U bent hier: Home | Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk - Land vol Habsburgse pracht en praal

Oostenrijk staat bekend om de prachtige Habsburgse steden, talloze musea en de adembenemende alpenweiden en bergmeren. Een rondreis door dit land staat dan ook garant voor veel culturele bezienswaardigheden, waarbij u geniet van de weidse en groene natuur!

Reis naar Wenen, de cultuurstad van Europa

Wenen is een stad waar geschiedenis, kunst en muziek op romantische wijze met elkaar verweven zijn. In deze Oostenrijkse hoofdstad snuift u de rijke keizerlijke geschiedenis van de Habsburgers op wanneer u wandelt door de zalen van vele prachtige paleizen.Tijdens uw reis wordt u overweldigd door de barok, die hoogtij vierde in de kerken en kloosters, en geniet u van de klanken van beroemde Weense componisten zoals Mozart, Beethoven en Strauss. De decoratieve jugendstil, die vele Weense gevels siert, en de wonderlijke bouwstijl van Hundertwasser zorgen intussen voor een kleurrijk decor.

De reisleiders van SRC nemen u mee op een rondreis langs de hoogtepunten uit de Weense architectuur. De ene naar de andere bezienswaardigheid passeert zo de revue! Vanaf de imponerende Stephansdom loopt u naar de Karlkirche, die aan alle kanten barok uitstraalt. Vlak bij de kerk vindt u schitterende jugendstil-bouwwerken, zoals het gebouw van de Wiener Sezession en het Stadtbahnstation. Maak ook een uitstapje naar het Belvédère; twee oogstrelende barokpaleizen te midden van uitgestrekte tuinen. En bekijk ook zeker het kleurrijke Hundertwasserhaus! Wat zeker niet mag missen op uw reis is een bezoek aan Schönbrunn, waar de Habsburgers eeuwenlang hun zomers doorbrachten. Lopend door de vele vertrekken bewondert u de pracht en praal van dit vorstenhuis.

Wilt u een prachtig uitzicht op de culturele hoofdstad van Oostenrijk? Rij dan naar de Kahlenberg, vanwaar u een prachtig zicht heeft op Wenen dat aan uw voeten ligt. Vlak bij dit uitzichtpunt ligt het indrukwekkende 12e-eeuwse kloostercomplex Klosterneuburg, dat ook een bezoek waard. Bij een echte Wiener Mélange in een van de gezellige koffiehuizen in Wenen kunt u de vele indrukken van de reis op u laten inwerken!

Reis door de geschiedenis van Oostenrijk

Een bezoek aan Oostenrijk is ook een reis de woelige geschiedenis van dit land. Oostenrijk speelde onder leiding van de invloedrijke familie Von Habsburg 600 jaar lang een belangrijke rol in Midden-Europa. Met de kroning van Rudolf von Habsburg tot koning van het Heilige Roomse Rijk werd de basis voor hun macht gelegd. Door een uitgekiende huwelijkspolitiek wisten zij hun macht uit te breiden. Het Habsburgse keizerrijk zou uiteindelijk naast Oostenrijk en Duitsland ook Tsjechië, Hongarije, delen van Italië en de Balkan omvatten! De SRC-reisleiders vertellen u hier tijdens de groepsreis de mooiste verhalen over en brengen zo de geschiedenis van Oostenrijk tot leven!

Een heel andere geschiedenis ervaart u in het pittoreske Salzburg. Hier vindt u onder andere het huis van de familie Von Trap uit de Sound of Music en het geboortehuis van Mozart. Maar de reis door de Oostenrijkse geschiedenis gaat nog veel verder terug. Breng tijdens een rondreis ook een bezoek aan de benedictijnerabdij St.Peter dat in 696 gebouwd is om een thuis te bieden voor zendingswerk in de Alpen. Dit is mogelijk het oudste klooster van Oostenrijk!

Oostenrijk heeft dus alles in huis voor een boeiende rondreis door de imposante geschiedenis van het land, dat gezorgd heeft voor de mooiste bezienswaardigheden! Allemaal ingrediënten voor een prachtige vakantie!