050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tanzania

Rondreis Tanzania - Een unieke reis langs adembenemende natuur

In het ongerepte Tanzania ervaart u het echte Afrika. Hier worden de meest spectaculaire natuurdocumentaires werkelijkheid! Een individuele reis door Tanzania is een schitterende safari door het gebied met de grootste wildpopulatie in Afrika. Uw rondreis start bij de 5.895 meter hoge Kilimanjaro. De hoogste berg van het Afrikaanse continent, is letterlijk ‘het dak van Afrika’. Op deze reis brengt u samen met uw privéchauffeur, die tevens uw gids is, een bezoek aan Serengeti National Park, Lake Manyara National Park en de Ngorongorokrater. De big five vertegenwoordigen slechts een deel van de enorme diversiteit aan dieren die u tegenkomt! De kleurenpracht van de honderden vogelsoorten is even ongelooflijk als de enorme slagtanden van de olifanten in Tarangire National Park. De Tanzaniaanse bevolking heet u hartelijk welkom: “Karibu sana”, oftewel heel erg welkom!

Reis in Tanzania langs prachtig natuurschoon

Voor een schitterende safari door het gebied met de grootste groepen wild bent u in Tanzania aan het juiste adres! Tijdens een rondreis door Tanzania ontdekt u met de gids/reisleider de natuurlijke pracht van dit betoverende land. Een van de bekendste natuurparken is het Serengeti National Park met zijn eindeloze grasvlakten die ruim 14.000 km² beslaan. Aan het einde van de droge tijd in oktober leven hier zo’n drie miljoen dieren! De Serengeti staat bekend om de jaarlijkse trek van de ‘wildebeesten’, de gnoes die in enorme kuddes door het park gaan, een imponerend gezicht! Spot u tijdens uw culturele groepsreis door Tanzania in dit park de leeuwen, cheeta’s en andere katachtigen die op de loer liggen?

Reis samen met uw gids ook naar een van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania: het Lake Manyara National park. Hier leven op een oppervlakte van slechts 200 km² vele wilde dieren en maar liefst 300 vogelsoorten! De safari start met een tocht door een stuk jungle met watertjes. Blauwe meerkatten en bavianen kijken u hier nieuwsgierig aan! Daarna bereikt u open grasland met uitzicht op het zoutwatermeer dat het park zijn naam geeft: Lake Manyara. Door de mineralen in het water heeft dit meer een bijzondere kleur. Maar liefst 300 verschillende vogelsoorten, waaronder grote groepen flamingo’s, ibissen en pelikanen, leven in en rond het meer. Lake Manyara ligt aan de voet van de Grote Riftvallei en wordt omringd door groene hellingen. In het park vindt u bossen met gigantische vijgen- en mahoniebomen, maar ook uitgestrekte graslanden. Als u geluk heeft, ziet u de ‘boomklimmende’ leeuwen, die een dutje doen in de acaciabomen!

Verken de grootste krater ter wereld tijdens een reis naar Tanzania

Tijdens een adembenemende groepsrondreis door Tanzania kan ook een verkenning van de grootste krater van de wereld niet missen. De Ngorongorokrater is de grootste intact gebleven ‘caldera’ ter wereld. Een caldera is het ingestorte dak van een vulkaan. In de krater zijn verschillende kleine ecosystemen, die worden beschermd tegen invloeden van buitenaf door de 600 meter hoge kraterwand. Tijdens een individuele rondreis ontdekt u met een game drive dit bijzondere Tanzaniaanse natuurwonder. U vindt hier moerassen, savannes, bossen en meren. Er leven ongeveer 300.000 dieren in de krater. In deze ‘ark van Noach’ kunt u onder andere de big five spotten: de olifant, de neushoorn, het luipaard, de buffel en de leeuw. Giraffes zult u hier niet zien: die kunnen de afdaling niet maken, door hun lange benen en nek. Vanaf de rand van de krater heeft u een ongeëvenaard uitzicht over het gebied; vooral bij zonsondergang is dit adembenemend!

Tijdens uw individuele reis of groepsreis naar Tanzania laat uw gids u de mooiste plekken van dit adembenemende land zien. U zult versteld staan van de natuurlijke diversiteit en de bijzondere volkeren die dit land bewonen. Bereid u goed voor op uw reis door de praktische informatie over Tanzania te lezen en te bekijken wat de beste reistijd voor Tanzania is. Zo weet u zeker dat uw vakantie onbezorgd en onvergetelijk wordt! Gaat u met SRC Reizen op vakantie naar Tanzania?

Boek uw rondreis naar Tanzania bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Tanzania in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis naar Tanzania bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Tanzania