U bent hier: Home | Panama

Rondreis Panama - Unieke natuurtaferelen

Uitgestrekte paradijselijke stranden, avontuurlijke jungles in alle tinten groen, imposante vulkanen en een enorme verscheidenheid aan vogels, wilde dieren en reptielen: dat is Panama! Reis mee naar dit land vol natuurschoon en kijk uw ogen uit tijdens tochten door de jungle, op de koffieplantages en in de kleurrijke dorpen!

Neemt u zelf het heft in handen en maakt u een prachtige fly drive door Panama of gaat u liever op pad met een van onze reisleiders tijdens onze culturele groepsreizen? Welke reis u ook kiest, u zult zeker overdonderd zijn door de prachtige Panamese natuur!

Maak een rondreis langs het overweldigend natuurschoon van Panama

Natuurlijk voert uw reis u langs het 81 kilometer lange Panamakanaal die de Caribische Zee verbindt met de Stille Oceaan. Al in de 16e eeuw hadden de Spanjaarden het idee om een doorgang van oost naar west te maken, om beide zeeën te verbinden. Dit werd verboden door koning Filips, die vond dat ‘de mens niet mag scheiden wat God heeft verenigd’. Pas in de 19e eeuw legden de Amerikanen een spoorlijn aan tussen beide oceanen. In 1881 werd die spoorlijn gekocht door de Fransen, die besloten een kanaal te graven. Door een faillissement werd de enorme klus pas geklaard in 1914! Uw reisleider vertelt u tijdens uw groepsreis meerdere verhalen over dit bijzondere kanaal.

Naast dit door mensenhanden gecreëerde wonder brengt u ook een bezoek aan de hoofdstad van Panama: Panama-Stad. In 1671 werd de stad geplunderd en in brand gestoken door de Engelse piratenkoning Henry Morgan. Twee jaar later werd de stad opnieuw opgebouwd. Samen met uw reisleider of een Engelssprekende gids struint u door de oude straatjes en proeft u het koloniale verleden. Als u wil kunt u tussen de orchideeën door naar de top van Cerro Ancon wandelen voor een prachtig uitzicht op Panama-Stad!

Naast deze grote stad brengt u tijdens uw rondreis ook een bezoek aan het dorpje Boquete, dat verscholen ligt in de groene binnenlanden van Panama te midden van de nevelwouden. Boquete ligt op circa 1.200 meter hoogte aan de voet van de vulkaan Baru. In de schilderachtige en vruchtbare omgeving groeien bloemen, koffiebomen en citrusvruchten. Boquete wordt omringd door kleine inheemse gemeenschappen die nog veel waarde hechten aan hun eigen cultuur. U komt ongetwijfeld Guaymi-indianen tegen op de markt of in de straten van Boquete!

Woeste natuur en Caribische Eilanden tijdens een reis door Panama

Andere prachtige natuur van Panama ziet u in het nevelwoud van Chiriquí. Tijdens uw autorondreis of groepsrondreis ontdekt u de vruchtbare hooglanden van Chiriquí die vooral bekend zijn vanwege de vele koffieplantages, waar de beste koffie ter wereld geproduceerd wordt. Tijdens een excursie over de koffieplantages leert u alles over de koffiestruik, de koffiebonen en de verschillende koffiesoorten. Ook is de kans groot dat u in deze nevelwouden de enige vogel ter wereld die achteruit kan vliegen kunt spotten: de vliegensvlugge kolibrie.

Uw rondreis door Panama is natuurlijk niet compleet voor u een bezoek heeft gebracht aan het prachtige Bocas del Toro. Deze eilanden staan bekend om hun uitgestrekte stranden, een azuurblauwe zee en de rijke flora en fauna. Op het hoofdeiland Isla Colon heerst een heerlijk relaxte Caribische sfeer: de perfect plek om helemaal tot rust te komen!

Of u nou een culturele groepsreis of zelf een fly drive maakt: Panama biedt u zeker een prachtig avontuur! Reis mee met SRC en beleef het zelf!