U bent hier: Home | Roemenië

Rondreis Roemenië - Verrassende kleurrijke culturele rijkdom

Bij Roemenië denken veel mensen aan een arm Oost-Europees land: des te verrassender is het om tijdens uw groepsreis de culturele rijkdom te zien die dit land te bieden heeft! In Roemenië vindt u de mooiste kerken en kloosters en fraaie steden. Een reis naar dit land biedt u volop gelegenheid om de Roemenen en hun bijzondere tradities te leren kennen. Voel u welkom in het fantastische Roemenië, waar ossenkarren en ezelwagens nog steeds belangrijke vervoersmiddelen zijn!

Reis langs de prachtige steden van Roemenië

De Roemeense hoofdstad Boekarest wordt ook wel ‘het Parijs van het Oosten’ genoemd. Die vergelijking is niet vreemd, want Boekarest heeft een eigen Arc de Triomphe, gebouwd in 1935 ter nagedachtenis aan de gevallenen in WOI. Wandel in de Roemeense hoofdstad over het Plein van de Revolutie: hier werd het einde van het communistische bewind ingeluid. Ook een bezoek aan de patriarchale kerk en het bizarre Casa Poporului mogen niet missen tijdens uw groepsreis! Het Casa Poporului, het Paleis van de republiek, is een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. In 1984 gaf hij de opdracht voor dit immense bouwwerk, waarvoor wel een complete woonwijk, een stadion en historische kerken en gebouwen moesten worden platgegooid. Een indrukwekkend en ook wel bizar gezicht!

De kleinere steden worden ook zeker niet vergeten tijdens uw rondreis door Roemenië.
Bezoek het Roemeense stadje Sibiu, waar de huizen in het historische centrum gesierd zijn met kleine grappige dakkapelletjes: de ‘ogen’ van Sibiu. Maar ook de prachtige gotische en Weens-barokke huizen vragen uw aandacht in de binnenstad van het voormalig Duitse Hermannstadt. De Duitse invloed is ook nog zichtbaar door de aanwezigheid van de Duitse evangelische kerk, met het fraaie ingangsportaal, het monumentale orgel uit 1674 en, helemaal achter in de kerk, de grafsteen van de zoon van Dracula!

Een kleurrijke groepsrondreis door Roemenië

Roemenië is een kleurrijk land en u zult versteld staan van de vrolijke taferelen die u zult tegenkomen tijdens uw groepsrondreis. Bezoek bijvoorbeeld het Roemeense bergdorp Sapinta met zijn vrolijke kerkhof. Dit kerkhof staat vol met houten kruisen, beschilderd in vrolijke kleuren, voorzien van allerlei spreuken en verhalen over de personen die in de graven liggen: erg bijzonder!

Ook een van de mooiste en best bewaarde vestingsteden van Europa is prachtig om te bezoeken tijdens uw reis. Het Roemeense Sighisoara bestaat uit twee delen: de middeleeuwse burcht op de heuvel en de lager gelegen benedenstad met vrolijk gekleurde huizen. In de bovenstad kunt u onder andere het huis van Vlad Dracul bezoeken, het renaissancehuis met de hertenkop en de Venetiaanse woning. De reisleiders van SRC zullen u natuurlijk meer vertellen over de legende van Dracula en over alle andere bezienswaardigheden die u in Roemenië gaat ontdekken.

Een ander kleurrijk spektakel zijn de kloosters van Boekovina. Tijdens een rondreis bezoekt u de verschillende kloosters waarvan de muren rijk zijn versierd met kleurrijke fresco’s die de verhalen uit de Bijbel aan de gelovigen presenteren. Een van de mooiste en bekendste kloosters van Roemenië is het door UNESCO-beschermde klooster van Voronet, ook wel de ‘Sixtijnse Kapel van het Oosten’ genoemd.

Beleef het kleurrijke Roemenië tijdens een SRC-reis! U zult zeker versteld staan van de prachtige steden en mooie cultuur dit Oosterse land u te bieden heeft!