U bent hier: Home | Maleisië

Rondreis Maleisië - Een smeltkroes van culturen

Maleisië heet u welkom: Selamat Datang! Met SRC kunt u het diverse Maleisië ontdekken op een speciaal voor u samengesteld privéreis of een fly drive. Maak tijdens een rondreis kennis met de pracht van dit land en de diverse bevolkingsgroepen die hier samen leven. Het toppunt van deze smeltkroes van culturen vindt u in Kuala Lumpur: de bruisende hoofdstad van Maleisië.

Ontdek Maleisië met een avontuurlijke rondreis

Bent u avontuurlijk ingesteld? Maak dan een fly drive waarbij u met een huurauto door West-Maleisië reist! Maak kennis met Kuala Lumpur, een stad van uitersten. Deze bruisende stad heeft moderne wolkenkrabbers, maar ook prachtige koloniale gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Petronas Twin Towers, jarenlang het hoogste gebouw ter wereld. China Town, met als middelpunt de Central Market, moet u zeker ook verkennen. Dit is een gezellige, multiculturele plaats. Of gaat u naar het paleis van de koning, Istana Negara? Het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtig gebouwen en treinstation, is zeker ook een bezoek waard.

Reis met uw huurauto naar de haven van Kuala Tembeling, vanwaar de boot u naar Taman Negara National Park brengt. Taman Negara is met zijn 130 miljoen jaar een van de oudste regenwouden ter wereld en verkeert nog in onaangetaste staat! Het regenwoud is vooral bekend om de prachtige flora, er zijn enorm veel plantensoorten te bewonderen, en de vele visrijke riviertjes. Misschien spot u tijdens een wandeling wel een luipaard, een olifant of een tapir! De autorondreis brengt u langs veel meer prachtige bezienswaardigheden van Maleisië zoals de Cameron Highlands, de kleine lokale dorpjes van Orang Asli en de grote stad Kota Bahru.

Een rondreis op Maleisisch Borneo

Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld en een perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke rondreis! Dit Aziatische eiland heeft een tropisch klimaat en het landschap is bergachtig, met Mount Kinabalu als hoogste punt. Uw privéchauffeur laat u de mooiste plekken van dit Maleisische eiland zien. De natuur op Borneo is één van de rijkste ter wereld: op het eiland leven onder andere olifanten, neushoorns, nevelpanters, orang-oetans, krokodillen, slangen en honderden vogelsoorten. De kustlijn bestaat grotendeels uit mangroves, moerassen en zandstranden. Tijdens het duiken kunt u hier koraalriffen, schildpadden en haaien zien!

Een rondreis op Maleisisch Borneo staat in het teken van natuur. U bezoekt bijvoorbeeld het nationaal park Baku dat verscholen ligt in mangrovebossen, verkent het nationaal park Gunung Mulu met zijn enorme grottenstelsel en gaat ook naar het nationaal park Kinabalu dat rondom de imponerende mount Kinabalu ligt. Neem een ontspannen bad in de ‘Poring Hot Spring’ die bekend staan om hun therapeutische eigenschappen. Een bezoek aan het orang-oetan rehabilitation center mag ook zeker op uw autorondreis niet missen! Tijdens deze prachtige excursies vertelt de gids de mooiste verhalen over de prachtige natuur die uw privéreis zeker zullen verrijken!

Naast het bezoek aan de nationale parken, leert u tijdens uw reis ook de traditionele cultuur van Maleisië kennen. Met een lokale gids brengt u een bezoek aan een traditionele ‘longhouse’ van een Iban-stam. Vrouwen vlechten hier matten en maken sieraden van tanden van wilde varkens. De getatoeëerde mannen jagen met blaaspijpen op apen en vogels. De Ibans zijn zeer gastvrij en laten u kennismaken met hun leven en bijzondere rituelen. Nog steeds hangen er menselijke schedels als trofeeën aan de muur. Een bijzondere belevenis!

Een rondreis door Maleisië staat garant voor veel prachtige natuur en authentieke cultuur. Van moderne steden tot kleine dorpjes, dit Aziatische eiland heeft het allemaal. Ontdek het tijdens een reis met SRC!