050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zwitserland

Rondreis Zwitserland - grootse cultuur tussen de bergen

Zwitserland ligt in het hart van Europa. Dit Midden-Europese Alpenland is vooral bekend van de prachtige bergen, de bijzondere kazen, de chocola en, niet te vergeten, de horloges en koekoeksklokken. Wie echter Zwitserland alleen via deze stereotypes benaderd, doet dit prachtige land veel te kort. In Zwitserland, waar maar liefst vier officiële talen worden gesproken, is namelijk veel meer moois én lekkers te vinden danlieflijke Alpendorpjes, grootse meren en indrukwekkende watervallen! In de prachtige cultuurrijke steden als Bern, Zürich, Luzern en Basel vindt u prachtige musea met hoogstaande kunst van de grootste namen uit de 20e eeuw. In Zwitserland vindt u alles waar een cultuurvakantie aan moet voldoen. Ervaar dat zelf op een rondreis door Zwitserland!

Ontdek cultuur op een rondreis door Zwitserland

Zwitserland is natuurlijk veel meer dan chocola en kaas. In dit Alpenland is het zeer eenvoudig om u te laten onderdompelen in de kunst en cultuur. Zo kunt u op uw rondreis door Zwitserland in het fraai gerestaureerde centrum van Zürich, dat aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee ligt, heerlijk wandelen door de Altstadt langs de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt. Een bijzondere bezienswaardigheid van Zwitserland is de Fraumünster, een relatief kleine kerk waarin grootse glaskunst van Marc Chagall te vinden is. De vijf glas-in-loodvensters zijn prachtig van kleur en contrasteren schitterend met het eenvoudige middeleeuwse kerkgebouw. Ook in het Kunsthaus Zürich, dat een van de belangrijkste kunstcollecties van Zwitserland heeft, kunt u genieten van de grootste meesters van de 20 eeuw. U bewondert hier het werk van onder meer Munch, Chagall, Picasso en Giacometti.

Ook in Bern kunt u dat fraaie contrast tussen middeleeuws en modern goed ervaren, bijvoorbeeld in het fraaie Zentrum Paul Klee: in een hedendaags architectonisch hoogstandje van de wereldberoemde architect Renzo Piano is een grote collectie van de indrukwekkende kunst van de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee ondergebracht. Klee, die een groot deel van zijn leven in Bern woonde, was behalve schilder ook musicus, leraar, schrijver en filosoof. In de collectie van het museum komt zijn veelzijdigheid duidelijk naar voren. Maar bezoek tijdens uw kunstreis in Zwitserland ook het Kunstmuseum Bern. De collectie omvat werken uit maar liefst zeven eeuwen, waaronder werk uit de Italiaanse vroegrenaissance, van 15e-eeuwse lokale kunstenaars en van 19e-eeuwse Franse kunstenaars als Courbet, Delacroix en Cézanne. Uiteraard kunt u hier ook genieten van de 20e-eeuwse expressionistische kunst en van het werk van Rothko en Pollock. Daarnaast heeft Bern, waarvan het middeleeuwse centrum op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, een fijn winkelaanbod en genoeg restaurants met zowel internationale als Zwitserse kaart. Zwitserland is echt een prachtig land om te bezoeken en tijdens een groepsreis door Zwitserland kunt u dit allemaal ontdekken!

Méér zien tijdens een culturele groepreis in Zwitserland

Veel minder bekend dan de grote musea in Bern en Zürich, maar zeer zeker de moeite waard op uw rondreis Zwitserland is de Fondation Beyeler in Riehen, nabij Basel. Gedurende een periode van 50 jaar legde het Zwitserse echtpaar Ernst Beyeler (1921-2010) en Hildy Kunz (1922-2008), naast de activiteiten in hun galerie, een kunstverzameling aan van moderne meesters. De verzameling van circa 200 schilderijen is sinds 1997 te bewonderen in een adembenemend museumgebouw ontworpen door Renzo Piano. In de lichte zalen kunt u genieten van werken van impressionisten als Edgar Degas, Claude Monet en Paul Cézanne en de bijzondere beelden van Giacometti. Maar ook schilderijen van Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Klee, Andy Warhol en Roy Lichtenstein kunt u hier bekijken samen met wisselende tentoonstellingen.

De SRC-reisleiders in Zwitserland laat u niet alleen deze grootse kunst zien. Met prachtige verhalen neemt zij u mee in de geschiedenis van Zwitserland. Tijdens uw rondreis door Zwitserland vertellen zij over de pracht van dit Alpenland, van de mooie middeleeuwse steden met fraaie kerken en indrukwekkende musea tot de schitterende natuur met hoge bergtoppen, alpenweiden en bergmeren. U hoort alles over hoe Zwitserland een van de rijkste landen ter wereld werd en waarom Zwitserse chocolade toch zo beroemd is, naast al die heerlijke kazen met bijbehorende gerechten als fondue en raclette. Zwitserland heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Tijdens de groepsreizen naar Zwitserland met SRC ziet u méér van uw vakantieland!

Wilt u er even kort maar helemaal tussenuit? Maak dan een rondreis door Zwitserland en geniet van alle verrassende facetten van dit Alpenland! U gaat absoluut genieten. Lees voor u op vakantie gaat de praktische informatie over Zwitserland door, zo gaat u goed voorbereid op reis!

Boek uw rondreis naar Zwitserland bij SRC Reizen

Wilt u een groepsreis naar Zwitserland? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar vele reisbestemmingen in én buiten Europa. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw rondreis naar Zwitserland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een kunstreis naar Zwitserland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Zwitserland