050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Marokko

Rondreis Marokko - Een magische wereld met koningssteden, kasbahs en het grote licht

Op een paar vlieguren van Nederland ligt een totaal andere wereld: die van 1.001-nacht. Maak een rondreis door Marokko en geniet van intens zonlicht dat straalt over vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen, groene oases, ruige bergen, traditionele Berberdorpjes en rijkversierde koningssteden. Dit is een magische droombestemming die u het beste ontdekt tijdens een een fly drive of een groepsreis Marokko. Met de touringcar of een huurauto reist u door dit land van geuren en kleuren! Tijdens uw rondreis Marokko worden uw ogen gestreeld door de prachtige kleuren in de soeks en het warme zonlicht dat de binnenplaatsen van de oude paleizen streelt. In de drukte van de medina’s, waar ezels nog voorrang hebben, is het gezellig lawaaierig op die typisch Arabische manier. En uw neus geniet van de talloze specerijen en kruiden die hoog opgestapeld liggen. De hartelijke bevolking raakt u recht in het hart wanneer zij onder het genot van een kopje muntthee een praatje met u maakt. In Marokko smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur met elkaar samen. Reis mee en treed tijdens uw groepsreis Marokko het avontuur tegemoet!

Ontdek de koningssteden op een groepsreis Marokko of een fly drive Marokko

De authentieke Arabische sfeer proeft u het beste in de vier 'koningssteden' van Marokko: Rabat, Meknès, Fès en Marrakech. Dit zijn dé bezienswaardigheden van Marokko die u op een fly drive of een groepsreis niet mag missen! Prachtig gedecoreerde paleizen van eeuwenoude dynastieën, Koranscholen, schitterende binnentuinen en indrukwekkende moskeeën bepalen het beeld in deze steden. Als u slentert door de eeuwenoude medina’s, doolhoven van kronkelende straatjes en prachtige pleinen, waant u zich honderden jaren terug in de tijd. Elke wijk heeft haar eigen ambacht: tijdens uw vakantie in Marokko ziet u ateliers pottenbakkers, wevers, ververs, leerlooiers en smeden. De Marokkaanse soek is een genot voor iedereen die van winkelen houdt. In de talloze kraampjes en winkeltjes vindt u aardewerk, prachtig bewerkt leer, kleding, sieraden, kostbare tapijten en geurige kruiden. De geuren van muntthee, tajineschotels en specerijen komen u tegemoet. De soek van Marrakech, ten noorden van het beroemde Djemaa el-Fna-plein, is de grootste markt van Afrika. Deze soek kent zijn weerga niet en brengt elke bezoeker in vervoering. Uw gids of reisleider in Marokko zal u door deze wirwar van straatjes en winkeltjes gidsen en u wijzen op de mooiste plekjes! Tijdens uw rondreis Marokko van SRC ziet u méér!

Tijdens uw rondreis Marokko ziet u dat de natuur ook weergaloos is: groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Bezoek op uw rondreis Marokko ook het zuiden van het land en laat u overweldigen door de natuur van de Atlasgebergtes. Geniet in de woestijn van de opkomende zon, die de zandduinen van felrood naar donkergeel kleurt. Wat u niet mag missen op uw rondreis Marokko zijn de kasbahs van de autochtone Berberbevolking: een bekende bezienswaardigheid in de bergachtige streken en woestijngebieden van Zuid-Marokko. De imposante lemen bouwwerken met vierkante torens waren ooit verdedigingswerk tegen plunderende woestijnnomaden en Touaregs. Ze staan meestal op de mooiste plaatsen en zijn vaak versierd met prachtige decoraties. In Aït-Ben-Haddou staat de mooiste kasbah van Marokko. Deze middeleeuwse Berberse stad, die wordt omringd door palmbomen, is een wirwar van straatjes, gangen en trappen tegen een heuvel. U bezoekt het zeker op uw groepsreis Marokko of fly drive Marokko!

Een rondreis Marokko is genieten!

Marokko: er is geen land zo dichtbij, waar u zich zo ver weg kunt voelen. U kunt tijdens uw groepsreis Marokko zelf ervaren hoe prachtig en enorm afwisselend dit land is. De natuur is ongeëvenaard! Er zijn prachtige stranden en imposante zandwoestijnen. Grillige maanlandschappen wisselen zich af met weelderige oases, waar u zich bijna in het paradijs waant. De Marokkanse steden hebben allemaal een eigen karakter: van het statige Rabat tot het moderne Casablanca. Fès is een trotse stad in het hart van het land en Marrakech is de okerkleurige hoofdstad van de Berbercultuur. In Essaouira heeft de lokale Marokkkaanse cultuur zich vermengd met die van de hippies die dit strandstadje in de jaren 70 van de vorige eeuw omtoverden tot een hippieparadijs. Marokko is een land van avonturen, dat u altijd blijft verbazen.

De bijzondere Marokkaanse cultuur en de prachtige natuur van het land wordt gecombineerd met de hartelijkheid en de humor van de Marokkaanse bevolking. U zult merken tijdens uw rondreis Marokko dat de Marokkanen onder het genot van kleine glaasjes muntthee graag een praatje met u maken tijdens het afdingen op de soek. En vergeet ook de heerlijke Marokkaanse keuken niet met Arabische, Berberse, mediterrane en Afrikaanse invloeden. Couscous en andere gerechten worden vaak bereid in een tajine, een aardewerken stoofpot met een kegelvormig deksel. Een leuk souvenir van uw groepsreis Marokko! De Afrikaanse en Arabische culturen smelten in Marokko samen tot een gastvrij paradijs, die uw vakantie in Marokko onvergetelijk maken.

Boek uw rondreis naar Marokko bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw rondreis naar Marokko in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groepsreis Marokko of fly drive Marokko bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Marokko