050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Kunst kijken in coronatijd

Door reisleidster Adriënne | 24-09-2020

De chauffeur draaide de sleutel in het contact om en zacht brommend kwam de motor van de touringcar op gang. Het was zover, na al die maanden zonder reizen gingen we eindelijk op pad. Nieuwsgierig en vol verwachting naar het nieuwe reden we onze reisbestemming tegemoet.

Ik was niet de enige die zich erop had verheugd weer op reis te kunnen gaan. In het begin was het natuurlijk voor ons allemaal even wennen aan de nieuwe situatie. Met elkaar op reis in tijden van corona. We hadden regelmatig een mondkapje op, maar al snel merkten we dat niet meer.

Kunst in Zwitserse musea

Hoe verrassend was het om weer op reis te zijn! We konden in alle rust in de verschillende musea genieten van de prachtige kunstcollecties. Bovendien waren er ook interessante tentoonstellingen te zien. Wat was het fijn om weer op reis te zijn! Nieuwe gezichten, leuke gesprekken… en het plezier om samen van kunst te genieten. Er was ook gelegenheid om alleen op pad te gaan en zelf verder rond te kijken. Om te dwalen langs mooie panden in de sfeervolle Zwitserse straatjes, een bijzondere kerk te bezoeken of te genieten van een uitnodigend terras.

De Zwitserse steden die we op deze reis bezochten zijn alle drie gezellig en gastvrij. Basel, de stad waar ‘onze’ humanist Desiderius Erasmus meermaals verbleef en in 1536 stierf. Bern, de Zwitserse hoofdstad, waaraan kunstenaar Paul Klee nauw verbonden is. En Zürich, waar in 1916 de kunststroming van het dadaïsme ontstond en de kleurrijke glas-in-lood vensters van Marc Chagall de Fraumünster verfraaien. Daarnaast verkenden we op de Vitra Campus de verrassende wereld van het design en bewonderden we de bijzondere architectuur. Als afronding van deze reis brachten we ook nog een bezoek aan de Mathildenhöhe in Darmstadt. De kunstenaars die hier begin vorige eeuw samen woonden en werkten schiepen een bijzonder ‘Gesamtkunstwerk’. Schoonheid, design en architectuur lieten zij prachtig in elkaar vloeien.

Nu weer terug in Nederland kijk ik met veel plezier terug op deze reis. Nieuwe verhalen en inspiratie komen uit mijn koffer tevoorschijn. Zo blijft de kunst in Zwitserse Musea nog lang in mijn gedachten, net als de herinneringen aan een zonnige en ontspannen reis en de gezelligheid en het plezier met elkaar. En dan zijn er ook nog zoveel andere reizen, andere werelden om te verkennen. Hopelijk kunnen mijn collega-reisleiders en ik weer snel op reis. En wie weet, misschien wel met u?

Wilt u ook kunst in Zwitserse musea ontdekken?
Ga mee op de reis Kunst in Zwitserse musea

Bekijk de foto's van Adriënnes reis

Meer reisverhalen

SRC -reisleidster Adriënne
Nu weer terug in Nederland kijk ik met veel plezier terug op deze reis. Nieuwe verhalen en inspiratie, net als herinneringen aan een zonnige en ontspannen reis en de gezelligheid en het plezier met elkaar!