050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Colombia

Rondreis Colombia - ‘the only risk is wanting to stay'

Als er een land is dat geassocieerd werd met drugs en geweld, dan is het wel Colombia. Maar dat is niet nodig: na een lange periode van conflicten is het land terug van weggeweest. U ontdekt met een rondreis van SRC dit kleurrijke land en wat u al die tijd gemist heeft! Colombia is een echte droombestemming, met de machtige Andes, de Amazonejungle, het overweldigende dierenrijk, de culturele pracht van koloniale steden als Cartagena en Bogota en de vriendelijke bevolking. Het is dan ook geen wonder dat het magische realisme van Gabriel Garcia Marquez hier vandaan komt. Nog steeds vooroordelen? Laat ze achter op Schiphol en reis naar Colombia. Ontdek tijdens uw privéreis of groepsreis de schoonheid en diversiteit van deze ruwe diamant van Latijns-Amerika!

Reis door het verleden in Colombia

Dit prachtige land is vernoemd naar Columbus (‘Colombo’ in het Italiaans), hoewel de ontdekkingsreiziger hier zelf nooit voet aan land heeft gezet. Tijdens uw culturele groepsreis door Colombia vertelt uw reisleider de prachtigste verhalen over de geschiedenis van Colombia. Natuurlijk over Columbus en over de Spaanse conquistador Alonso de Ojeda, die dit paradijs bereikte in 1499. Maar ook over de rijke geschiedenis die het land toen al had: de oudst gevonden resten van menselijke bewoning zijn van ruim 15.000 jaar geleden! In het precolumbiaanse tijdperk werd Colombia bewoond door verschillende inheemse volken, zoals de Quimbaya, de Tairona en de Muisca. Tijdens uw rondreis door Colombia leert u hoe de koloniale overheersing door de Spanjaarden vanaf 1500, aangemoedigd door de mythe van 'El Dorado', de overvloedige bron van goud, leidde tot een sterke afname van de etnische bevolking. Colombia bleef tot 1810 een kolonie van Spanje. Pas in 1819 werd het land echt onafhankelijk, met dank aan de roemruchte Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar. Samen met uw chauffeur en gids maakt u zelf uw individuele reis door Colombia vol ontdekkingen waarin het roerige verleden van het land tot leven komt!

Kijk uw ogen uit tijdens een Colombia-reis

Colombia is ongeveer 28 keer zo groot als Nederland en tijdens het reizen door Colombia ziet u dat het landschap ook zeker 28 keer zo divers is! Het Andesgebergte vormt het hart van het land. Tussen de kust van de Grote en de Atlantische Oceaan, de machtige Andesregio in het noorden en de dichtbegroeide Amazoneregio in het zuiden, ligt een lappendeken van witte tropische stranden, besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte graslanden, droge woestijn en verschillende mangrove-, regen- en nevelwouden. Maak tijdens uw reis door Colombia daarom ook zeker tijd voor wat fotostops! In het afwisselende landschap leeft een grote verscheidenheid aan dieren. Met een beetje geluk kunt u jaguars, poema's, tapirs, gordeldieren, herten en verschillende soorten apen zien. Maar vergeet ook de condors, gieren, toekans, papegaaien, kaketoes, ooievaars en kraanvogels niet.

Een individuele rondreis door Colombia geeft u de mogelijkheid om veel van het land te zien. Een van de leukste bezienswaardigheden van Colombia is de beroemde koffiedriehoek die vanwege de eeuwenlange traditie van productie van een van de beste koffiesoorten ter wereld door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Bij ‘el eje cafetero’ leert u hoe de Colombiaanse kwaliteitskoffie wordt gemaakt! Maar de Colombiaanse cultuur biedt nog veel meer: Cartagena is de betoverendste stad van Colombia met het Plaza de Santo Domingo, Plaza de Bolivar en het Spaanse fort Castillo de San Felipe de Barajas. Slenter door de charmante kleurrijke straten, waar dames hun fruit verkopen. De gegarandeerde tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. Met de overweldigende natuur, de rijke culturele historie en het prachtige weer bezit Colombia over alle ingrediënten voor een spannende en avontuurlijke rondreis: the only risk is wanting to stay!

Bent u enthousiast geworden en wilt u een individuele reis naar dit bijzondere land boeken? Verdiep u dan goed in de beste beste reistijd voor Colombia en de praktische informatie over Colombia. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan en kunt u optimaal genieten van het reizen door Colombia!

Boek uw rondreis naar Colombia bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Colombia in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis naar Colombia bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Colombia