U bent hier: Home | Portugal

Rondreis Portugal - Zeevaarders, wijn en azulejos

Portugal: land van de weemoedige fado, een roemrijk verleden, heerlijke portwijnen en schitterende cultuurrijke steden. Reis door Portugal en laat u meevoeren door de gemoedelijke sfeer en de eenvoud van het land. Portugal heeft zoveel te bieden, u bent na uw vakantie absoluut verkocht! Machtige steden als Lissabon en Porto sieren de prachtige kust en herinneren aan de tijd dat de zeevaarders van Portugal over de wereldzeeën reisden. Rijkversierde kloosters gunnen de bezoeker een blik in het verleden en oude provinciesteden als de universiteitsstad Coimbra stralen ook vandaag de dag nog. Tijdens een culturele groepsreis van SRC door Portugal ervaart u het allemaal!

Ontdek het roemrijke verleden van Portugal tijdens een rondreis

Portugal is een land waar contrasten eenheid worden en waar oud en modern zich mengen. Tijdens uw rondreis door dit kleine land ontdekt u haar rijke geschiedenis: oude kastelen, grote paleizen, indrukwekkende kloosters, fraaie steden en pittoreske oude dorpjes getuigen nog altijd hiervan. Porto, Coimbra, Alcobaça, het klooster van Batalha, Óbidos en Lissabon: de grandeur van weleer komt terug in elke bouwsteen van het land! En vergeet op uw autorondreis het weidse binnenland van Portugal niet! Hier verscholen en nog amper door toeristen bezocht liggen schilderachtige dorpjes, uitgestrekte weiden met duizenden kurkeiken en bergachtige streken. In de sfeervolle dorpjes met witgekalkte huizen, lieflijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons struint u heerlijk door de kleine straatjes. En ook hier wordt u verrast door prachtige kastelen en kloosters, die herinneren aan de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen. Of u nu tijdens een fly drive of een busrondreis dit heerlijke land verkent: er is in Portugal voor elk wat wils!

In al die bijzondere steden, stadjes en bezienswaardigheden komt het Portugese verleden het mooiste tot leven met de verhalen van de enthousiaste reisleiders van SRC. Zij vertellen boeiende anekdotes en bijzondere legendes over bijvoorbeeld het tragische liefdespaar Pedro en Inês, over Hendrik de Zeevaarder die zelf nauwelijks een voet op een schip zette, of over de eerste Portugese koning, Afonso Henriques. Met al deze heerlijke verhalen geven zij nog meer kleur aan uw groepsrondreis door Portugal. Met de reizen van SRC ziet u méér van Portugal!

Proef de Portugese keuken tijdens uw reis!

In dit prachtige cultuurrijke land valt ook culinair veel te ontdekken, waarbij u letterlijk het rijke verleden proeft! Geniet tijdens uw reis van de eenvoudige en eerlijke Portugese keuken, waarin allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kerrie, koriander en pepertjes worden gebruikt. Het resultaat van de vele ontdekkingsreizen en van invloeden uit de vroegere koloniën van Portugal. En die heerlijke gerechten, waaronder natuurlijk verse vis en zeevruchten, combineren prachtig met een lekkere frisse vinho verde of een glaasje port als aperitief. En vergeet ook de madera niet, de bijzondere zoete wijn van het tropische bloemeneiland Madeira. Er valt tijdens het reizen door Portugal dus ook veel culinair te genieten!

Portugal, waar de zon zo vaak heerlijk schijnt, is ook een fotogeniek land! Vooral de beroemde blauwwitte azulejos vragen om vastgelegd te worden op de digitale plaat. Waar u ook wandelt of reist in Portugal, u ziet ze overal! Al meer dan vijf eeuwen sieren deze tegeltjes de straten en de monumenten van Portugal. Dat maakt de azulejos zo uniek. U vindt ze op bijzondere plaatsen, zoals in het station van Porto, op de markt van Funchal (Madeira) en in de metro van Lissabon. Ook in vele kloosters en kerken kunt u ze bewonderen, bijvoorbeeld in de kloosters van Alcobaça en Jerónimos.

Port, kloosters, azulejos, lekker eten en de zon: Portugal is een fantastisch vakantieland dat u bezocht moet hebben! Gaat u mee op reis naar Portugal? Welke rondreis u ook kiest u weet zeker dat u met SRC de ziel van Portugal ontdekt!