U bent hier: Home | Zweden

Rondreis Zweden - Historische steden en uitgestrekte natuur

Een culturele groepsreis door Zweden heeft voor iedere reiziger iets te bieden: uitgestrekte natuur met duizenden meren en prachtige dennenbossen voor natuurliefhebbers en de historische drukke steden voor degenen die zich liever begeven in het roerige stadsleven van Zweden. Leer de gastvrije bevolking van het land kennen en verdiep u in de avontuurlijke geschiedenis van dit land tijdens een van onze prachtige rondreizen!

Reis langs bruisende en historische Zweedse steden

In het bruisende trendy centrum van het Zweedse Stockholm is het goed toeven. Moderne winkels en restaurantjes openen voor u graag hun deuren. Proef tijdens uw culturele groepsreis de sfeer van vroeger tijden in de smalle intieme straatjes met kleurrijke gevels en pleintjes van de oude binnenstad Gamla Stan. Een perfect plek om te ontspannen vindt u ook in deze oude wijk op een van de terrassen die de twee pleinen Kungsträdgården en Stortorget (de Grote Markt) omzomen. U zult het zeker naar uw zin hebben op het terras voor café Chokladkoppen, vooral als de kop koffie en het heerlijke zoete broodje zijn geserveerd! Maar ook aan de waterkant is er een overvloed aan gezellige terrassen. Zoek een terras met ‘cultureel uitzicht’ op het museumeiland Djurgården!

Een bijzonder stukje geschiedenis van Zweden vindt u in het Vasa Museum in Stockholm. De reisleiders van SRC zullen u alles vertellen over het koninklijke oorlogsschip ‘Vasa’ dat op 10 augustus 1628 de haven van deze stad verliet. Het oorlogsschip, vernoemd naar het heersende Zweedse koningshuis, had 64 kanonnen aan boord en was daarmee het zwaarste oorlogsschip dat de Zweedse vloot ooit had gekend. De Vasa had koers moeten zetten naar Polen, dat al jarenlang de voornaamste vijand van Zweden was, maar door een plotselinge windvlaag kapseisde het schip. Rondom het schip dat in 1961 geborgen werd, is het Vasa Museum gebouwd waar u het schip kunt bewonderen. Dit museum is zeker een bezoekje waard tijdens uw groepsrondreis!

Een andere belangrijke stad in de geschiedenis van Zweden is Kalmar. Hier werd aan het einde van de 14e eeuw een unie gesloten die de Scandinavische landen met elkaar verbond. Tijdens uw rondreis zult u zien dat Kalmar is veranderd in een levendige studentenstad. De stad is omgeven met water: het historische stadshart, Kvarnholmen, ligt op zijn eigen eiland. In het stadshart aan het Stortorget vindt u bijvoorbeeld de kathedraal in Italiaanse barokstijl. Op weg naar de kathedraal loopt u door de middeleeuws centrum van Kalmar met geplaveide steegjes met lage geverfde huisjes. Op een minuscuul schiereilandje ten zuiden van het stadscentrum vindt u het kasteel Slott Kalmar dat een oude vesting is uit het begin van de 12e eeuw. Kortom, Kalmar is een perfecte stad om u onder te dompelen in de Zweedse cultuur!

Ontdek de cultuur van de Samen in Zweden

In het noorden van Zweden, in Lapland, ontmoet u op uw reis ook de Samen. De Lappen, zoals de Samen ook wel genoemd werden, spelen een belangrijke rol in de Zweedse cultuur: de historie van de oerbevolking van het Noord-Scandinavië vormt de rode draad van een culturele groepsrondreis door dit prachtige land! Al 4.000 jaar lang bewonen de Samen het ruige gebied boven de poolcirkel. De Samen zijn een van de kleinste oervolkeren op de wereld en van oorsprong nomaden. Tegenwoordig hebben ze een vaste woonplaats, maar ’s zomers volgen de rendierhouders en hun families nog steeds de trek van de dieren van de wouden naar de berggebieden. Dit trotse volk houdt zijn tradities en leefwijze in ere. Onze reisleiders vbrengen de cultuur van dit bijzondere volk tot leven met prachtige verhalen!

Kortom, welke reis naar Zweden en Scandinavië u ook kiest, met SRC kunt u genieten van de mooiste cultuur en natuur! Want onze reisleiders laten u méér zien!