050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zweden

Rondreis Zweden - Historische steden en uitgestrekte natuur

Een culturele rondreis door Zweden is een waar avontuur: uitgestrekte natuur met duizenden meren en prachtige dennenbossen voor natuurliefhebbers en de historische drukke steden voor degenen die zich liever begeven in het roerige stadsleven van Zweden. Een vakantie in dit Scandinavische land heeft iedereen iets te bieden! Leer de gastvrije bevolking van het land kennen en verdiep u in de avontuurlijke geschiedenis tijdens een prachtige Groepsreis door Zweden!

Reis langs bruisende en historische Zweedse steden

In het bruisende trendy centrum van het Zweedse Stockholm is het goed toeven. Moderne winkels en restaurantjes openen voor u graag hun deuren. Proef tijdens uw culturele groepsrondreis in Zweden de sfeer van vroeger tijden in de smalle, intieme straatjes met kleurrijke gevels en pleintjes van de oude binnenstad Gamla Stan. Een perfect plek om te ontspannen tijdens uw vakantie vindt u ook in deze oude wijk op een van de terrassen die de twee pleinen Kungsträdgården en Stortorget (de Grote Markt) omzomen. U zult het zeker naar uw zin hebben op het terras voor café Chokladkoppen, vooral als de kop koffie en het heerlijke zoete broodje zijn geserveerd! Maar ook aan de waterkant is er een overvloed aan gezellige terrassen. Zoek bijvoorbeeld een terras op met ‘cultureel uitzicht’ op het museumeiland Djurgården.

Een bijzonder stukje geschiedenis, en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zweden, vindt u in het Vasa Museum in Stockholm. De reisleiders van SRC zullen u alles vertellen over het koninklijke oorlogsschip ‘Vasa’ dat op 10 augustus 1628 de haven van deze stad verliet. Het oorlogsschip, vernoemd naar het heersende Zweedse koningshuis, had 64 kanonnen aan boord en was daarmee het zwaarste oorlogsschip dat de Zweedse vloot ooit had gekend. De Vasa had koers moeten zetten naar Polen, dat al jarenlang de voornaamste vijand van Zweden was, maar door een plotselinge windvlaag kapseisde het schip. Rondom het schip dat in 1961 geborgen werd, is het Vasa Museum gebouwd waar u het schip kunt bewonderen. Dit museum is zeker een bezoekje waard tijdens uw rondreis in Zweden!

Een andere belangrijke stad in de geschiedenis van Zweden is Kalmar. Hier werd aan het einde van de 14e eeuw een unie gesloten die de Scandinavische landen met elkaar verbond. U zult tijdens uw reis zien dat Kalmar is veranderd in een levendige studentenstad. De stad is omgeven met water: het historische stadshart, Kvarnholmen, ligt op zijn eigen eiland. In het stadshart aan het Stortorget vindt u bijvoorbeeld de kathedraal in Italiaanse barokstijl. Op weg naar de kathedraal loopt u door de middeleeuws centrum van Kalmar met geplaveide steegjes met lage geverfde huisjes. Op een minuscuul schiereilandje ten zuiden van het stadscentrum vindt u het kasteel Slott Kalmar dat een oude vesting is uit het begin van de 12e eeuw. Kortom, Kalmar is een perfecte stad om u tijdens uw rondreis door Zweden onder te dompelen in de Zweedse cultuur!

Ontdek de cultuur van de Samen in Zweden

In het noorden van Zweden, in Lapland, ontmoet u tijdens uw groepsrondreis door Zweden ook de Samen. De Lappen, zoals de Samen ook wel genoemd werden, spelen een belangrijke rol in de Zweedse cultuur: de historie van de oerbevolking van het Noord-Scandinavië vormt de rode draad van een culturele groepsrondreis door dit prachtige land. Al 4.000 jaar lang bewonen de Samen het ruige gebied boven de poolcirkel. De Samen zijn een van de kleinste oervolkeren op de wereld en van oorsprong nomaden. Tegenwoordig hebben ze een vaste woonplaats, maar ’s zomers volgen de rendierhouders en hun families nog steeds de trek van de dieren van de wouden naar de berggebieden. Dit trotse volk houdt zijn tradities en leefwijze in ere. Tijdens een culturele groepsreis naar Zweden brengen onze reisleiders de cultuur van dit bijzondere volk tot leven met prachtige verhalen!

Zweden is zowel in de winter als de zomer een heerlijke bestemming om te bezoeken. Het klimaat van Zweden zorgt voor koude winters met veel sneeuw en milde zomers waarin u heerlijk kunt genieten van de lange dagen. Geniet in de winter dus van de prachtige sneeuwlandschappen in Lapland en het bijzondere ijshotel in Kiruna, en pak in de zomer de lang zomerdagen mee in het bruisende Stockholm!

Boek rondreizen naar Zweden bij SRC Reizen

Wilt u een rondreis maken door het prachtige Zweden? Al ruim 39 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Zweden in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groene cultuurvakantie naar Zweden bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!Bekijk de digitale brochure Zweden

Bekijk alle reizen naar Zweden