U bent hier: Home | Zimbabwe

Rondreis Zimbabwe - Ongerept natuurparadijs

Zimbabwe, het voormalige Rhodesië, ligt in het hart van zuidelijk Afrika. Dit land, dat ruim negen keer groter is dan Nederland, staat bol van het natuurschoon. Tijdens een rondreis kunt u de schitterende wildparken en de ongerepte, indrukwekkende natuur die iedereen versteld doet staan, bewonderen. En die schoonheid is heel vaak ‘bezongen’. De bekendste bewonderaar was de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone. In het midden van de 19e eeuw schreef hij over de Victoriawatervallen: ‘geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen.’ De bril van Livingstone was natuurlijk gekleurd: niet alleen Engeland, elk ander willekeurig land in de wereld kan maar moeilijk tippen aan de natuurlijke schoonheid van Zimbabwe! Dus wacht niet langer en maak een groepsrondreis door Zimbabwe: u zult absoluut niet teleurgesteld worden!

Safari: must do op een reis in Zimbabwe

Zimbabwe is een ongerepte safari-bestemming met prachtige landschappen waarin heel veel verschillende soorten dieren leven. Maak tijdens een rondreis zeker een game drive in de nationale parken van Matobo en Hwange. Hier struikelt u haast letterlijk over de grote aantallen wild. Luipaarden, olifanten, leeuwen, buffels en grote kuddes zebra’s en gazelles verdringen zich voor uw camera. Het laatstgenoemde park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. In Hwange National Park leven meer dan 100 soorten zoogdieren en 400 vogelsoorten. Het park huisvest een van de grootste populaties olifanten en wilde honden, en het biedt bescherming aan de gemsbok en bruine hyena. Met recht een must see tijdens een rondreis door Zimbabwe.

Het ongerept natuurschoon van Zimbabwe ontdekt u op uw groepsrondreis ook in de Eastern Highlands. Maar dit gebied vormt een groot landschappelijk contrast met de Afrikaanse bush die u in de nationale parken kunt bewonderen. Hier vindt u groene heuvels, spiegelende meertjes en vele watervallen. Het gebied wordt soms wel vergeleken met de Schotse hooglanden. Dat andere Afrikaanse natuurschoon bewondert u ook bij de Victoriawatervallen. De breedste watervallen van Afrika vormen een watergordijn van ruim 1.700 meter breed en 100 meter hoog. David Livingstone, de Europese ‘ontdekker’, vernoemde de watervallen naar de Britse koningin Victoria. De lokale bevolking noemt de watervallen heel toepasselijk Mosi-oa-Tunya: rook die dondert. Door de constante spray van het water dat met zoveel donderend geraas naar beneden stort, worden de watervallen gesierd met een prachtige regenboog en een tropisch natuur! Niet vreemd dus dat deze bezienswaardigheid bij elke reis naar Zimbabwe aanbod komt!

Ontdek het rijke verleden op een culturele groepsreis naar Zimbabwe

Maar Zimbabwe biedt meer dan natuurschoon. Dit hart van zuidelijk Afrika heeft ook een rijk cultureel verleden. Op een groepsrondreis nemen de SRC-reisleiders u bijvoorbeeld mee naar de granieten rotsformaties van Matobe. Hier hebben de San bijzondere rotstekeningen achtergelaten: de grootste concentraties rotskunst in zuidelijk Afrika. De tekeningen geven een gedetailleerd beeld van de cultuur van jagers en verzamelaars vanaf de steentijd. De oudste tekeningen zijn minstens 13.000 jaar oud en zijn natuurgetrouwe weergaven van mensen, dieren en bomen. Het verleden van Zimbabwe duikt ook op bij de mysterieuze ruïnestad Groot-Zimbabwe. Dat wat nu een groot ruïnecomplex is, was ooit de hoofdstad van een rijk dat mogelijk zo groot was als Zimbabwe en Mozambique samen. Opgravingen hebben aangetoond dat in Groot-Zimbabwe handel werd gedreven met India en China. Het meest indrukwekkende overblijfsel is de Grote Insluiting, een ovaal gebouw met een omtrek van 225 meter.

Eigenlijk heeft Zimbabwe te veel om op te noemen! En omdat toeristen dit natuurparadijs nog amper bezoeken, waant u zich als een moderne ontdekkingsreiziger. Welke rondreis naar Zimbabwe u ook kiest, u weet zeker dat u op de reizen van SRC méér ziet!