U bent hier: Home | Moldavië

Rondreis Moldavië - Land met een rijke geschiedenis

Reis met SRC naar Moldavië; een vergeten land aan de oostgrens van Europa. Nadat het in 1940 door de Sovjet-Unie werd geannexeerd verdween het land voor het Westen achter het IJzeren Gordijn. Inmiddels is Moldavië al ruim 25 jaar onafhankelijk, maar nog niet ontdekt door toeristen. Maak kennis met deze onbekende parel van Europa met zijn mysterieuze kloosters, een eeuwenoude wijncultuur en prachtige landschappen met karakteristieke dorpjes. Een groepsrondreis door Moldavië is een bijzonder avontuur!

Rondreis langs de zeven heuvels van Moldavië

Tijdens uw reis maakt u kennis met Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Chisinau is gelegen op zeven heuvels. De stad werd in de 15e eeuw gesticht ten tijde van het Vorstendom Moldavië. Later behoorde het gebied tot het Osmaanse rijk, later tot het Russisch rijk en eveneens is het in Roemeense handen geweest. Onze reisleiders vertellen u de mooiste verhalen over de roerige geschiedenis van Moldavië. Chisinau is een van de groenste hoofdsteden van Europa. Struin langs de statige gebouwen en door de mooie parken, en vergeet zeker het beroemdste park niet: Stefan cel Mare. Dit prachtige uitgestrekte park heeft de bijnaam ‘park van de geliefden’ en staat bekend om haar bijzondere en oude bomen. Ook de kathedraal en het parlementsgebouw zijn bijzonder.

Tijdens uw groepsrondreis is het zeker moeite waard om een bezoek te brengen aan de mooie regio Orheiul Vechi. In een prachtig heuvelachtig landschap van Moldavië kunt u een uniek 13e-eeuws klooster bezoeken, die volledig is uitgehouwen uit de kalkrotsen. U kunt voor een uitstapje naar Orheiul Vechi het beste een reisleider bij u hebben die u rond kan leiden en alles kan vertellen over de geschiedenis van het klooster.

Reis door het wijnverleden van Moldavië

Tijdens uw reis zult u merken dat Moldaviërs bijna emotioneel worden als ze over hun wijnen praten. Al voordat het proeven begonnen is. Er zijn maar weinig landen waarvan de nationale identiteit zo sterk met dit edele sap verbonden is. En met recht! Moldavische wijnen staan al sinds de middeleeuwen bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Poolse koningen, Oostenrijkse keizers, Turkse sultans en Russische tsaren: ze kregen er geen genoeg van. Toen Moldavië (of Bessarabië zoals het ook wel genoemd werd) in 1940 door de Sovjet-Unie werd ingelijfd, en na de Tweede Wereldoorlog achter het IJzeren Gordijn verdween, was het helaas gedaan met de trotse reputatie van Moldavische wijnen.

Een wijnproeverij mag u dus eigenlijk niet overslaan op een rondreis door Moldavië. Een perfecte plek voor een proeverij zijn de wijnkelders van Cricova, die bestaan uit een gangenstelsel van maar liefst 120 kilometer! De ambiance onder de grond is erg bijzonder. Een gids vertelt u meer over het proces van wijn maken en u heeft de kans om bijzondere wijncollecties de bewonderen.

Een rondreis door Moldavië staat garant voor geweldige verhalen over de geschiedenis en de cultuur van dit vrij onbekende land, maar ook voor heerlijke wijn en prachtige middeleeuwse architectuur. Beleef het zelf tijdens een reis met SRC!