050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Via kust en kunst naar het einde van Engeland

Door reiziger Hubrecht Duijker | 23-08-2019

SRC-reiziger Hubrecht Duijker vertrok in augustus naar Groot-Brittannië voor de 8-daagse reis Devon & Cornwall. Onder leiding van reisleidster Claudia ontdekte hij in deze graafschappen spectaculaire kliffen, goudkleurige stranden, eeuwenoude legendes, pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bruisende steden. Meneer Duijker legde zijn ervaringen vast in een prachtig reisverhaal dat hij graag met u deelt.

Het kasteel van koning Arthur

In het zuidwesten van Engeland spelen allerlei legendes over koning Arthur: een strijdlustige veroveraar die de Ronde Tafel creëerde na eerder, als schildknaap, het zwaard Excalibur uit een aambeeld te hebben getrokken, wat niemand anders was gelukt. Op weg naar Land’s End afdalend langs de kust ten noorden daarvan komen we de naam van koning Arthur dan ook tegen. In het bijzonder bij Tintagel Castle, of althans de ruïnes daarvan. Want daar zou de ridder geboren kunnen zijn, in de 6e eeuw. Via steile wandelweggetjes, heen en terug, vanuit het dorpje Tintagel (ook bekend om zijn historische postkantoor), lopen we langs de vastelandsresten van het bolwerk naar het op een hoge, immense eilandrots gelegen oorspronkelijke kasteel. Sinds augustus van dit jaar is dit te bereiken via een bijzondere voetgangersbrug, hoog boven het woelende water (zie de beginfoto). Het brugpad bestaat uit dunne rijen grijs graniet die een Britse journalist associeerde met ‘een volle doos After Eight’. De eigenlijk kasteelresten zijn schaars en niet opmerkelijk. Wat wel imponeert is de omliggende natuur, de rotsig ruige kust van noordelijk Cornwall. Rechts in de diepte zien we een kleine landtong met ernaast de donkere opening van een grote grot. Verderop, en dat aan weerszijden van de met wat groen bedekte steenmassa, staan blauwgrijze silhouetten van granieten kliffen als boegbeelden in de branding. Wie de smalle, slingerende, hobbelige paden over het plateau volgt, ontvangt bovendien als beloning een reeks steeds wisselende vergezichten over zowel de winderige zee als de baaienrijke kustlijn. Zou de jonge Arthur dit ook gezien hebben, vanaf de wallen en vanuit de vensters?

Lees het volledige reisverhaal van de heer Duijker. Op zijn website www.hubrechtduijker.com vindt u meer reiservaringen.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek ook de ruige schoonheid van Devon & Cornwall

Meer reisverhalen

Met enige weemoed en veel kleurrijke beelden op zowel het netvlies als in de herinnering nemen we afscheid van St. Ives, om naar Land’s End te gaan, de meest westelijke punt van het Engelse vasteland.