050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Panama

Rondreis Panama - Unieke natuurtaferelen

Uitgestrekte paradijselijke stranden, avontuurlijke jungles in alle tinten groen, imposante vulkanen en een enorme verscheidenheid aan vogels, wilde dieren en reptielen: dat is Panama! Reis mee naar dit land vol natuurschoon en kijk uw ogen uit tijdens tochten door de jungle, op de koffieplantages en in de kleurrijke dorpen! Neemt u zelf het heft in handen en maakt u een prachtige fly drive door Panama of gaat u liever op pad met een van onze reisleiders tijdens onze culturele groepsreizen? Welke reis u ook kiest, u zult zeker overdonderd zijn door de prachtige Panamese natuur!

Maak een rondreis langs het overweldigend natuurschoon van Panama

Natuurlijk voert uw reis u langs het 81 kilometer lange Panamakanaal die de Caribische Zee verbindt met de Stille Oceaan. Al in de 16e eeuw hadden de Spanjaarden het idee om een doorgang van oost naar west te maken, om beide zeeën te verbinden. Dit werd verboden door koning Filips, die vond dat ‘de mens niet mag scheiden wat God heeft verenigd’. Pas in de 19e eeuw legden de Amerikanen een spoorlijn aan tussen beide oceanen. In 1881 werd die spoorlijn gekocht door de Fransen, die besloten een kanaal te graven. Door een faillissement werd de enorme klus pas geklaard in 1914! Uw SRC-reisleider in Panama vertelt u tijdens uw reis meerdere verhalen over dit bijzondere kanaal.

Naast dit door mensenhanden gecreëerde wonder brengt u tijdens uw vakantie in Panama ook een bezoek aan de hoofdstad van Panama: Panama-Stad. In 1671 werd de stad geplunderd en in brand gestoken door de Engelse piratenkoning Henry Morgan. Twee jaar later werd de stad opnieuw opgebouwd. Samen met uw reisleider of een Engelssprekende gids struint u door de oude straatjes en proeft u het koloniale verleden. Als u wil kunt u tussen de orchideeën door naar de top van Cerro Ancon wandelen voor een prachtig uitzicht op Panama-Stad!

Naast deze grote stad brengt u tijdens uw groepsreis in Panama ook een bezoek aan het dorpje Boquete, dat verscholen ligt in de groene binnenlanden van Panama te midden van de nevelwouden. Boquete ligt op circa 1.200 meter hoogte aan de voet van de vulkaan Baru. In de schilderachtige en vruchtbare omgeving groeien bloemen, koffiebomen en citrusvruchten. Boquete wordt omringd door kleine inheemse gemeenschappen die nog veel waarde hechten aan hun eigen cultuur. U komt ongetwijfeld Guaymi-indianen tegen op de markt of in de straten van Boquete!

Woeste natuur en Caribische Eilanden tijdens een reis door Panama

Andere prachtige natuur van Panama ziet u in het nevelwoud van Chiriquí. Tijdens uw groepsreis of individuele reizen individuele reis door Panama ontdekt u de vruchtbare hooglanden van Chiriquí die vooral bekend zijn vanwege de vele koffieplantages, waar de beste koffie ter wereld geproduceerd wordt. Tijdens een excursie over de koffieplantages leert u alles over de koffiestruik, de koffiebonen en de verschillende koffiesoorten. Ook is de kans groot dat u in deze nevelwouden de enige vogel ter wereld die achteruit kan vliegen kunt spotten: de vliegensvlugge kolibrie. Uw rondreis door Panama is natuurlijk niet compleet voor u een bezoek heeft gebracht aan het prachtige Bocas del Toro. Deze eilanden staan bekend om hun uitgestrekte stranden, een azuurblauwe zee en de rijke flora en fauna. Op het hoofdeiland Isla Colon heerst een heerlijk relaxte Caribische sfeer: de perfect plek om helemaal tot rust te komen!

Bent u net als wij enthousiast over een vakantie naar dit prachtige land? Maak dan uw keuze uit onze reizen naar Panama in combinatie met een bezoek aan Costa Rica! Op onze culturele groepsreizen laten onze enthousiaste reisleiders u méér van uw vakantieland zien, maar u kunt ook zelf op ontdekking gaan tijdens een fly drive waarbij u in een huurauto door het land reist. Natuurlijk zijn alle logistieke zaken, zoals de vluchten, de hotels en de huurauto, door SRC Reizen geregeld. Wanneer u besluit een fly drive te maken is het belangrijk om u te verdiepen in de praktische informatie over Panama en de beste reistijd voor Panama, zo komt u tijdens uw reis niet voor verrassingen te staan! Of u nou een groepsreis of zelf een fly drive maakt: Panama biedt u zeker een prachtig avontuur. Reis mee met SRC en beleef het zelf!

Boek uw rondreis naar Panama bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Panama in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een fly drive naar Panama bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Panama