050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Moldavië
Moldavië - Pure, onaangetaste cultuur

Beste reistijd Moldavië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Moldavië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloemenpracht in het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomer temperaturen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Klimaat in Moldavië

Moldavië heeft een mild landklimaat. De zomers zijn lang en warm met een maximum temperaturen van boven de 35 graden Celsius. De winters zijn kort, met kans op sneeuw, met een gemiddelde temperatuur in januari van enkele graden onder nul. In het noorden valt de meeste neerslag.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Moldavië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Moldavië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Chisinau
° C
0
2
7
16
22
25
28
27
20
14
6
0

mm
42
37
34
41
50
74
68
43
47
26
39
38

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Moldavië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Aangename temperaturen en de natuur staat in bloei, de beste maanden om naar Moldavië te reizen zijn mei t/m augustus.

Zomer (juli en augustus)
In juli kan het af en toe nog flink regen, maar er zijn aangename dagtemperaturen en in augustus veel zon. Omdat Moldavië redelijk onontdekt is zal het niet druk zijn qua toerisme.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, maar in de avonden koelt het wel sneller af. Er kan in deze maanden veel regen vallen.

Winter (november, december, januari en februari)
Dit zijn koude maanden met temperaturen rond het vriespunt.