050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië

Rondreis Italië - Ontdek la dolce vita in optima forma

Roma non basta una vita! Voor Rome is één leven niet voldoende, maar eigenlijk geldt deze uitspraak voor heel Italië! Tijdens een rondreis door Italië struikelt u vaak letterlijk over de mooiste kunst en de beroemdste bouwwerken. Een vakantie in Italië is niet voldoende om dit cultuurrijke land te ontdekken: dit land vraagt om meerdere reizen! Geniet tijdens een fly drive of een culturele groepsreis door Italië van indrukwekkende Griekse tempels in de Italiaanse laars, bewonder schitterende Byzantijnse mozaïeken in de stoere Normandische kerken op Sicilië, struin door verstilde middeleeuwse stadjes in Umbrië, toer door het glooiende landschap van Toscane, proef de heerlijke keuken van Bologna en beleef de romantische waterstad Venetië. Alleen tijdens een Italië-rondreis van SRC kunt u deze en nog veel meer bezienswaardigheden in Italië ontdekken.

Proef het zoete leven tijdens uw Italië-reis

En deze overdaad aan kunst en cultuur, combineert tijdens uw vakantie in vakantie in Italië zo heerlijk met het zoete Italiaanse leven. Italianen zijn levensgenieters pur sang! Er wordt altijd tijd vrij gemaakt om de dag te plukken met een caffè of een passeggiata, ook als dit soms ten koste van de arbeidsproductiviteit gaat. Vrije tijd is een essentieel onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Dit maakt een reis door Italië ook zo rustgevend. Overal geniet u van gelati, sprankelende wijnen, flinterdunne pizza’s en de lekkerste espresso ter wereld. Bovendien schijnt de zon vaak en kunt u heerlijk flaneren over de barokke piazze tussen de Italianen langs etalages en terrassen. Een geliefde bezigheid van de Italianen is te kijken en bekeken te worden. En we kunnen u verzekeren: u raakt tijdens uw groepsrondreis in Italië nooit uitgekeken!

Voel de geschiedenis tijdens onze reizen door Italië

Kenmerkend voor een vakantie in Italië is de diversiteit van het land. Italië, dat bestond uit losse stadstaatjes, hertogdommen en pauselijk grondgebied, werd pas in 1861 verenigd. De eenwording van Italië was niet gewild en dit verklaart waarom de Italianen zich nog altijd niet ‘Italiaans’ voelen, maar veel meer Romein, Napolitaan of Siciliaan. Elke regio is dan ook trots op zijn eigen tradities, keuken en dialect. En die verscheidenheid ontdekt u het beste tijdens een cultuurvakantie door Italië. De enthousiaste reisleiders van SRC tonen met prachtige verhalen en grappige anekdotes de verschillen tussen Toscane, Sicilië en Rome en geven zo nog meer kleur aan dit toch al kleurrijke vakantieland. Met de reizen door Italië van SRC ziet u méér tijdens uw vakantie!

Ook het landschap draagt bij aan het ‘regiogevoel’: de prachtige meren in het noorden, de glooiende heuvels met cipressen van Toscane, de ruige rotsen van de Amalfikust met haar vrolijk gekleurde huisjes en citroenbomen, en het wat robuustere landschap met de Griekse, Normandische en Arabische bouwwerken op Sicilië. Zoekt u juist de rust van de natuur en sfeervolle dorpjes in Umbrië of De Marken? In Italië hoeft u maar enkele kilometers te reizen om een totaal nieuw landschap, dialect, eetcultuur en klimaat tegen te komen. Cultuur, natuur en culinair genot: tijdens uw rondreis of fly drive door Italië beleeft u het allemaal!

Niet vreemd dus dat het prachtige Italië dé vakantiebestemming is voor een culturele rondreis! De talloze bezienswaardigheden van Italië vertellen u haar boeiende geschiedenis, en dat beleeft u niet alleen als u rondreis of een fly drive maakt, maar ook tijdens een themareis in Italië. U ontdekt de eigenzinnige en verschillende karakters van steden als Rome, Napels en Florence en van streken als Toscane, Umbrië en Puglia. Wandelt u straks over het Forum Romanum in Rome waar de geschiedenis letterlijk aan uw voeten ligt? Of kijkt u vol bewondering omhoog naar de koepel van de dom in Florence? Of kiest u juist voor de onontdekte stadjes van Umbrië en De Marken, waar u op een terrasje kunt genieten van de mooiste pasta’s en de heerlijkste wijnen? U kunt natuurlijk ook de diversiteit in muzikale tradities tijdens een muziekreis door Italië ontdekken.

Tijdens de kerstdagen kunt u weer een heel andere kant van Italië ontdekken. De Italianen zijn meesters in het optuigen van de meest prachtige kerststallen. Elk jaar weer worden er nieuwe figuren voor de kerststal gemaakt. Kijk dus niet vreemd op als u naast Maria de paus ziet staan, of een beroemde voetballer! Ook tijdens de kerstdagen zorgen de Italianen goed voor de inwendige mens. Zo kunt u genieten van de pannetone, een luxe cake met vruchten. Heerlijk! Of maakt u liever de pauselijke zegen mee op het Sint Pietersplein in Rome? Welke kerstreis u ook maakt, op onze kerstreizen naar Italië maakt u bijzondere en levende tradities mee.

Boek uw rondreis naar Italië bij SRC Reizen

Al 35 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen naar Italië. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in cijfers. Op de onafhankelijke beoordelingssite Reisgraag.nl en Trustpilot krijgen we hoge beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld een 8,6 in de laatste jaren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Italië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Italië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!