050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Servië

Rondreis Servië – Cultuur, natuur en historie!

Een rondreis naar Servië is een must! Beboste laagvlaktes, pittoreske stadjes en historische kastelen maken het land interessant voor de natuur- en cultuurliefhebber. Servië heeft veel te verduren gehad als gevolg van de oorlogen tijdens de vorige eeuw, maar staat alsnog bekend als een echt cultuurland. De hoofdstad Belgrado biedt u de mogelijkheid om culturele bezienswaardigheden te ontdekken en daarnaast kunt u in uw vrije tijd veel moderne winkelcentra bezoeken. Dus ga op vakantie naar Servië en ontdek zelf de charme van dit Balkanland!

Highlight op uw reis naar Servië: de populaire stad Belgrado

Wie een rondreis naar Servië maakt en de hoofdstad Belgrado bezoekt zal ontdekken dat het een levendige stad is. Belgrado heeft veel tegenslagen gekend, maar desondanks zit er een hoop vrolijkheid in de stad. Overal heeft u de mogelijkheid om gezellig iets te drinken en plezier te hebben in een bar, een café of in een restaurant met een terras. Naast de gezelligheid zijn er ook talrijke culturele uitstapjes te maken. Het mausoleum van Tito is bijvoorbeeld echt een bijzondere bezienswaardigheid in Servië. Hier bevindt zich de bloementuin ‘House of Flowers’ waar de president van het voormalige Joegoslavië ligt begraven sinds 1980.

In de stad met maar liefst anderhalf miljoen Serviërs kunt u ook de beroemde kerk van de heilige Sava bezoeken. Wist u dat deze kerk genoemd is naar de stichter van de Servisch-orthodoxe kerk? De grote witte muren en turquoise koepels zijn werkelijk een lust voor het oog. De allergrootste attractie in Belgrado is het indrukwekkende Kalemegdan fort. Het fort heeft uitzicht op het punt waar de rivieren de Sava en de Donau samenkomen en staat symbool voor Belgrado. Het imposante fort is op een zeer strategische locatie gebouwd en bestaat uit meerdere monumenten die verschillende overheersers hebben laten bouwen in de afgelopen 2.000 jaar.

Maak een reis door het culturele Servië en haar buurlanden

U zult tijdens uw rondreis door Servië veel orthodoxe kloosters tegenkomen omdat de Servisch-orthodoxe kerk in het land de allerbelangrijkste religie is. In het zuidwesten zijn de meeste inwoners islamitisch en in het noorden en westen wonen ook protestanten en katholieken. Wanneer u het zuiden van Servië passeert maakt u kennis met het middelgebergte Fruska Gora. De prachtige dalen van dit gebied bestaan uit landbouwgebieden, waar groente en fruit geteeld wordt. Het gebied heeft een ontzettend rijke flora en fauna wat fotogenieke plaatjes oplevert! Servië wordt door acht landen omringt. Wilt u kennismaken met de buurlanden van Servië? Overweeg dan om een rondreis naar Roemenië te maken, op cultuurvakantie naar Albanië te gaan of om een rondreis in Hongarije te maken.

Wilt u weten wat de beste reistijd voor Servië is om op vakantie te gaan? Onze reisleiders vertellen u er graag meer over. Ga goed voorbereid op reis en laat u informeren door de reisleiders van SRC Reizen. Ze weten alles over de praktische informatie van Servië. Zo haalt u echt het meeste uit uw reis naar Servië! Vergeet tijdens uw rondreis door Servië overigens het fruitige drankjes šljivovica (pruimenbrandewijn) en pelinkovac (kruidenlikeur) niet te proeven. Deze smaaksensatie zal uw vakantie naar Servië helemaal compleet maken!

Boek uw rondreis naar Servië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Servië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Servië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Servië