050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Albanië

Rondreis Albanië – De prachtige uithoek van Europa!

Een rondreis naar Albanië is fantastisch! Na de val van het IJzeren Gordijn is Albanië weer toegankelijk voor toeristen. U bewondert er de mediterrane kust, het ruwe berglandschap en overblijfselen van een rijke geschiedenis. De geschiedenis- en cultuurliefhebber zal zich tijdens zijn rondreis door Albanië verwonderen over opgravingen uit de Griekse tijd, overblijfselen van Romeinse theaters en de Osmaanse architectuur. Dus reis door Albanië en verken het mooie Elbasan, de hoofdstad Tirana en het hoog in de bergen gelegen Krujë. Vergeet niet om tijdens uw vakantie het kasteel van Krujë en het Skanderbergmuseum te bezoeken. Ontdek met de reisleiders van SRC dat Albanië een prachtig vakantieland is!

Must see op uw rondreis naar Albanië: Tirana, de hoofdstad

Een bezoek aan Tirana is een must stee op uw rondreis naar Albanië! De grootste stad én hoofdstad van Albanië ligt aan de rivieren de Lanë en de Tiranë. In de loop van de 20e eeuw is Tirana opgebloeid tot een belangrijke stad, waar de regering en het parlement zijn gevestigd. Het majestueuze presidentieel paleis bevindt zich ook in het hart van Tirana. Het Skanderbergplein is daarnaast een indrukwekkende bezienswaardigheid die u vast niet wilt missen! Er staat een groot ruiterstandbeeld van Skanderberg op het plein, de nationale held van Albanië. Skanderberg staat bekend als bestrijder van de Osmaanse overheersers. Hij wordt in Albanië vandaag de dag nog steeds geëerd met talloze monumenten.

De held van Albanië komt u ook tegen bij uw bezoek aan het kasteel van Krujë. Dit kasteel was het middelpunt van de strijd van Skanderbeg tegen de Osmanen. Tot drie keer toe hebben de Turken het kasteel aangevallen, maar het bolwerk hield stand. Zelfs toen de legendarische Mehmet II (de Veroveraar) Krujë in de 15 eeuw probeerde aan te vallen, kon hij de sterke verdedigingswerken niet slechten. De locatie van het kasteel is een belangrijke toeristische highlight geworden in Albanië, want van het kasteel zelf is, op enkele overblijfselen, na niets overgebleven. Het Skanderbegmuseum, de bekende Derwisjenbegraafplaats en het etnografisch museum bevinden zich op dezelfde plek als waar ooit het kasteel van Krujë stond. Ondanks dat, is dit nog steeds een bijzondere bezienswaardigheid om te bezoeken op uw rondreis door Albanië.

Wat u ook niet mag missen zijn de diverse antieke opgravingen in het land. Zo vindt u bij Butrint, een plaats bij de Griekse grens die al sinds mensenheugenis wordt bewoond, de ruïnes van onder andere de akropolis, het theater en de basiliek. Ook bewondert u hier een bijzonder gebouw: de vroegchristelijke doopplaats. En langs de kust kunt u op uw rondreis door Albanië de opgraving van Apollonia bezoeken. Dit was een belangrijke stad in de Griekse oudheid. De fascinerende opgravingen van deze archeologische vindplaats getuigen van die glorietijd! Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Albanië om te ontdekken!

Ontdek de geschiedenis op uw rondreis door Albanië

Naast de grootse hoofdstad Tirana, de antieke opgravingen en de verschillende kastelen valt er nog veel meer te ontdekken op uw rondreis Albanië. Zo nodigt het levendige Korçë, de grootste stad in het zuidoosten van Albanië, u uit om heerlijk te dwalen door de straatjes. Het is hier gezellig, het leeft en de Griekse invloeden zijn duidelijk zichtbaar. In het nationaal museum van de middeleeuwse kunst, het belangrijkste museum van deze museumstad, kunt u de prachtige iconencollectie bewonderen. Of bezoek Berat, stad van de 1.000 vensters! De stad ligt prachtig: aan de rivier de Osum. Doordat Berat deels tegen een berg aan is gebouwd, zijn vrijwel alle ramen van de huizen te zien. Hieraan dankt de stad haar grappige bijnaam. Bezoek zeker het fort van Berat en geniet van het adembenemende uitzicht. En ook Gjirokastër is een must see op uw rondreis door Albanië. Al in de tijd van het communisme werd besloten dat het unieke karakter van Gjirokastër beschermd moest worden. De bijzondere Osmaanse architectuur heeft de stad terecht een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gegeven!

Tijdens uw culturele rondreis door Albanië ontdekt u ook de bijzondere geschiedenis van dit land, dat jarenlang door dictator Enver Hoxha was afgesloten van de rest van de wereld. Wie de grens van Albanië passeert zal vele bunkers met ronde koepels tegenkomen. In de 20e eeuw zijn er ter verdediging van het land ongeveer 750.000 bunkers gebouwd! Ze staan door heel Albanië verspreid: langs de kust, in steden en dorpen en op andere strategische plaatsen.

Het landschap van Albanië is overigens ongerept. De Adriatische kust is een perfecte broedplaats voor talloze moerasvogels. De vruchtbare grond zorgt voor een fris en groen tapijt wat voor prachtige natuurplaatjes zorgt. Vergeet tijdens uw groepsreis naar Albanië niet om de smaken uit de Albanese keuken te proeven. Geniet bijvoorbeeld van baklava of byrek, de typische Turkse heerlijkheden die terug te vinden zijn in elke Albanese bakkerij. Kortom, in Albanië valt voor de natuur-, geschiedenis- en cultuurliefhebber heel veel te genieten! Ga mee op een rondreis Albanië. De reisleiders van SRC laten u graag de schoonheid van deze reisbestemming zien!

Boek uw rondreis naar Albanië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Albanië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis naar Albanië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!Bekijk de digitale brochure Albanië

Bekijk alle reizen naar Albanië