U bent hier: Home | India

Rondreis India - Land vol geuren en kleuren

Een rondreis door kleurrijk India zal u zeker overrompelen! En dat is niet gek, want India is niet zomaar een bestemming. In een heerlijke kleurrijke chaos ontdekt u hier heilige steden, de prachtigste tempels en paleizen en de mooiste plekken met overweldigende geuren en kleuren. Dit fascinerende land is de bakermat van een aantal grote religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme. Tijdens uw rondreis herinneren de prachtige hindoe- en jaïntempels u aan deze oude religies en culturen. Maar ook middeleeuwse forten en prinselijke paleizen tooien het landschap. Een landschap dat net zo rijk en divers is: van de uitgestrekte woestijnen met levendige karavaansteden, de ongerepte mangrovebossen tot de heilige Ganges. Reizen door India is dan ook een avontuur voor al uw zintuigen. Niet voor niets wordt India het meest kleurrijke land ter wereld genoemd!

Reis naar India en laat u betoveren

Uw chauffeur, gids of reisleider neemt u mee naar alles waar India beroemd om is! Het rijke erfgoed, de kleurrijke cultuur, de gortdroge woestijnen en rijke flora en fauna maken van Rajasthan een ongeëvenaarde bestemming. In Rajastan zult u zich verwonderen over de architectuur van indrukwekkende forten, prinselijke paleizen en tempels. Het Fort van Amber, het Paleis der Winden in Jaipur en de Taj Mahal in Agra zijn slechts enkele van de bijzondere bezienswaardigheden die u gaat zien! U maakt ook kennis met het dagelijks leven als u door de kleine stadjes wandelt waarin heilige koeien en olifanten en de kleurrijke kleding van de inwoners het straatbeeld bepalen.

Bezoek de hoogtepunten van Delhi vanwaaruit u een autorondreis maakt naar de Tharwoestijn, waardoor in een ver verleden de karavanen tussen Afrika en India trokken. In de buurt liggen de rijke woestijnsteden Bikaner en Jaisalmer op een strategisch punt aan de specerijenroute. Via de blauwe stad Jodhpur reist u naar Udaipur, de meest romantische stad van India. Om uw reis compleet te maken, kunt u de Taj Mahal, het mooist monument van India en het symbool van verloren liefde, bezoeken!

Tijdens uw groepsrondreis of privéreis, vertelt uw reisleider of gids over de grote veranderingen die sinds de jaren tachtig in India plaats hebben gevonden én laten ze u kennismaken met de Indiase culinaire tradities. Bijvoorbeeld met de Mughal-keuken, met onder andere kebab, rijke curries, kip tandoori en warme nan-broden. Of ze nemen u mee naar een uniek festival in Rajasthan of Punjab, waar u het echte India leert kennen!

Ervaar een uniek festival tijdens uw India-reis

De befaamde kamelenmarkt in Pushkar is voor reizigers in India een van de hoogtepunten van hun bezoek. Jaarlijks wordt het door zo’n 200.000 mensen bezocht. Dagenlang zijn de handelaren en pelgrims onderweg om Pushkar te bereiken. Voordat het feest een week lang losbarst, wordt er eerst handel gedreven: ongeveer 50.000 kamelen, paarden en koeien worden aangeboden! De woestijnvlakte rondom het stadje verandert in een groot kampement. Als u uw reis door het prachtige India goed plant, kunt u dit ongelooflijk kleurrijke en rommelige schouwspel mee maken! Pushkar verandert eind oktober / begin november in een gigantische braderie waar volksmuzikanten, acrobaten, slangenbezweerders en andere exotische figuren hun kunsten vertonen. Er vinden allerlei competities plaats: wie heeft de mooist geknipte en versierde kameel, hoeveel mensen kunnen er op een kameel staan, welke zigeuner heeft de mooiste snor… Toch is dit voor de hindoepelgrims slechts bijzaak. Hun moment is bij de volle maan, wanneer zij hun zonden afwassen en kaarsjes op bladeren het meer op laten drijven. Met dit bezoek zal u zeker een bijzonder herinnering overhouden aan uw rondreis door India!