050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cyprus

Rondreis Cyprus - Mediterraan kruispunt van culturen

Dankzij het aangename klimaat is het hele jaar een ideaal moment om een reis naar Cyprus te maken. Onder de mediterrane zon en in een heuvelachtig landschap met wijngaarden, citrusplantages, olijfbomen, cipressen en vele soorten bloemen ontdekt u tijdens uw vakantie de herinneringen aan het roerige verleden van dit eiland in de Middellandse Zee. Romeinen, Byzantijnen, Venetianen, Turken en Britten die Cyprus achtereenvolgens bestuurden en hier hun gewoonten en gebruiken achterlieten, hebben dit prachtige landschap getooid met tempels, villa’s, burchten en moskeeën. Te midden van de naar kruiden en hars ruikende cederbossen van het koele Troodosgebergte vindt u in vredige dorpen oeroude kerkjes met goed bewaarde muurschilderingen. Alleen tijdens een rondreis op Cyprus kunt u de schatten van dit eiland echt ontdekken!

Ontdek het boeiende verleden van Cyprus op een rondreis

Cyprus is van oudsher een kruispunt tussen oost en west. Millennia lang stond deze parel van de Middellandse Zee onder invloed van de verschillende culturen die het saffierblauwe water bevolkten. Totdat Columbus naar Amerika voer en de Portugezen de weg naar India ontdekten, was de Middellandse Zee het middelpunt van de westerse beschaving. Hier werd gehandeld, gevochten en geschiedenis geschreven. Geen wonder dat veel volken hebben gestreden om dit wonderschone eiland met zijn strategische ligging in de Middellandse Zee in het bezit te krijgen. Cyprus kent dan ook een roerige geschiedenis. Tijdens een rondreis op Cyprus struikelt u soms letterlijk over dit boeiende verleden, wat tegelijkertijd de mooiste bezienswaardigheden van Cyprus zijn. Niet alleen Grieken en Romeinen bouwden hier hun tempels, amfitheaters en met mozaïek versierde buitenhuizen, ook kruisvaarders, Byzantijnen, Venetianen en Arabieren vestigden zich hier en lieten sporen na in de vorm van paleizen, kerken en moskeeën.

De SRC-reisleiders op Cyprus zullen tijdens een rondreis dit verleden van Cyprus met prachtige verhalen en boeiende anekdotes voor u tot leven brengen. Ze zullen u vertellen over Marcus Antonius die het eiland aan zijn geliefde Cleopatra, de heerseres van Egypte, cadeau deed, over de deling van het eiland in een Turks en een Cypriotisch deel en over de kruisvaarders die bij Kolossi een stoere burcht bouwden. En natuurlijk hoort u de legende van Aphrodite, de godin van de liefde, de schoonheid en de vruchtbaarheid, die uit het schuim van de zee geboren zou zijn en gedreven door de westenwind op Cyprus aan land zou zijn gegaan. Deze beeldschone jonge vrouw behield haar eeuwige jeugd dankzij het water van Cyprus, waarin zij regelmatig baadde… Wie weet, misschien vindt u de eeuwige jeugd tijdens uw vakantie op Cyprus!

Mediterraan genieten op Cyprus

Op Cyprus, de legendarische wieg van Aphrodite, is het van de kristalheldere baaien van de Middellandse Zee nooit ver reizen naar de indrukwekkende sporen van oude beschavingen. U zult niet uitgekeken raken op de betoverende Romeinse mozaïeken in Pafos, waarin oude mythes uit de Ilias en Odyssee van Homerus en de Metamorfosen van Ovidius worden uitgebeeld. Vanaf het Romeinse theater van Kourion heeft u een magnifiek uitzicht op het blauwe water van de Middellandse Zee. Maar bovenal is Cyprus een heerlijke mediterrane reis vol prachtige stranden, pittoreske vissersplaatsjes en een smaakvolle keuken waar u tijdens uw reis van kunt genieten. Wanneer u ’s avonds een terrasje opzoekt, moet u zeker niet vergeten om onder het genot van een lokale wijn de traditionele ‘mezze’ te proeven. Gecombineerd met een prachtige zonsondergang en het heerlijke subtropische klimaat van Cyprus maakt dit uw reis compleet. Wilt u op zoek naar het bijzondere verleden van Cyprus en ondertussen genieten van het warme weer en heerlijk eten? Bekijk dan snel onze reizen naar Cyprus!

Boek uw rondreis naar Cyprus bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Cyprus in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek eenculturele groepsreis naar Cyprus bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Cyprus