050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Sprankelend Sicilië

Sprankelend Sicilië

Door reisexpert Wilma | 20-04-2017

Palermo, het gezellige Taormina en natuurlijk de Etna: klinkende namen die tot de verbeelding spreken. Maar Sicilië heeft meer, veel meer! Citroen- en sinaasappelplantages kleuren het landschap en langs de kustlijn vindt u zoutpannen, zandstranden en kliffen. In het onbekende binnenland van Sicilië omringen olijfbomen en wijngaarden rustige heuveldorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En in dit schilderachtige landschap ligt een overdaad aan cultuur!

Schateiland van de Grieken en Romeinen

Wilma, productmanager voor onder andere alle Italië-reizen van SRC, heeft Sicilië meerdere malen bezocht. ‘Een reis naar Sicilië is voor mij elke keer weer een cadeautje. Dit schateiland heeft zoveel te bieden dat er altijd wel wat nieuws “valt uit te pakken”. Door de lange geschiedenis waarin verschillende volkeren dit eiland overheersten is er uit elke periode wel iets moois te bewonderen. Zo bouwden Griekse kolonisten in de 8e eeuw v.Chr., langs de prachtige kust met weidse vergezichten hun robuuste tempels. Nog altijd kunt u genieten van de zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels in een onovertroffen landschap. Ook de Romeinen, die het eiland gebruikten als graanschuur van het uitgestrekte rijk, lieten hier fraaie amfitheaters en rijkversierde buitenhuizen achter. Herinneringen aan hun rijkdom en macht.

Na de Grieken en de Romeinen volgden Arabieren, Napolitanen, Spanjaarden en Habsburgers. Allemaal kwamen ze naar dit zonovergoten ‘schateiland’ om te genieten van al het moois dat Sicilië te bieden heeft. En allemaal lieten zij een rijk cultureel erfgoed achter in dit mediterrane paradijs. Natuurlijk moet u de bezienswaardigheden van Sicilië uit al deze boeiende periodes bewonderen, maar u doet Sicilië te kort als u alleen maar van must see naar must see reist.

Het andere onbekende Sicilië

Daarom heb ik in de verschillende Sicilië-reizen ook de minder bekende bezienswaardigheden van het eiland opgenomen. We verlaten regelmatig de gebaande paden en laten u kennismaken met de prachtige natuur en het goede leven van Sicilië. U proeft bijvoorbeeld lokale lekkernijen op een fraai gerenoveerde boerderij en wandelt door mediterrane tuinen en olijfboomgaarden. In Caltagirone ziet u de kleurrijke keramiek waarmee de stad is getooid, en in Trapani ontdekt u alles over de zoutwinning op het eiland. En in het middeleeuwse stadje Castelbuono, bekend om de heerlijke streekproducten zoals nougat, proeft u letterlijk van het zoete Siciliaanse leven! Houdt u van de smakelijk mediterrane keuken, een mild klimaat, goede wijn en het goede leven? Dan bent u op Sicilië echt op de juiste plek. Ik kan u een bezoek aan dit heerlijke eiland dan ook van harte aanbevelen!’

Meer reisverhalen

Wilma, SRC Reizen
Dit schateiland heeft zoveel te bieden dat er altijd wel wat nieuws “valt uit te pakken”.