder nog, het einde der aarde, Finisterre, waar de schittering van de Atlantische kust lokt.

Wonderlijk hoe ik, hoewel we de reis met een touringcar maken, het toch als pelgrimstocht ervaar. En dat is iets wat ik van veel reizigers hoor. De route, het landschap, de historische plaatsen, maar vooral de pelgrims onderweg geven een extra dimensie aan deze reis. Onze terugreis langs de noordkust van Spanje is verrassend fraai met als afsluiter Bilbao en het Guggenheimmuseum! Hoe afwisselend kan het zijn! Zo’n reis gun ik iedereen. En dat kan! Er zijn twee varianten van deze reis te boeken, de Pelgrimsroute Compostela en de Wandelreis Compostela (met vier wandeletappes).

West-Canada

Wat is het een heerlijke reis, de reis door het westen van Canada. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Als we van Calgary onze tocht door de Rockies beginnen met stops bij smaragdgroene meren en klaterende watervallen, uitgestrekte gletsjers en ongerepte bossen, is het een en al schoonheid en weidsheid. De gezellige plaatsjes Banff en Jasper zijn een levendige onderbreking. We zijn toch niet de enigen hier! Hoe dit enorme land naar het westen toe is opengelegd door houthakkers, pelsjagers, goud- en gelukzoekers dwingt respect af. Maar er is ook een keerzijde. Het is vaak zonder respect voor de first nations, de inheemse bevolking, gebeurd en dat gaf mij ook stof tot nadenken. Als we verder, via indiaans grondgebied, naar het noordwesten rijden, wordt alles verlatener. We overnachten in het afgelegen Bella Coola. Het geeft deze reis een avontuurlijk karakter. Vandaar maken we via de Insight Passage de oversteek naar Vancouver Island.

Wandelen, walvissen of beren spotten, hier is het allemaal mogelijk. Hoe groot is de contrast om via het fraaie en zeer Britse Victoria weer terug te varen naar het moderne Vancouver. De imposante Rockies, het uitgestrekte westen, de schitterende Pacific Ocean, u krijgt het allemaal te zien. U merkt het: ik denk er met verlangen aan terug…

Marokko

En dan Marokko! Collega Frits schreef er al over. Ik heb er verschillende malen zelf met een huurauto gereisd en gedacht dat het wel relaxter zou zijn geweest met SRC in de touringcar! Het was hier en daar ‘une trafique anargique’, zoals dat zo mooi in een reisgidsje stond. Maar hoe fotogeniek wilt u het hebben? Zo kleurrijk, zo prikkelend voor alle zintuigen! We kwamen in de steden ogen te kort. En dat niet aan de andere kant van de wereld, maar slechts op een paar uurtjes vliegen van huis. Marokko is een totaal andere wereld, zowel landschappelijk als qua sfeer. Zo reden we door droge woestijnlandschappen, we bezochten Fès, Meknèss en Marrakech met hun schitterende babs (stadspoorten) en hun exotische medina’s. En die spectaculaire haarspeldbochtenroute door het Hoge Atlasgebergte! In de kasbahs aan de andere zijde, waanden we ons in vervlogen tijden. Een reis in Marokko is een belevenis en een verrijking. Het geeft u een beeld van het prachtige land waar veel mede-Nederlanders vandaan komen. Marokko, een aanrader!

Het Beste van het Westen

The Best of the West, wat een spectaculaire reis was dat. Zes keer heb ik hem geleid. Ik zie tot mijn spijt dat hij op dit moment niet als groepsreis wordt aangeboden. Maar u zou kunnen overwegen deze op eigen gelegenheid te maken. zie de fly drive Wild West-Amerika. Big, bigger, biggest… Een reis in de overtreffende trap! Grote afstanden, grootse natuur, de grootste afwisseling ooit beleefd tijdens een reis! Al die schitterende nationale parken en onderweg nog meer verpletterend mooie landschappen. En dan die Amerikaanse sfeer... Het uitgestrekte Los Angeles met het bezoek aan het hooggelegen Getty Museum: wow! Ook een avond in Las Vegas vergeet u niet meer. Als we aan het eind van onze reis terugkwamen in San Francisco en onder de Golden Gate brug een boottocht maakten op de baai, konden we niet geloven dat we het allemaal zelf gezien en beleefd hadden. Deze indrukwekkende reis met een aaneenschakeling van hoogtepunten komt vast weer eens terug in ons programma. Houd het maar in de gaten! En voor wie niet langer wil wachten: kijk eens naar de eerder genoemde fly drive!

Wilt u ook weer op reis?

Kijkt u er ook zo naar uit om weer op reis te gaan, misschien wel met Martine? Bekijk alle vertrekkende groepsreizen in onze vertrekkalender. Benieuwd welke reizen Martine straks gaat begeleiden? Houd dan de reisleiderpagina van Martine in de gaten!

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Martine
U merkt het: ik denk met verlangen aan deze reizen terug!