050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Culturele groepsreizen: onze reisleiders laten u méér zien

Hoe mooier de verhalen, hoe mooier uw reis en hoe groter de beleving van de cultuur van het door u bezochte land! Ontdek uw vakantieland tijdens een culturele groepsreis, want welke reis u ook kiest, met SRC Reizen ziet u méér van de wereld! Door de enthousiaste verhalen van onze reisleiders komt de cultuur van uw vakantieland écht tot leven.

SRC Reizen is al 40 jaar het vertrouwde adres voor culturele groepsreizen naar meer dan 60 landen op 6 continenten. Bij ons kunt u rekenen op een hoogwaardige cultuurreis onder begeleiding van de beste Nederlandssprekende reisleiders. Zij vertellen vol passie en met een enorme kennis van zaken over het vakantieland dat u tijdens uw reis bezoekt. De cultuur, kunst en geschiedenis komen uitgebreid aanbod, maar ook de lokale tradities en gebruiken, de plaatselijke keuken en het leven van nu. Kortom, of u nu kiest voor een culturele groepsreis naar Italië om het prachtige Toscane, de Eeuwige Stad Rome of Sicilië te ontdekken, uw oog laat vallen op een culturele groepsreis naar Spanje om het passievolle Andalusië te verkennen, of meer wilt ontdekken van Moskou en Sint Petersburg tijdens een culturele groepsreis naar Rusland: de cultuur van uw vakantieland staat op al onze groepsreizen centraal!

Leer een land echt kennen met een culturele groepsreis

Kennismaken met een land dat is de essentie van al onze culturele groepsreizen. En in die kennismaking is cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, hét belangrijkste ingrediënt. Tijdens deze reizen laten wij u de mooiste plekken van de wereld zien. Wij stellen onze reisroutes zo samen dat u niet alleen de highlights ziet, maar ook de onbekendere plekjes ontdekt. Maar we laten u uw vakantieland niet alleen zien, we vertellen er ook uitgebreid over! Onze deskundige en getalenteerde SRC-reisleiders, die elke culturele groepsreis begeleiden, vertellen u over de mensen die er wonen en gewoond hebben, over hun tradities en gewoonten en over hun geschiedenis en kunst. U ervaart uw vakantieland zo nog intenser en komt zeker met extra ‘bagage’ thuis! Niet voor niets claimen wij dat onze reisleiders u méér laten zien.

Tijdens onze verzorgde culturele groepsreizen is alles voor u geregeld! Alle belangrijke zaken zijn bij de reissom inbegrepen: vluchten, goede hotels, vervoer ter plaatse, een aantal maaltijden en een vol excursieprogramma. En natuurlijk de deskundige reisleider die, vaak ondersteunt door het audiosysteem, de uitleg van de excursies verzorgd. Wilt u graag buiten de groep om op pad? Dat is natuurlijk mogelijk! Uw eigen beleving is een essentieel onderdeel van uw culturele groepsreis en daarom is in het reisprogramma bijna altijd een vrij moment gepland, waarin u zelf de stad of het gebied kunt verkennen. Kortom: uw vakantie wordt gegarandeerd een onvergetelijke en unieke ervaring!

Reist u alleen? Dan vindt u op onze culturele groepsreizen altijd aanspraak! Want de gemeenschappelijke belangstelling voor een land, de mensen en hun cultuur blijkt steeds weer een groep geïnteresseerde reizigers te smeden tot een enthousiast gezelschap. Hierdoor voelen ook alleengaande reizigers zich bijzonder thuis in onze reisgezelschappen. Het karakter van onze reisgezelschappen is dus naast het hoogwaardige reisprogramma en de deskundige reisleiders een belangrijke reden om voor onze culturele groepsreizen te kiezen.

Verschillende soorten culturele groepsreizen

Niet elke culturele groepsreis is hetzelfde: soms leent de cultuur van een land, een streek of een stad zich voor een bijzondere reis met een eigen unieke invulling. Om deze reden kunt u bij onze culturele groepsreizen kiezen voor een verdere verfijning. Bent u een liefhebber van kunst en architectuur en verdiept u zich graag tijdens uw vakantie in een kunststijl of een bijzondere kunstenaar, dan zijn onze kunstreizen uitermate geschikt voor u. SRC organiseert regelmatig bijzondere reizen die verbonden zijn met een onderwerp uit de kunst of de architectuur of die aansluiten op een actuele tentoonstelling. Op deze mooie kunstreizen wordt u ondergedompeld in schoonheid.

Ook de muziekliefhebber kan bij SRC Reizen terecht. Of u nu een liefhebber bent van de klassieke klanken van de opera of van moderne- of folkmuziek, SRC heeft voor iedere muziekliefhebber iets te bieden. Welke muziekreis u ook maakt, van een ding bent u zeker: u geniet van prachtige muzikale klanken én ontdekt en passant ook nog eens de mooiste cultuur! Voor de actieve vakantieganger presenteren wij de wandelreis: een heerlijke combinatie tussen flinke wandelingen en culturele excursies. En bewondert u graag de prachtige natuur van uw vakantieland, maar dan wel op een comfortabele manier, dan passen de groene cultuurvakanties wellicht bij u!

U ziet, ook binnen de culturele groepsreizen valt er nog voldoende te kiezen. Er ligt een wereld aan prachtige cultuur op u te wachten om ontdekt te worden. Kiest u voor een cultuurvakantie naar Rusland, een wandelreis in Spanje, een muziekreis naar Italië, een kunstreis naar Frankrijk of een themareis naar België?

De voordelen van onze culturele groepsreizen

Een culturele groepsreis van SRC Reizen is perfect wanneer u een vakantieland écht goed wil leren kennen. Wat precies de voordelen zijn van onze culturele groepsreizen? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet!

1. Een uitstekend cultureel reisprogramma, met niet alleen de hoogtepunten, maar ook de minder bekende bezienswaardigheden van het land
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider, die u echt kennis laat maken met uw vakantieland door het vertellen van mooiste verhalen en leukste anekdotes
3. Veel inclusief in de reissom: een culturele groepsreis biedt u meer dan alleen de vlucht, het verblijf en het vervoer ter plaatse
4. De gedeelde interesses van de cultureel geïnteresseerde reizigers maken van elke groep een hecht reisgezelschap
5. Kleine groepen, variërend van 15 tot 34 deelnemers
6. U hoort uiterlijk 57 dagen voor vertrek of de door u gekozen reis gegarandeerd vertrekt. Gaat uw reis helaas niet door? Dan kunt u natuurlijk kosteloos omboeken naar een andere reis!
7. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs naar een andere reis!

Boek een culturele groepsreis bij SRC Reizen

De voordelen van onze culturele groepsreizen spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in cijfers. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een culturele groepsreis naar Noorwegen om de beroemde fjorden te bewonderen, verkent u de prachtige highlands van Schotland tijdens een culturele groepsreis naar Groot-Brittannië, of ontdekt u de antieke mythen en goden tijdens een culturele groepsreis naar Griekenland? Laat u verrassen door de diversiteit van onze culturele groepsreizen. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!