050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Montenegro

Rondreis Montenegro - Het rijk van de Zwarte Berg

Ontdek tijdens een rondreis naar Montenegro de rijke geschiedenis en de veelheid aan culturen die dit bijzondere land te bieden heeft! Montenegro is een van de laatste “geheimen” van Europa, dat u zal betoveren met zijn combinatie van prachtige natuur, intrigerende cultuur en zijn “savoir-vivre”! De kust weerspiegelt met zijn mediterrane huisjes de Italiaanse invloed, terwijl u in het zuiden de invloeden van Albanië duidelijk voelt. Ga op vakantie naar dit kleine stukje Balkan en verbaas u tijdens een rondreis door Montenegroover de ongekende diversiteit!

Maak een groepsreis naar Montenegro

Het Rijk van de Zwarte Berg, de Monte Negro. Een naam die meteen een avontuurlijk gevoel oproept. De Montenegrijnen mogen zich erop beroepen het enige stukje Balkan te zijn dat nooit zwichtte voor de Osmanen! Werd de weerbaarheid ingegeven door de woeste schoonheid van hun land? Wie zal het zeggen. Maar een ding is zeker: de prachtige bergen van Montenegro laten niemand ongeroerd. Op een groepsreis door Montenegro bewondert u de prachtige natuur in het nationale park Lovcén, bij het meer van Skadar en bij de prachtige baai van Kotor: het enige “natuurlijke fjord” van de Middellandse Zee.

Maar Montenegro is veel meer dan prachtige natuur. Vele culturen lieten er hun sporen na. Aan de kust weerspiegelt de Italiaanse invloed zich in mediterrane stadjes als Perast, dat lang Venetiaans was. In het zuiden begint de Albanese cultuur op te vallen. Soms ziet u er al de traditionele Albanese hoofddeksel, de Qeleshe. De orthodoxe natuur van de Montenegrijnen en Serviërs ervaart u in de oude hoofdstad Cetinje, of in het prachtige, tegen de rotsen hangende klooster van Ostrog. Er valt dus genoeg cultuur te ontdekken op een rondreis door Montenegro!

Rondreis door Montenegro langs de culturele hoogtepunten

Op een rondreis door Montenegro ziet u prachtige kloosters en mooie kuststeden. Budva is gebouwd op een landtong en een van de oudste nederzettingen en meest mondaine steden aan de Adriatische Zee. Struin langs de middeleeuwse stadsmuur en wandel door de oude stadskern: een overblijfsel uit de Byzantijnse historie van de stad. Beide toegangspoorten van deze stadswal laten geen modern verkeerd door. U kunt dus heerlijk ongestoord door de schilderachtige straatjes van Budva dwalen! Een andere prachtige Montenegrijnse kuststad die u zeker moet bezoeken tijdens uw rondreis door Montenegro is Kotor. Deze stad ligt aan de gelijknamige baai en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcénberg, waartegen, op 260 meter hoogte, de vesting Sveti Ivan ligt: een prachtig gezicht.

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. Het paleis van Cetinje, waar vroeger koning Nikola verbleef, is omgebouwd tot het nationale museum. Hierin bevinden zich de fraaie, traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. De SRC-reisleiders in Montengro zullen met prachtige verhalen de bijzondere cultuur van Montenegro tot leven brengen. Op uw groepsreis door Montenegro ontdekt u bij een bezoek aan het prachtige Stari Bar meer van de woelige geschiedenis van Montenegro. Kenmerkend voor Stari Bar zijn de in de 6e eeuw vervaardigde gebouwen, toen de stad onderdeel was van het Byzantijnse keizerrijk. Tijdens de Osmaanse gevechten in de 19e eeuw zijn veel van deze gebouwen vervallen tot ruïnes. Circa 240 ruïnes, omringd door rotsige klippen, herinneren nog aan deze turbulente tijd. Een imponerend gezicht!

Ook een bezoek aan het orthodoxe klooster van Ostrog geeft u een kijkje in het verleden van dit land. Het klooster ligt op een massieve rots en is het bekendste heiligdom van de bijzondere bezienswaardigheden van Montenegro. Het pelgrimsoord bestaat uit twee kloosters. Het boven-klooster kan vanaf het beneden-klooster te voet of met kleine busjes bereikt worden. Via een pelgrimspad wandelt u anderhalf uur een prachtige route naar het klooster. Zeker een van de hoogtepunten van uw rondreis naar Montenegro!

Maak een rondreis door de ongerepte natuur van Montenegro

Een van de natuurlijke hoogtepunten van uw rondreis door Montenegro is een bezoek aan het meer van Skadar. Dit is het grootste meer van Europa én een van de belangrijkste vogelreservaten. Het meer ligt in het zuidoosten van Montenegro, tussen de hoofdstad Podgorica en de kustplaats Bar. Langs de kust van het meer liggen verschillende mooie plaatsen om te bezoeken waaronder Virpazar: het grootste vogelreservaat van Europa. Maar de natuurliefhebber hoeft niet te vrezen dat het meer het enige hoogtepunt is op het gebied van natuur.

Tijdens uw rondreis door Montenegro is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan nationaal park Durmitor, waar de met dennenbomen bedekte berghellingen uitlopen in kristalheldere, azuurblauwe meren. Een adembenemend gezicht! En ook het nationaal park van Lovcén is een aanrader. Vanuit Cetinje voert een prachtige bergweg door dit nationale park dat geconcentreerd is rond de gelijknamige berg. Lovcén strekt zich uit van de Adriatische Zee tot aan de Baai van Kotor. De berghellingen zijn rotsachtig met talrijke spleten, kuilen en diepe depressies waardoor het geheel een specifiek uitzicht heeft. In het nationaal park ligt het indrukwekkende mausoleum van Petar Njegos-Petrovic, een 19e-eeuwse dichter, prins, krijgsheer en bisschop van Montenegro.

Boek uw rondreis naar Montenegro bij SRC Reizen

Al ruim 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Montenegro en andere landen in de Balkan. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Montenegro in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groepsreis naar Montenegro bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Montenegro