050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Polen

Rondreis Polen - Prachtige monumenten en een bewogen verleden

Wie zich verdiept in de Poolse historie, zal zich verbazen over de fascinerende geschiedenis. Overal in dit land herinneren prachtige monumenten aan een rijk, maar ook bewogen verleden. Niet voor niets worden verschillende van deze culturele erfgoederen beschermd door UNESCO, zoals het historische centrum van Warschau, het Malbork-kasteel en, natuurlijk, Krakau. Bezoek tijdens een rondreis de mooiste bezienswaardigheden van Polen en leer de geschiedenis, maar ook de charme van het hedendaagse Polen kennen!

Reis langs de grote Poolse steden Warschau en Krakau

De Poolse hoofdstad Warschau ontwikkelde zich in de jaren negentig tot een dynamische hoofdstad, compleet met wolkenkrabbers aan de skyline. Tijdens onze rondreis door Polen bezoekt u de Stare Miasto (‘Oude Stad’) in het centrum van Warschau die met alle parken en paleizen een prachtige indruk geeft van de rijke Poolse cultuur uit voorgaande eeuwen. Hier ziet u onder andere het Rynek Stare Miasto, het oude stadsplein dat wordt omgeven door kleurrijke gebouwen. Aan het Zamekplein vindt u het koninklijke paleis, waar schilderijen van de 18e-eeuwse Italiaanse schilder Bernardo Belotto hangen. Op basis van Belotto’s werk is Warschau na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog weer prachtig gereconstrueerd.

Maar ook het Poolse Krakau zal u niet teleurstellen! Een reiziger schreef in de 16e-eeuw zelfs ‘hier vindt men alles wat het hart begeert’. Krakau werd al in 1978 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tijdens een groepsreis door Polen ziet u in Krakau onder meer het 15e-eeuwse bastion Barbakan, de Florianuspoort, de barokke Petruskerk met de apostelbeelden en diverse universiteitsgebouwen. De SRC-reisleider in Polen zullen met prachtige verhalen al deze bezienswaardigheden van Polen aan u tonen. Maakt u een wandeling door het mooie centrum van Krakau? Eindig dan vooral op een van de mooiste pleinen van Europa: de Grote Markt met de Mariakerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren en strijk neer op een terrasje. U zult uw ogen uitkijken tijdens een vakantie in Polen!

Een reis door het verleden in Polen

Een andere prachtig gerenoveerde stad in Polen is Gdansk. Gdansk was ooit een welvarende stadstaat. Net als Warschau werd de zwaar beschadigde stad na de Tweede Wereldoorlog weer minutieus opgebouwd. Maak tijdens een wandeling door het mooie centrum een reis naar de 16e eeuw, toen er vanuit de pakhuizen grote voorraden graan naar Amsterdam werden verscheept. Langs de oude haven kunt u genieten van de vele historische panden en pakhuizen die er nog staan! Een half uur rijden van Gdansk vindt u aan de Baltische kust het middeleeuwse kasteel Malbork. Dit is een van de grootste middeleeuwse vestingen van Polen én van Europa. In de tijd dat de Teutoonse ridders hier woonden, was het lange tijd een onneembare vesting. Bij het zien van de enorme poorten en torens zal dit u niet verbazen. Uw reisleider vertelt u tijdens de reis in Polen de mooiste verhalen over dit prachtige kasteel!

Maar ook de nog recente geschiedenis van Polen heeft een plekje tijdens de groepsreis. Op rijafstand van Krakau vindt u het plaatsje Oswiecim, waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau bevonden. Tijdens uw vakantie kunt u het terrein en het bijbehorende museum bezoeken, een beladen en indrukwekkend deel van uw reis. Tijdens een culturele groepsrondreis van SRC maakt u kennis met de turbulente geschiedenis van Polen, maar u geniet ook van de prachtig gerenoveerde steden en de vriendelijke bewoners die dit land rijk is. Bekijk onze rondreizen naar Polen, misschien viert u straks vakantie in Krakau, Warschau, Gdansk of een van de vele andere mooie steden van Polen!

Boek uw rondreis naar Polen bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Polen en al die andere prachtige reisbestemmingen in het voormalige Oost-Europa. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Polen in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Polen bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!