050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Estland

Rondreis Estland - Bewonder de middeleeuwse pracht

Estland, Letland, Litouwen; de drie Baltische staten worden vaak in één adem genoemd. Estland is de meest noordelijke van de drie staten op de grens van Rusland. Tijdens een rondreis door Estland maakt u kennis met de hoofdstad Tallinn, de gezellig kuststad Pärnu en maakt u excursies naar kleine vissersdorpjes en het Lahemaa nationaal park. U zult op uw vakantie ontdekken dat Estland al weer even geleden het Sovjet-verleden van zich heeft afgeschud. Net als de twee ander Baltische staten maakt Estland deel uit van de Europese Unie en is het een modern land dat zijn geschiedenis en cultuur vol trots aan de rest van Europa wil tonen.

Dat de Baltische staten als zo snel aansluiting vonden bij West-Europa is niet vreemd. Ze delen met veel Europese landen een gezamenlijk verleden; de Hanze. Net als de steden Kampen, Hamburg, Lübeck en Gdansk maakte Tallinn deel uit van dit middeleeuwse handelsverbond dat de handel op de Oostzee bepaalden. En dat ziet u tijdens een rondreis door Estland bij een bezoek aan de hoofdstad direct terug. Tallinn heeft iets bekends: de stoere middeleeuwse stadsmuren, de beeldschone pleintjes, de smalle kronkelstraatjes en de fraaie kerken... Dit doet zeker niets Russisch aan! Dus ga mee en maak een rondreis door Estland: u zult verrast worden!

Ontdek Tallinn op een rondreis door Estland

Op een rondreis door Estland mag een bezoek aan Tallinn zeker niet ontbreken. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van Estland. In deze oude Hanzestad waant u zich terug in de middeleeuwen! Bepalend voor het stadsgezicht van de Estlandse hoofdstad is de middeleeuwse stadsmuur met de 26 torens die Tallinn nog voor een groot deel omringt. Het deel van de muur dat de geschiedenis heeft doorstaan, is vandaag de dag nog twee kilometer lang! Een van de bekendste torens is de Kiek-in-de-Kök (in het Laagduits, de taal van de Hanze: Kijk in de Keuken). Dit slaat op het uitzicht dat men vanaf deze toren had op de oude benedenstad. Vanaf een hoogte van 38 meter konden de bewakers zo in de keukens van de inwoners van Tallinn kijken. De toren werd in 1475 als modernisering van de stadsmuur gebouwd en huisvest vandaag de dag een tentoonstelling over de geschiedenis van Tallinn. De SRC-reisleiders in Estland kunnen u hier de interessantste verhalen over vertellen!

Bovenop de Domberg van Tallinn ligt het Toompea-kasteel, een van de bezienswaardigheden van Estland die u zeker niet mag missen tijdens uw rondreis door Estland! Dit kasteel is het gemakkelijkst te bereiken via het pad Pikk jalg. Dat het kasteel een lange geschiedenis heeft, is terug te zien aan de verschillende bouwstijlen die het heeft. U ziet klassieke stijlen, maar ook Russische en Estse invloeden. Vandaag de dag is het Estse parlement gevestigd op deze prachtige plek van Tallinn. Het allermooiste uitzicht over de stad heeft u na de beklimming van zo’n 215 treden in de Pikk Hermann toren.

In Tallinn staat ook een van de grootste en belangrijkste musea van Noord-Europa: het KUMU-kunstmuseum. Natuurlijk brengt u tijdens uw rondreis door Estland een bezoek aan dit museum. De permanente collectie concentreert zich op de kunst van Estland vanaf de 18e eeuw, inclusief werken uit de Russische bezettingsperiode (1940-1991). Het gebouw is ontworpen door de Finse architect Pekka Vapaavuori en werd in 2006 geopend. Het museum won in 2008 de European Museum of the Year Award. Dit bezoek is zeker een van de hoogtepunten van uw groepsreis naar Estland!

Een rondreis in Estland is een ontdekkingstocht!

Vanuit het sfeervolle middeleeuwse Tallinn maakt u zo een heerlijk uitstapje de natuur in: absoluut een aanrader op uw rondreis door Estland. Het Estlandse landschap is prachtig en afwisselend, met ongerepte stranden, schilderachtige vissersdorpjes en indrukwekkende wouden. Meer dan veertig procent van het landoppervlak bestaat uit bos. In de prachtige natuurgebieden komt u watervallen, meren en beekjes tegen. Dicht bij Tallinn ligt het Lahemaa nationaal park, waar u een mooie wandeling kunt maken door het bosrijke landschap. Over vlonders en bospaden wandelt u zo door een verstilde landschap naar een uitkijktoren waar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft.

Aan de rand van het mooie Lahemaa nationaal park staan twee unieke landhuizen, die een bezoek meer dan waard zijn. Het prachtige Palmse Herenhuis, een van de grootste en mooiste barokke herenhuizen in Estland, is de bekendste van de twee. Het landhuis is prachtig gerestaureerd: het antieke meubilair geeft een goed beeld van de tijd waarin het huis gebouwd is, de vroege 16e eeuw. Maar ook het minder bekende, maar ook zeer interessante Sagadi landhuis mag u op uw rondreis door Estland eigenlijk niet overslaan. Als u even doorrijdt bent u zo bij de Finse Golf. Hier vindt u de intieme vissersdorpjes Kasmu en Voru en in de gezellige kustplaats Pärnu kunt u ook de Oostzee-cultuur bewonderen. Volop redenen dus om Estland met een bezoek te vereren!

En wilt u op uw rondreis door Estland nog iets echt bijzonders doen? Maak dan een excursie naar Helsinki! De hoofdstad van Finland ligt op slechts twee uurtjes varen vanuit Tallinn. De Finse hoofdstad is een bijzondere combinatie van westerse en Oost-Europese invloeden. De metropool wordt omgeven door water en heeft alles wat een moderne stad nodig heeft: een indrukwekkende architectuur en talloze winkels. Een leuke excursie voor een of twee dagen tijdens uw groepsreis door Estland.

Boek uw rondreis naar Estland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Estland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Estland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Estland