U bent hier: Home | Botswana

Rondreis Botswana - Een paradijselijke plek in Afrika

Giraffes, olifanten, buffels, krokodillen, nijlpaarden en vogels: in het natuurrijke Botswana bent u op de juiste plaats om het rijke Afrikaanse dierenleven te ontdekken. Een rondreis door dit paradijs in zuidelijk Afrika is een avontuur! Er zijn weinig verharde wegen zeker in de nationale parken, en in de beroemde Okavangodelta kunt u zelfs het beste een boot nemen! Maar dat maakt de reis alleen maar mooier: in Botswana beleeft u het echte Afrika-gevoel! Hier maakt u met een gids de mooiste game drives in 4-wheel drives op zoek naar het grote en het kleine wild! Want naast de big five - de leeuw, de olifant, de neushoorn, de buffel en het luipaard - valt er in Botswana nog genoeg andere diersoorten te spotten. Het is dus ook niet vreemd dat veel natuurdocumentaires die u op tv ziet hier gefilmd zijn. Maak een rondreis door Botswana en ervaar de Afrikaanse natuur in al z’n schoonheid!

Must see op een Botswana-reis: de Okavangodelta

Botswana is vrij groot en dunbevolkt, en dus aantrekkelijk voor reizigers die het avontuur zoeken! Op een groepsrondreis ontdekt u het afwisselende landschap met savannes, hoogland en woestijn! Het land is voor tweederde bedekt met zand van de Kalahari-woestijn. Als een fata morgana ligt midden in deze woestijn 's werelds grootste oase: de Okavangodelta. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van Botswana: 16.000 vierkante kilometer kanalen, lagunes, riviertjes, poelen, eilanden, vloedvelden en onmetelijke riet- en papyrusvelden. Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel. Verken de delta dus vanaf het water: een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. Geruisloos glijdt u langs het wuivende riet en de waterlelies. U ziet vast en zeker het nijlpaard, de koning van de delta. Op een van de eilanden in de delta gaat u aan land voor een wandeling. Als u geluk heeft, ziet u kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels. En wie weet spettert er wel een olifant door de rietkragen! Een zonsondergang op het water, gezeten in een mokoro, is een absoluut een hoogtepunt van uw reis door Botswana!

Maak een safari in Chobe National Park!

Die andere highlight op een groepsreis door Botswana die u zeker niet mag overslaan is Chobe National Park. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Maak hier zeker bij zonsopgang een game drive in een open auto om het vele wild dat zich in het park bevindt te spotten. Wie weet ziet u giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor u het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. Een boottocht in de namiddag over de Chobe-rivier is echt een must op uw rondreis! Tijdens de sundowner-borrel hoort u wellicht de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk!

Combineer deze twee top bezienswaardigheden op uw reis door Botswana met een aantal dagen safari in het Moremi Game Reserve. Met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild is dit een van de mooiste wildparken van Botswana. En vergeet ook niet in de omgeving van Nata de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld, te bewonderen. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar maken voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. U ziet het, in Botswana kunt u de mooiste natuur van zuidelijk Afrika ontdekken! Ga mee op een groepsrondreis van SRC en ervaar dit betoverend mooie land!