050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Albanië

Rondreis Albanië – De prachtige uithoek van Europa!

Een reis naar Albanië is fantastisch! Na de val van het IJzeren Gordijn is Albanië weer toegankelijk voor toeristen. Reizigers bewonderen er de mediterrane kust, het ruwe berglandschap en overblijfselen van een rijke geschiedenis. De geschiedenis- en cultuurliefhebber zal zich tijdens zijn rondreis door Albanië verwonderen over opgravingen uit de Griekse tijd, overblijfselen van Romeinse theaters en de Osmaanse architectuur. Dus reis door Albanië en verken het mooie Elbasan, Tirana en het hoog in de bergen gelegen Krujë. Vergeet niet om tijdens uw vakantie het kasteel van Krujë en het Skanderbergmuseum te bezoeken. Ontdek zelf dat Albanië een prachtig vakantieland is!

Must see op uw reis naar Albanië: Tirana, de hoofdstad van Albanië

Een bezoek aan Tirana is een must stee op uw rondreis naar Albanië! De grootste stad én hoofdstad van Albanië ligt aan de rivieren de Lanë en de Tiranë. In de loop van de 20e eeuw is Tirana opgebloeid tot een belangrijke stad, waar de regering en het parlement zijn gevestigd. Het majestueuze presidentieel paleis bevindt zich ook in het hart van Tirana. Het Skanderbergplein is daarnaast een indrukwekkende bezienswaardigheid die u vast niet wilt missen! Er staat een groot ruiterstandbeeld van Skanderberg op het plein, de nationale held van Albanië. Skanderberg staat bekend als bestrijder van de Osmaanse overheersers. Hij wordt in Albanië vandaag de dag nog steeds geëerd met talloze monumenten. Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Albanië om te ontdekken!

Ontdek de geschiedenis in het prachtige landschap van Albanië

De reisbestemming Albanië heeft een bijzondere geschiedenis. Wie de grens van Albanië passeert zal vele bunkers met ronde koepels tegenkomen. In de 20e eeuw zijn er ter verdediging van het land ongeveer 750.000 bunkers gebouwd! Ze staan door het hele land verspreid: langs de kust, in steden en dorpen en op andere strategische plaatsen. Het landschap van Albanië is overigens ongerept. De Adriatische kust is een perfecte broedplaats voor talloze moerasvogels. De vruchtbare grond zorgt voor een fris en groen tapijt wat voor prachtige natuurplaatjes zorgt. Vergeet tijdens uw reis naar Albanië niet om de smaken uit de Albanese keuken te proeven. Geniet bijvoorbeeld van baklava of byrek, de typische Turkse heerlijkheden die terug te vinden zijn in elke Albanese bakkerij.

Kortom, in Albanië valt voor de natuur-, geschiedenis- en cultuurliefhebber heel veel te genieten! Ga mee op een culturele groepsrondreis Albanië. De reisleiders van SRC laten u graag de schoonheid van deze reisbestemming zien!

Boek uw rondreis naar Albanië bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Albanië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Albanië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!