U bent hier: Home | Madagaskar

Rondreis Madagaskar - Paradijs voor natuurliefhebbers

Madagaskar is een wondermooi paradijs voor natuurliefhebbers! Wilt u een ander, bijzonder Afrika ontdekken zonder grote roofdieren maar met vertederende lemuren (halfapen), zeldzame vogels en kleurrijke kameleons? Dan is een rondreis over Madagaskar een must! Dit eiland voor de oostkust van Afrika is een continent in miniatuurvorm. De vele planten- en diersoorten hebben zich hier eeuwenlang in alle rust en in afzondering kunnen ontwikkelen. Hierdoor is een unieke natuurlijke samenhang ontstaan en vindt u op Madagaskar dieren en planten die alleen daar voorkomen. Van de tweehonderdduizend planten- en diersoorten op dit Afrikaanse eiland zijn honderdvijftigduizend nergens anders te vinden! En dat maakt Madagaskar een unieke bestemming voor een natuurrijke autorondreis!

Ontdek ongekend natuurschoon op een Madagaskar-reis

Madagaskar staat bekend om zijn unieke flora en fauna, met lemuren, gekko’s, kameleons, baobabs en aloë’s. Op een privéreis met chauffeur kunt u dit op een ontspannen manier ontdekken. Het landschap waar u doorheen reist verandert per dag: van de vochtige groene regenwouden tot het droge zuiden met zijn cactussen en imposante baobabbomen. Tijdens de autorondreis kunt u steppes, lagunes, grote vlaktes, moerassen, hoogvlaktes en steile kusten zien. De schoonheid van de nationale parken van Madagaskar is ongekend. Met een Engelssprekende lokale gids bezoekt u vijf heel verschillende nationale parken, zodat niets van deze natuurpracht u ontgaat! Uiteraard zal hij u alles vertellen over de bijzondere dieren en planten die u in de parken gaat zien.

Zo ontdekt u in de regenwouden van Andasibe en Mantadia talrijke fascinerende dieren, maar ook de weelderige inheemse vegetatie. In het zuiden bezoekt u Ranomafana, een tropisch paradijs met vele soorten lemuren, vogels, vlinders, amfibieën en reptielen. En in het nationaal park van Zombitse Vohibasia bewondert u de dansende lemuren en gigantische baobabs. Uw privéchauffeur rijdt u langs de pittoreske dorpjes en felgroene rijstterrassen van de hoogplateaus naar het uitgestrekte landschap vol diepe kloven van het Isalo-massief. Aangekomen in Tuléar aan de zuidwestkust van Madagaskar, bezoekt u het arboretum van Antsokay met talrijke medicinale planten en endemische baobabs. Deze prachtige individuele reis toont u het natuurschoon in al haar diversiteit.

Bewonder de cultuur van Madagaskar

Maar er is meer dan natuur: op de hoogvlaktes zijn bij verschillende plaatsen, zoals Ambositra, oude houten koninklijke paleizen te bezichtigen. Bijzonder zijn de vele gedenkstenen en graven die soms pal naast de weg liggen, de zogenaamde stenen ‘fady’. De rondreis voert u ook door meerdere provincies van Madagaskar. U ontdekt zo niet alleen de diversiteit van de natuur, maar ook van de bevolkingsgroepen. Tijdens bezoeken aan lokale markten leert u de pracht van de warme bevolking kennen. Want wie uit Madagaskar terugkeert, neemt niet alleen de herinneringen mee aan al het overweldigende natuurschoon: ook de prachtige bevolking, met haar keur aan bijzondere tradities, ceremonies en geloven, zal u zeker bijblijven!

Reizen door het soms wat moeilijk toegankelijke Madagaskar vergt enige flexibiliteit en geduld, maar is bovenal een avontuur om nooit te vergeten! Ga mee naar dit wonderschone land en ontdek de natuurlijke én culturele pracht van Madagaskar!