U bent hier: Home | Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland - Land van de lange witte wolk

Nergens ter wereld vindt u in één land zoveel verschillende landschappen als in het ‘compacte’ Nieuw-Zeeland. Dit land is zo onbeschrijfelijk mooi! En afwisselend: u vindt hier spuitende geisers, actieve vulkanen, kokende modderpoelen, dichtbegroeide regenwouden, spectaculaire gletsjers, grillige bergen met eeuwige sneeuw, kristalheldere meren, watervallen en parelwitte stranden. Weinig reisbestemmingen kunnen op natuurgebied met het prachtige Nieuw-Zeeland concurreren! Maak een rondreis over deze eilandengroep – Nieuw-Zeeland bestaat uit het Zuidereiland en het kleinere Noordereiland – en geniet van het overweldigende natuurschoon. Op uw fly drive of groepsrondreis ziet u albatrossen en pinguïns, zeehonden en pelsrobben en met een beetje geluk ook dolfijnen en walvissen. De natuur van Nieuw-Zeeland is wild, ongetemd, leeg en onvoorwaardelijk aantrekkelijk. Beleef hét!

Reis door de cultuur van Nieuw-Zeeland

Toen de Maori, ver voor de komst van de Europeanen, Nieuw-Zeeland ontdekten, zagen zij het als een wolk aan de horizon liggen. Zij noemden het Aotearoa: ‘land van de lange witte wolk’. De Maori leefden al 600 jaar op deze eilandengroep toen Abel Tasman het Zuidereiland ontdekte. Het heeft veel strijd gekost, maar de Maori wonen nog steeds op de eilanden met die Hollandse naam: Nieuw-Zeeland. In Rotorua kunt u de cultuur van de Maori in al haar vormen ontdekken, bijvoorbeeld in het fraaie houtsnijwerk en in de ‘marae’, de unieke gemeenschapshuizen van de Maori die soms nog leven als hun voorouders. Breng op uw rondreis dus zeker een bezoek aan dit hart van de Maori-cultuur. Eet een ‘hangi’ (in de grond gestoomde maaltijd) en beleef een ‘haka’, de traditionele ceremoniële Maori-dans. Tijdens uw groepsrondreis zal uw SRC-reisleider u alles vertellen over de tijd voordat de Europeanen kwamen, over de kolonisatie en over hoe het moderne Nieuw-Zeeland zich ontwikkelde tot een vriendelijk en gastvrij land.

Ontdek de mooiste natuur op een rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een paradijs voor natuurliefhebbers, en een uitgelezen vakantiebestemming om met een huurauto te verkennen! Op een autorondreis ervaart u rust en ruimte en kunt u de weergaloze natuur beleven. Heel veel en heel spectaculaire natuur! Maak bijvoorbeeld een cruise over het indrukwekkende, afgelegen Milford Sound, omringd door hoge steile rotsen. De kliffen worden gesierd door weelderig regenwoud, waaruit brede watervallen naar beneden klateren. Het fjord wordt bewoond door zeehonden, pinguïns en dolfijnen, en zelfs walvissen: erg bijzonder! Bewonder ook de Southern Alps in Mount Cook National Park. Hier voelt u zich nietig in het spectaculairste park van Nieuw-Zeeland. Dit zijn Alpen in pure vorm: bergen die tot de hemel rijken, grote gletsjers en een permanent sneeuwlandschap. En reis daarna door naar het Abel Tasman National Park, vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger die in 1642 per toeval de Nieuw-Zeelandse kust ontdekte. Wat hier ontbreekt aan grootte, wordt gecompenseerd door schoonheid. Het is een paradijs op aarde, met goudgele palmstranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, zwart granieten rotspartijen en baaien aan een blauwgroene zee. Of u nu met een fly drive Nieuw-Zeeland verkent of met een groepsrondreis: u zult absoluut versteld staan van de adembenemende natuur!

Naast overdonderend natuurschoon en de bijzondere Maori-cultuur is er ook een modern Nieuw-Zeeland. Wellington is de zuidelijkste hoofdstad ter wereld en hét culturele centrum van het land. De stad is ook een ‘showcase’ van architectuurstijlen uit de afgelopen 150 jaar: van oude houten ‘cottages’, art deco-gebouwen tot moderne architectuur. Het gezellige centrum is compact, met cafés, goede restaurants, theaters en galeries. Ook in Christchurch en Auckland zult u zich uitstekend vermaken. En natuurlijk ontmoet u de innemende kiwi’s, zoals de gastvrije inwoners van Nieuw-Zeeland ook wel worden genoemd. Treed in de voetsporen van Abel Tasman en James Cook en reis naar Nieuw-Zeeland. Ontdek de vele gezichten van dit prachtige ‘land van de lange witte wolk’!