U bent hier: Home | Amerika

Rondreis Amerika - Het land van onbegrensde mogelijkheden

Tijdens een rondreis in Amerika leert u de ongekende diversiteit van dit uitgestrekte land kennen! Het westen van de Verenigde Staten is overweldigend met steden als Las Vegas en Los Angeles, waar wolkenkrabbers en neon worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en overweldigend natuurschoon. Het zuiden van de USA staat in het teken van de belangrijkste plaatsen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis en natuurlijk wordt ook het oosten niet vergeten met de adembenemende hoofdstad New York! Reis mee naar Amerika en ontdek zelf deze onbegrensde mogelijkheden!

Onovertroffen highlights tijdens een groepsrondreis door Amerika

De SRC-reisleiders voeren u met boeiende verhalen terug in het verleden van Amerika. Reizend door het land van het Navajo-volk, waar zo’n 175.000 Navajo’s leven, krijgt u een goed beeld van wat het betekent om als Native American te leven in de VS. Een ander Amerika beleeft u aan de westkust, waar de gokstad Las Vegas lonkt en u het mondaine leven van de filmsterren zelf kunt aanschouwen in Los Angeles. Of reis naar het zuiden van Amerika, waar u in de muzieksteden Memphis, New Orleans en Nashville in de wereld van jazz duikt en meer hoort over beroemdheden als Elvis Presley en Otis Redding. In het ‘Europese’ San Francisco, een van de mooiste steden van Amerika, bezoekt u de gezellige Fisherman’s Wharf en de beroemde, prachtig rood gekleurde Golden Gate Bridge. Een autoreis over Pacific Coast Highway 1, een van de mooiste routes ter wereld, is ook zeker een aanrader! Onderweg kunt u wegdromen bij de spectaculaire vergezichten, hoge kliffen en de langs het wateroppervlak scherende pelikanen.

Naast de culturele bezienswaardigheden mag natuurlijk ook het natuurschoon van Amerika niet ontbreken! Maak een fly drive en bezoek een paar van mooiste natuurparken. De Grand Canyon is natuurlijk een hoogtepunt, maar ook de schoonheid van Bryce Canyon, de spectaculaire bergpieken van Yosemite en het uitgestrekte Death Valley zult u niet snel vergeten. Natuur om stil van te worden! Een ander indrukwekkend natuurfenomeen vindt u bij Sedona: hier kunt u grootse, rode rotsformaties met fraaie namen als Bells Rock en Cathedral Rock bekijken. In Sequoia bewondert u de enorme woudreuzen, bomen die tientallen meters hoog zijn en tot in de hemel lijken te rijken.

Bezoek New York voor een bruisende Amerika-reis

‘The Big Apple, the City that Never Sleeps, Father Knickerbocker (naar de kleding van de eerste Nederlanders in het gebied) of the Melting Pot zijn een paar van New Yorks tientallen bijnamen. Een van de mooiste namen volgens onze reisleider in New York is ‘City of Superlatives’, want dat typeert het huidige New York meer dan enige andere bijnaam. Reis met een groepsreis of met citytrip naar de mooiste stad van Amerika en laat u verrassen door de hoogste wolkenkrabbers, het leukste stadspark en de beste musea!

New York is zeker niet de enige stad aan de oostkust die een bezoek waard is. Wat dacht u bijvoorbeeld van Boston, Philadelphia en Washington? Stuk voor stuk bijzondere steden die u op een rondreis door het oosten van de VS kunt verkennen. Maak kennis met de cultuur van de Amish en bewonder de Niagara Falls, waar de indiaanse Lelawala zich naar beneden zou hebben gestort om haar stamgenoten te redden. Beleef de American Dream tijdens een reis naar dit prachtige land met onbegrensde mogelijkheden!