050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | IJsland

IJsland - Ervaar de krachten van de natuur

Laat u verrassen door de ongekende schoonheid van het land van vuur en ijs op een prachtige rondreis! Nergens liggen water en vuur zo dicht bij elkaar als in IJsland. Hier vindt u natuur die u soms letterlijk de adem beneemt: kokende modderpoelen, diepe kraters, uitgestrekte lavavelden, spuitende geisers, kolkende watermassa’s, gletsjers en ijsschotsen. Voor ontspanning van lichaam en geest zijn er natuurlijke buitenbaden met warm water. Behalve de adembenemende uitzichten en karakteristieke landschappen vindt u er heel veel rust: de stilte is soms ‘oorverdovend’. Op IJsland ervaart u de kracht van de natuur. Ga mee op rondreis door IJsland en beleef dit ruige land op zijn mooist!

Beleef de ongekende natuur van IJsland met een groepsrondreis

IJsland is ronduit spectaculair! Het land ligt op de breukzone van de Midden-Atlantische rug en op een ‘hot spot’ met magma. Hierdoor heeft het eiland een verscheidenheid aan vulkanische activiteit: vuurspuwende vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen en bemoste lavavelden. De uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in 2010 maakte de hele wereld voor eens en altijd duidelijk dat IJsland nog steeds volop in beweging is. Op uw groepsrondreis wordt u zich bewust van de zeer geringe invloed die wij mensen op de krachten van de natuur hebben. U ziet geisers met volle kracht hun water spuwen en bewondert de grootste gletsjer ter wereld. Ook ziet u welke gevolgen de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull heeft gehad op IJsland en op de rest van de wereld. In het land van natuurlijke en schone energie kunt u uiteraard ook uw eigen batterij aan het einde van de reis opladen. Na een warm bad in de prachtige warmwaterbaden van Myvatn voelt u zich als herboren!

Ontdek de bezienswaardigheden van IJsland

Een paar bezienswaardigheden van IJsland mag u echt niet missen tijdens uw vakantie! De springbronnen van IJsland zijn wereldberoemd. De bekendste bron is natuurlijk Geysir, de naamgever van alle geisers ter wereld. Maar wilt u zeker weten dat u getuige bent van dit natuurgeweld? Bezoek dan Strokkur. Elke 8 minuten spuit deze geiser een 20 meter hoge zuil van kokend water de lucht in. Ook de waterval Gullfoss is een must see! De ‘gouden waterval’ raast in de zomer met groots lawaai naar beneden. Een prachtig schouwspel! Maar in de winter is Gullfoss een stuk stiller: de waterval is grotendeels bevroren, wat prachtige unieke ijskunstwerken oplevert. Vergeet op uw groepsreis door IJsland ook het nationale park Skaftafell niet. De vergezichten op de gletsjer Vatnajökull, met 2.119 meter de hoogste bergtop van IJsland en de grootste gletsjer van Europa, zijn adembenemend. Ook het gletsjermeer Jökulsárlon is spectaculair. In het 180 meter diepe meer is het uitzicht op de drijvende ijsbergen adembenemend.

En de IJslanders zelf: ook zij zijn een combinatie van warmte en kou. Aan de buitenkant lijken ze koel, maar u zult merken dat ze van binnen warmbloedig zijn. De historie van IJsland is nog springlevend: de saga’s van de Vikingen en hun ontdekkingsreizen, de verhalen van de pioniers en de eeuwige strijd met de harde, maar zo geliefde natuur. Reykjavik, start en eindpunt van uw rondreis, is de levendige en moderne hoofdstad van IJsland. In deze bruisende stad vindt u gezellige uitgaansgelegenheden, designwinkels en moderne musea. In de haven, met de indrukwekkende berg Esja op de achtergrond, liggen de schepen die voor de walvisvaart werden gebruikt. De moderne 20e-eeuwse kerk, de Hallgrímskirkja, torent hoog boven de stad uit. De SRC-reisleiders in IJsland zullen u zeker de prachtige legende over het ontstaan van de IJslandse hoofdstad vertellen. Met de reizen van SRC ziet u méér van IJsland. Ga mee en voel de energie van de natuur!

Boek uw rondreis naar IJsland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar IJsland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar IJsland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar IJsland