050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Reistips
Reisdocumenten+
Nooit vergeten: een geldig grensdocument. U heeft de keuze uit een identiteitskaart of een paspoort. Wilt u weten welke van de twee u nodig heeft? Dat kunt u bekijken op onze pagina over reisdocumenten. Op deze pagina kunt u ook bekijken of u een visum nodig heeft voor uw vakantie.
Betaalpas+
Voor uw betaalpas van de bank is het goed om te kijken welke dekking u met uw kaart heeft, dat wil zeggen: kunt u er mee betalen in het buitenland, en zo ja, hoeveel mag u er mee betalen? De meeste betaalpassen hebben een standaard dekking in Europa. Reist u buiten Europa? Kijk dan na of u met uw betaalpas in uw vakantieland mag pinnen. Over het algemeen geldt dat deze functie standaard is uitgeschakeld. Vergeet ook niet het noodnummer van de bank waarmee u uw betaalpassen kunt blokkeren. Bewaar deze informatie apart van uw pasjes!
Verzekeringsbewijs+
Vergeet ook uw zorgpasje niet op uw vakantie checklist te zetten. Stel dat u onverwacht medische hulp nodig heeft, dan vindt de dokter of het ziekenhuis het erg fijn als ze weten dat u verzekerd bent. Als u met SRC reist, dan bent u verplicht om een reisverzekering te hebben of af te sluiten. Neem het bewijs daarvan mee: stel dat er iets gestolen wordt, of u moet om andere redenen laten zien dat u verzekerd bent, dan is een verzekeringspasje of een kopie van het polisblad waarop staat dat u verzekerd bent, noodzakelijk. Hier vindt u meer informatie over uw reisverzekering.
Opladers en powerbanks+
Weet u zeker dat u voor elk apparaat dat u meeneemt de juiste lader bij u heeft? En weet u zeker dat u de Nederlandse stekkers ook in uw vakantieland kunt gebruiken? In Groot-Brittannië, Ierland of Zwitserland heeft u bijvoorbeeld een verloopstekker nodig om de stopcontacten te kunnen gebruiken. Neem daarom standaard een wereldstekker mee en daarbij ook een stekkerdoos: zo kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Heeft u een powerbank? Deze mag alleen mee in de handbagage, en mag een maximaal vermogen hebben van 100Wh. Bovendien laat niet elke luchtvaartmaatschappij een powerbank toe. Check dit voordat u op vakantie gaat!
Fototoestel met daarbij…+
Een extra geheugenkaartje! Want uiteraard neemt u wel uw fototoestel mee, maar dan wilt u nét een mooie foto van de hoofdattractie nemen, zegt uw camera dat er geen foto meer bij kan… Met een extra geheugenkaartje voorkomt u dat u op vakantie al foto’s moet uitzoeken. Dat doet u ook toch veel liever – stressloos – na afloop van uw reis, zodat u opnieuw geniet van uw vakantie?
Goede (wandel)schoenen+
Op onze reizen laten we u meer zien! Maar… dat betekent wel dat er soms veel gewandeld wordt op uw vakantie. Zet daarom twee paar (wandel)schoenen op uw paklijst. U kunt zo om de dag op een ander paar lopen, dit is een ware verademing en zorgt er meteen voor dat u veel minder last krijgt van uw voeten. Heeft u een paar nieuwe schoenen gekocht? Loop ze thuis is, dan kan een hoop ongemakken als blaren en pijnlijke voeten schelen.
Handig voor het geval dat…+
Hoewel u geen wandelende apotheek hoeft te zijn, is het handig om een klein EHBO-tasje mee te nemen met daarin pleisters, jodium, een pincetje en antimuggenspray. Vergeet ook zeker de paracetamol niet, in het buitenland is dat vaak een stuk duurder dan bij ons.

Heeft u wel eens een ansichtkaart gezien waarop het regent? Waarschijnlijk niet. Toch kan er op uw vakantie een buitje vallen. Neem daarom een kleine, handzame paraplu mee die gemakkelijk in de tas past, of een gemakkelijk opvouwbare poncho. Beter mee verlegen dan om verlegen in dit geval!

Bent u brildragend of heeft u contactlenzen? Vergeet niet een reservebril of nieuw setje contactlenzen mee te nemen. En uiteraard heeft u de zonnebril in uw tas!
Ook fijn om mee te hebben+
Onze reisleiders vertellen de mooiste verhalen! Wilt u zeker weten dat u de juiste naam bij het juiste gebouw zet in uw fotoalbum? Een klein notitieblokje (met pen!) doet in dat geval wonderen.

Een petje of zonnehoed zijn ook nooit weg op uw vakantie checklist. In landen waar de zon hard schijnt, en ook nog een op een intensiteit die wij niet gewend zijn, is het fijn om de warmte van de zon met een petje of zonnehoed tegemoet te treden. Vooral handig voor mannen met minder haar, om het maar zo te zeggen. Bovendien kunt u zo rondlopen zonder zonnebril!

Een sjaaltje is waarschijnlijk niet het eerste waar u denkt als u een vakantielijstje samenstelt voor bijvoorbeeld uw vakantie naar Spanje. Of een ander warm land, zoals Italië, Griekenland, Malta of Zuid-Afrika. Maar als u in een touringcar zit, dan kan de airconditioning soms flink blazen om een prettige temperatuur in de touringcar te krijgen. Als de luchtstroom in uw nek zit, dan kan dat onaangenaam koud zijn. Bovendien kunt u er ook nog een stijve nek van krijgen. Met een sjaaltje voorkomt u een hoop ongemak!

Hoewel u natuurlijk niet direct een grote schijnwerper in uw koffer hoeft te doen, is een kleine zaklamp toch echt wel handig. Stel dat de stroom uitvalt? Of u zit midden in Afrika, en u wilt ’s nachts het toiletgebouw opzoeken? Niets zo naar dan juist op dat moment de verkeerde kant uit te lopen… Voordat u direct naar de winkel loopt: de meeste smartphones hebben tegenwoordig een zaklampfunctie. Check dat voordat u op vakantie gaat, en ook hoe deze werkt: erg handig!
Als laatste+
Het kan voorkomen dat wat u volgens de regels wel mag meenemen in uw handbagage, door een beveiligingsmedewerker om veiligheidsredenen toch geweigerd wordt, dit is toegestaan. Voor een actueel en accuraat overzicht van wat wel en niet mee mag in uw handbagage, kunt u de website van Schiphol raadplegen.