050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Montenegro

Rondreis Montenegro - Het rijk van de Zwarte Berg

Ontdek tijdens een reis naar Montenegro de rijke geschiedenis en de veelheid aan culturen die dit bijzondere land te bieden heeft! De kust weerspiegelt met zijn mediterrane huisjes de Italiaanse invloed, terwijl u in het zuiden de invloeden van Albanië duidelijk voelt. Montenegro zal u tijdens een rondreis zeker verbazen met zijn ongekende diversiteit!

Reis langs de culturele hoogtepunten van Montenegro

Op een reis door Montenegro ziet u prachtige kloosters en mooie kuststeden. Budva is gebouwd op een landtong en een van de oudste nederzettingen en meest mondaine steden aan de Adriatische Zee. Struin langs de middeleeuwse stadsmuur en wandel door de oude stadskern: een overblijfsel uit de Byzantijnse historie van de stad. Beide toegangspoorten van deze stadswal laten geen modern verkeerd door. U kunt dus heerlijk ongestoord door de schilderachtige straatjes van Budva dwalen! Een andere prachtige Montenegrijnse kuststad die u zeker moet bezoeken tijdens uw reis is Kotor. Deze stad ligt aan de gelijknamige baai en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcénberg, waartegen, op 260 meter hoogte, de vesting Sveti Ivan ligt: een prachtig gezicht.

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. Het paleis van Cetinje, waar vroeger koning Nikola verbleef, is omgebouwd tot het nationale museum. Hierin bevinden zich de fraaie, traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. De SRC-reisleiders in Montengro zullen met prachtige verhalen de bijzondere cultuur van Montenegro tot leven brengen. Op uw culturele groepsreis door Montenegro ontdekt u bij een bezoek aan het prachtige Stari Bar meer van de woelige geschiedenis van Montenegro. Kenmerkend voor Stari Bar zijn de in de 6e eeuw vervaardigde gebouwen, toen de stad onderdeel was van het Byzantijnse keizerrijk. Tijdens de Osmaanse gevechten in de 19e eeuw zijn veel van deze gebouwen vervallen tot ruïnes. Circa 240 ruïnes, omringd door rotsige klippen, herinneren nog aan deze turbulente tijd. Een imponerend gezicht!

Ook een bezoek aan het orthodoxe klooster van Ostrog geeft u een kijkje in het verleden van dit land. Het klooster ligt op een massieve rots en is het bekendste heiligdom van de bijzondere bezienswaardigheden van Montenegro. Het pelgrimsoord bestaat uit twee kloosters. Het boven-klooster kan vanaf het beneden-klooster te voet of met kleine busjes bereikt worden. Via een pelgrimspad wandelt u anderhalf uur een prachtige route naar het klooster. Zeker een van de hoogtepunten van uw rondreis naar Montenegro!

Maak een reis door de ongerepte natuur van Montenegro

Een van de natuurlijke hoogtepunten van uw rondreis door Montenegro is een bezoek aan het meer van Skadar. Dit is het grootste meer van Europa én een van de belangrijkste vogelreservaten. Het meer ligt in het zuidoosten van Montenegro, tussen de hoofdstad Podgorica en de kustplaats Bar. Langs de kust van het meer liggen verschillende mooie plaatsen om te bezoeken waaronder Virpazar: het grootste vogelreservaat van Europa. Maar de natuurliefhebber hoeft niet te vrezen dat het meer het enige hoogtepunt is op het gebied van natuur. Tijdens uw reis naar Montenegro is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan nationaal park Durmitor, waar de met dennenbomen bedekte berghellingen uitlopen in kristalheldere, azuurblauwe meren. Een adembenemend gezicht!

Boek uw rondreis naar Montenegro bij SRC Reizen

Al ruim 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Montenegro en andere landen in de Balkan. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Montenegro in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Montenegro bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!