050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Botswana

Rondreis Botswana - Een paradijselijke plek in Afrika

Giraffes, olifanten, buffels, krokodillen, nijlpaarden en vogels: in het natuurrijke Botswana bent u op de juiste plaats om het rijke dierenleven van Afrika te ontdekken. Een safari door dit paradijs in zuidelijk Afrika is een avontuur! Er zijn weinig verharde wegen zeker in de nationale parken, en in de beroemde Okavangodelta kunt u zelfs het beste een boot nemen! Maar dat maakt de reis alleen maar mooier: in Botswana beleeft u het echte Afrika! Hier maakt u met een gids de mooiste game drives in 4-wheel drives op zoek naar het grote en het kleine wild! Want naast de big five - de leeuw, de olifant, de neushoorn, de buffel en het luipaard - valt er in Botswana nog genoeg andere diersoorten te spotten tijdens uw safari. Het is dus ook niet vreemd dat veel natuurdocumentaires die u op tv ziet hier gefilmd zijn. Maak een rondreis door Botswana en ervaar de Afrikaanse natuur in al z’n schoonheid!

Must see op uw reis door Botswana: de Okavangodelta

Botswana is een van de grootste en dunbevolktste landen van zuidelijk Afrika, en dus aantrekkelijk voor reizigers die het avontuur zoeken! Op een groepsreis door Botswana ontdekt u tijdens een safari het afwisselende landschap met savannes, hoogland en woestijn! Het land is voor tweederde bedekt met zand van de Kalahari-woestijn. Als een fata morgana ligt midden in deze woestijn 's werelds grootste oase: de Okavangodelta. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van Botswana: 16.000 vierkante kilometer kanalen, lagunes, riviertjes, poelen, eilanden, vloedvelden en onmetelijke riet- en papyrusvelden. Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel. Verken de delta dus vanaf het water: een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. Geruisloos glijdt u langs het wuivende riet, het papyrus en de waterlelies. U ziet vast en zeker het nijlpaard, de koning van de delta. Op een van de eilanden in de delta gaat u aan land voor een wandeling. Als u geluk heeft, ziet u kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels. En wie weet spettert er wel een olifant door de rietkragen! Een zonsondergang op het water, gezeten in een mokoro, is een absoluut een hoogtepunt van uw reis door Botswana!

Maak een safari in Chobe National Park!

Die andere bezienswaardigheid die u zeker op uw reis door Botswana niet mag overslaan is het Chobe National Park. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit wereldberoemde park te bezoeken. Wist u dat National Geographic Society juist vanwege de vele olifanten hier verschillende documentaires gemaakt heeft? Maak in dit natuurpark zeker bij zonsopgang een game drive, een safari, in een open auto om het vele wild te spotten. Wie weet ziet u giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor u het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. Een boottocht in de namiddag over de Chobe-rivier is echt een must op uw reis! Tijdens de sundowner-borrel hoort u wellicht de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk!

Combineer deze twee top bezienswaardigheden op uw reis door Botswana met een aantal dagen safari in het Moremi Game Reserve. Met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild is dit een van de mooiste wildparken van Botswana. En vergeet ook niet in de omgeving van Nata de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld, te bewonderen. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar maken voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. Bekijk voordat u uw reis door Botswana plant eerst het advies van onze reisleiders voor de beste reistijd in Botswana. Het spotten van wild verschilt per seizoen, en al kunnen we natuurlijk nooit garanties geven, de keuze van het juiste jaargetijde helpt wel tijdens een safari. In Botswana kunt u de mooiste natuur van zuidelijk Afrika ontdekken. Ga mee op een van de reizen van SRC en ervaar dit betoverend mooie land, u komt ogen te kort!

Boek uw rondreis naar Botswana bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar heel veel reisbestemmingen in de wereld. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Botswana in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Botswana bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Botswana