050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Marokko

Rondreis Marokko - Een magische wereld met koningssteden, kasbahs en het grote licht

Op een paar vlieguren van Nederland ligt een totaal andere wereld: die van 1.001-nacht. Intens zonlicht straalt over vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen, groene oases, ruige bergen, traditionele Berberdorpjes en rijkversierde koningssteden. Marokko is een magische droombestemming die u het beste ontdekt tijdens de individuele of groepsreizen van SRC. Met de touringcar of een huurauto reist u door dit land van geuren en kleuren! Uw ogen worden gestreeld door de prachtige kleuren in de soeks en het warme zonlicht dat de binnenplaatsen van de oude paleizen streelt. In de drukte van de medina’s waar ezels nog voorrang hebben is het gezellig lawaaierig op die typisch Arabische manier. En uw neus geniet van de talloze specerijen en kruiden die hoog opgestapeld liggen. De hartelijke bevolking raakt u recht in het hart wanneer zij onder het genot van een kopje muntthee een praatje met u maakt. In Marokko smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur met elkaar samen. Reis mee en treed tijdens uw culturele groepsreis door Marokko het avontuur tegemoet!

Reis naar de koningssteden van Marokko

De authentieke Arabische sfeer proeft u het beste in de vier 'koningssteden' van Marokko: Rabat, Meknès, Fès en Marrakech. Dit zijn dé bezienswaardigheden van Marokko die u op een fly drive of een groepsreis niet mag missen! Prachtig gedecoreerde paleizen van eeuwenoude dynastieën, Koranscholen, schitterende binnentuinen en indrukwekkende moskeeën bepalen het beeld in deze steden. Als u slentert door de eeuwenoude medina’s, doolhoven van kronkelende straatjes en prachtige pleinen, waant u zich honderden jaren terug in de tijd. Elke wijk heeft haar eigen ambacht: tijdens uw vakantie in Marokko ziet u ateliers pottenbakkers, wevers, ververs, leerlooiers en smeden. De Marokkaanse soek is een genot voor iedereen die van winkelen houdt. In de talloze kraampjes en winkeltjes vindt u aardewerk, prachtig bewerkt leer, kleding, sieraden, kostbare tapijten en geurige kruiden. De geuren van muntthee, tajineschotels en specerijen komen u tegemoet. De soek van Marrakech, ten noorden van het beroemde Djemaa el-Fna-plein, is de grootste markt van Afrika. Deze soek kent zijn weerga niet en brengt elke bezoeker in vervoering. Uw gids of reisleider in Marokko zal u door deze wirwar van straatjes en winkeltjes gidsen en u wijzen op de mooiste plekjes! Met de reizen van SRC ziet u méér!

Tijdens uw rondreis door Marokko ziet u dat de natuur ook weergaloos is: groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Reis naar het zuiden van Marokko en laat u overweldigen door de natuur van de Atlasgebergtes. Geniet in de woestijn van de opkomende zon, die de zandduinen van felrood naar donkergeel kleurt. Een bekende bezienswaardigheid in de bergachtige streken en woestijngebieden van Zuid-Marokko zijn de kasbahs van de autochtone Berberbevolking. Deze imposante lemen bouwwerken met vierkante torens waren ooit verdedigingswerk tegen plunderende woestijnnomaden en Touaregs. Ze staan meestal op de mooiste plaatsen en zijn vaak versierd met prachtige decoraties. In Aït-Ben-Haddou staat de mooiste kasbah van Marokko. Deze middeleeuwse Berberse stad, die wordt omringd door palmbomen, is een wirwar van straatjes, gangen en trappen tegen een heuvel. U bezoekt het zeker op uw rondreis op fly drive door Marokko!

Reizen is genieten in Marokko!

De bijzondere Marokkaanse cultuur en de prachtige natuur van het land wordt gecombineerd met de hartelijkheid en de humor van de Marokkaanse bevolking. Onder het genot van kleine glaasjes muntthee maken zij graag een praatje met u tijdens het afdingen op de soek. En vergeet ook de heerlijke Marokkaanse keuken niet met Arabische, Berberse, mediterrane en Afrikaanse invloeden. Couscous en andere gerechten worden vaak bereid in een tajine, een aardewerken stoofpot met een kegelvormig deksel. Een leuk souvenir van uw reis! De Afrikaanse en Arabische culturen smelten in Marokko samen tot een gastvrij paradijs, die uw vakantie in Marokko onvergetelijk maken. Maak kennis met deze magische wereld tijdens een rondreis of privéreis door Marokko!

Boek uw rondreis naar Marokko bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Marokko in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis naar Marokko bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!