U bent hier: Home | Zwitserland

Rondreis Zwitserland - grootse cultuur tussen de bergen

Zwitserland ligt in het hart van Europa. Dit Midden-Europese Alpenland is vooral bekend van de prachtige bergen, de bijzonder kazen, de chocola en, niet te vergeten, de horloges en koekoeksklokken. Wie echter Zwitserland alleen via deze stereotypes benaderd, doet dit prachtige land veel te kort. In Zwitserland, waar maar liefst vier officiële talen worden gesproken, is namelijk veel meer moois én lekkers te vinden! Er zijn veel cultuurrijke steden als Bern, Zürich, Luzern en Basel, waar in de vele musea prachtige, hoogstaande kunst te vinden is. Ook vindt u in Zwitserland lieflijke Alpendorpjes, grootse meren en indrukwekkende watervallen. In Zwitserland vindt u alles waar een vakantie aan moet voldoen. Ervaar dat zelf op een rondreis door Zwitserland!

Ontdek de Zwitserse cultuur met een rondreis

Zwitserland is natuurlijk veel meer dan chocola en kaas. In dit Alpenland is het zeer eenvoudig om u te laten onderdompelen in de kunst en cultuur. Zo kunt u in het fraai gerestaureerde centrum van Zürich, dat aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee ligt, heerlijk wandelen door de Altstadt langs de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt. Erg bijzonder is de Fraumünster, een relatief kleine kerk waarin grootse glaskunst van Marc Chagall te vinden is. De vijf glas-in-loodvensters zijn prachtig van kleur en contrasteren schitterend met het eenvoudige middeleeuwse kerkgebouw. Ook in Bern kunt u dat fraaie contrast tussen middeleeuws en modern goed ervaren, bijvoorbeeld in het fraaie Zentrum Paul Klee: in een hedendaags architectonisch hoogstandje is een grote collectie van de indrukwekkende kunst van de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee ondergebracht. Daarnaast heeft Bern, waarvan het middeleeuwse centrum op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, een fijn winkelaanbod en genoeg restaurants met zowel internationale als Zwitserse kaart. Zwitserland is echt een prachtig land om te bezoeken en tijdens een groepsrondreis kunt u dit allemaal ontdekken!

Méér zien van Zwitserland op een culturele groepsreis

De reisleiders van SRC nemen u met prachtige verhalen mee in de geschiedenis van Zwitserland. Tijdens een busrondreis vertellen zij over de pracht van dit Alpenland, van de mooie middeleeuwse steden met fraaie kerken en indrukwekkende musea tot de schitterende natuur met hoge bergtoppen, alpenweiden en bergmeren. U hoort alles over hoe Zwitserland een van de rijkste landen ter wereld werd en waarom Zwitserse chocolade toch zo beroemd is, naast al die heerlijke kazen met bijbehorende gerechten als fondue en raclette. Zwitserland heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Tijdens de reizen van SRC ziet u méér van Zwitserland!

Wilt u er even kort maar helemaal tussenuit? Maak dan een rondreis door Zwitserland en geniet van alle verrassende facetten van dit Alpenland! U gaat absoluut genieten.