050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
Op Goede Vrijdag en 2e paasdag zijn wij gesloten
U bent hier: Home | Estland

Rondreis Estland - Bewonder de middeleeuwse pracht

Reis met SRC naar de Baltische staten en ontdek Estland; de meest noordelijke van de drie staten op de grens van Rusland. Tijdens een reis door Estland maakt u kennis met de hoofdstad Tallinn, de gezellig kuststad Pärnu en maakt u excursies naar kleine vissersdorpjes en Lahemaa nationaal park.

Een middeleeuwse reis door Estland

Op een rondreis door Estland mag een bezoek aan Tallinn zeker niet ontbreken. In deze oude Hanzestad waant u zich terug in de middeleeuwen! Bepalend voor het stadsgezicht van de Estlandse hoofdstad is de middeleeuwse stadsmuur met de 26 torens die Tallinn nog voor een groot deel omringt. Het deel van de muur dat de geschiedenis heeft doorstaan, is vandaag de dag nog twee kilometer lang! Een van de bekendste torens is de Kiek-in-de-Kök (in het Laagduits, de taal van de Hanze: Kijk in de Keuken). Dit slaat op het uitzicht dat men vanaf deze toren had op de oude benedenstad. Vanaf een hoogte van 38 meter konden de bewakers zo in de keukens van de inwoners van Tallinn kijken. De toren werd in 1475 als modernisering van de stadsmuur gebouwd en huisvest vandaag de dag een tentoonstelling over de geschiedenis van Tallinn. De reisleider kan u hier de interessantste verhalen over vertellen! De SRC-reisleiders in Estland laten u méér zien van uw vakantieland!

Bovenop de Domberg van Tallinn ligt het Toompea-kasteel, een van de bezienswaardigheden van Estland die u zeker niet mag missen tijdens uw reis! Dit kasteel is het gemakkelijkst te bereiken via het pad Pikk jalg. Dat het kasteel een lange geschiedenis heeft, is terug te zien aan de verschillende bouwstijlen die het heeft. U ziet klassieke stijlen, maar ook Russische en Estse invloeden. Vandaag de dag is het Estse parlement gevestigd op deze prachtige plek van Tallinn. Het allermooiste uitzicht over de stad heeft u na de beklimming van zo’n 215 treden in de Pikk Hermann toren.

Vanuit Tallinn reist u naar het mooie Lahemaa nationaal park. Breng hier zeker een bezoek aan de intieme vissersdorpjes Kasmu en Voru. Een bezoek aan het prachtige Palmse Herenhuis, een van de grootste en mooiste barokke herenhuizen in Estland kan niet ontbreken! Cultuur wordt afgewisseld met natuur: in het nationaal park maakt u een natuurwandeling van 3,5 kilometer door de Estse natuur.

Een reis door de tijd met de Estlandse kunst

In Tallinn staat een van de grootste en belangrijkste musea van Noord-Europa: het KUMU-kunstmuseum. Natuurlijk brengt u tijdens uw rondreis door Estland een bezoek aan dit museum. De permanente collectie concentreert zich op de kunst van Estland vanaf de 18e eeuw, inclusief werken uit de Russische bezettingsperiode (1940-1991). Het gebouw is ontworpen door de Finse architect Pekka Vapaavuori en werd in 2006 geopend. Het museum won in 2008 de European Museum of the Year Award. Dit bezoek is zeker een van de hoogtepunten van uw rondreis door Estland!

Boek uw rondreis naar Estland bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Estland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Estland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!