050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Roemenië

Rondreis Roemenië - Verrassend kleurrijke cultuur

Bij Roemenië denken veel mensen aan een arm Oost-Europees land: des te verrassender is het om tijdens uw groepsreis de rijkdom aan cultuur in Roemenië te ontdekken! Hier vindt u de mooiste kerken en kloosters en fraaie steden met gezellige terrasjes en robuuste vestingen. Een vakantie in Roemenië biedt u volop gelegenheid om de Roemenen en hun bijzondere tradities te leren kennen. Voel u welkom in het fantastische Roemenië, waar de Roemenen u gastvrij ontvangen en waar ossenkarren en ezelwagens nog steeds belangrijke vervoersmiddelen zijn!

Reis langs de charmante steden tijdens uw vakantie in Roemenië

De Roemeense hoofdstad Boekarest wordt ook wel ‘het Parijs van het oosten’ genoemd. Die vergelijking is niet vreemd, want Boekarest heeft een eigen Arc de Triomphe, gebouwd in 1935 ter nagedachtenis aan de gevallenen in WOI. Wandel tijdens uw vakantie in Boekarest zeker ook over het Plein van de Revolutie: hier werd het einde van het communistische bewind ingeluid. Ook een bezoek aan de patriarchale kerk en het bizarre Casa Poporului mogen niet missen tijdens uw culturele groepsreis door Roemenië! Het Casa Poporului, het paleis van de republiek, is een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. In 1984 gaf hij de opdracht voor dit immense bouwwerk, waarvoor wel een complete woonwijk, een stadion en historische kerken en gebouwen moesten worden platgegooid. Deze geschiedenis maakt dit gebouw nog indrukwekkender en ook zeker bizar!

Naast de grootse hoofdstad die de laatste jaren helemaal opgefrist is, raden wij u aan om tijdens uw rondreis door Roemenië ook de charmante kleinere steden te ontdekken. Hier proeft u nog de authentieke cultuur van Roemenië. Bezoek het middeleeuwse stadje Sibiu, waar de huizen in het historische centrum gesierd zijn met kleine grappige dakkapelletjes: de ‘ogen’ van Sibiu. Maar ook de prachtige gotische en Weens-barokke huizen in de binnenstad van het voormalig Duitse Hermannstadt vragen uw aandacht. De Duitse invloed is ook nog zichtbaar door de aanwezigheid van de Duitse evangelische kerk, met het fraaie ingangsportaal, het monumentale orgel uit 1674 en, helemaal achter in de kerk, de grafsteen van de zoon van Dracula! En na al het slenteren door de straten van Sibiu kunt u op het centrale plein neerstrijken op een terrasje, ook een belangrijk onderdeel van uw vakantie in Roemenië.

Reis ook zeker naar Sighisoara, een van de mooiste en best bewaarde vestingsteden van Europa. Dit is echt een must see tijdens uw vakantie in Roemenië. De stad bestaat uit twee delen: de middeleeuwse burcht op de heuvel en de lager gelegen benedenstad met vrolijk gekleurde huizen. In de bovenstad kunt u onder andere het huis van Vlad Dracul bezoeken, het renaissancehuis met de hertenkop en de Venetiaanse woning. De SRC-reisleiders in Roemenië zullen u natuurlijk meer vertellen over de legende van Dracula en over alle andere bezienswaardigheden van Roemenië die u gaat ontdekken.

Een kleurrijke groepsrondreis door Roemenië

Roemenië is een kleurrijk land en u zult tijdens uw vakantie versteld staan van de vrolijke taferelen die u tegenkomt. Bezoek tijdens uw groepsrondreis in Roemenië bijvoorbeeld het bergdorp Sapinta met het vrolijke kerkhof. Dit kerkhof staat vol met houten kruisen, beschilderd in vrolijke kleuren, voorzien van allerlei spreuken en verhalen over de personen die in de graven liggen: erg bijzonder! Een ander kleurrijk spektakel zijn de kloosters van Boekovina. Op een SRC-busreis door Roemenië bezoekt u de verschillende kloosters waarvan de muren rijk zijn versierd met kleurrijke fresco’s die de verhalen uit de Bijbel aan de gelovigen presenteren. Een van de mooiste en bekendste kloosters van Roemenië is het door UNESCO-beschermde klooster van Voronet, ook wel de ‘Sixtijnse Kapel van het oosten’ genoemd.

Wilt u de cultuur van Roemenië echt leren kennen? Maak dan een themareis naar Roemenië tijdens de Paasdagen! Pasen is een van de belangrijkste feesten in het orthodox-christelijke geloof. Een hele bijzondere periode om cultuur van Roemenië te leren kennen! Juist in deze dagen kunt u ervaren hoezeer de oorspronkelijke tradities nog altijd leven. Zo ziet u het beschilderen van eieren, dat hier zo kunstzinnig gebeurt, dat beschilderde eieren als een van de meest typische souvenirs van Roemenië wordt beschouwd. Bent u een muziekliefhebber? Ook dan kan een reis naar Roemenië erg interessant voor u zijn! Elk twee jaar kunt u tijdens het wereldberoemde Enescufestival in de hoofdstad van Roemenië namelijk genieten van de muzikale wereldtop. De organisatie van het festival slaagt er elke keer weer in om de crème de la crème van de klassieke muziek naar Roemenië te halen voor de beste concerten. Tijdens de muziekreis naar Roemenië kunt u in het najaar in Boekerest genieten van prachtige klassieke klanken.

Reizen door Roemenië is nog steeds wel een avontuur. De infrastructuur laat zeker op het platteland van Roemenië, waar ossenkarren en ezelwagens nog steeds belangrijke vervoersmiddelen zijn, veel te wensen over. Voor een autorondreis is Roemenië dan ook minder geschikt. Juist tijdens een busreis door Roemenië kunt u optimaal genieten van dit bijzondere land. Onze reisleiders laten u tijdens de groepsrondreizen de mooiste plekjes zien en vertellen met prachtige verhalen alles over de cultuur van Roemenië. Volgens ons dus de mooiste manier om Roemenië tijdens en rondreis te ontdekken! Kortom, dit kleurrijke land zal u versteld laten staan! Gaat u straks op vakantie naar Roemenië? Dit Oost-Europese land heeft u zo veel te bieden! Bent u na het lezen van al deze informatie nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere land? Bekijk dan onze reizen naar Roemenië.

Boek uw rondreis naar Roemenië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar de landen in de voormalige Oostblok. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Roemenië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Roemenië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Roemenië