U bent hier: Home | Australië

Rondreis Australië - Een adembenemend avontuur

Ontdek de mooiste plekjes van Australië met een groepsreis van SRC. Dit land heeft al vele harten gestolen met zijn dichte regenwouden en eindeloze stranden die worden afgewisseld met bruisende steden en dromerige koraaleilanden. In dit land van zon en warmte werkt de relaxte levensstijl van de Aussies aanstekelijk!

Eeuwenoude cultuur tijdens de Australië-reis

Australië biedt prachtige natuurgebieden en eeuwenoude geschiedenis. Tijdens uw rondreis door het land ‘down under’ maakt u onder andere kennis met de eeuwenoude cultuur van de Aboriginals en ziet hun heilige plaats Uluru. Uluru, door sommigen nog Ayers Rock genoemd, is een reusachtige rotsformatie en is een steeds van kleur wisselende monoliet. Een prachtig gezicht! Voor de Aboriginals heeft deze rots een religieuze betekenis waar uw SRC-reisleider prachtige verhalen over kan vertellen!

Naast Uluru zijn er nog veel meer plekken waar u kennis kunt maken met de boeiende cultuur van de Aboriginals. Op uw reis door Australië brengt u ook een bezoek aan het bergstadje Kuranda. Via een schitterende route door bergen en tunnels bereikt u dit oude dorpje, waar vroeger de Djabugay woonden. Hier kunt u op uw gemak slenteren over de beroemde markten of een spectaculaire tocht met een kabelbaan over het regenwoud maken. Nabij Kuranda ligt Tjapukai Aboriginal Cultural Park, waar u de cultuur van de Aboriginals van dichtbij meemaakt. Er zijn onder andere demonstraties van boomerang en speerwerp gooien die u bij kunt wonen!

Reis door Australië en ontdek de ongekende diversiteit

Een groepsreis door Australië is een adembenemend avontuur en staat garant voor een ongekende diversiteit aan activiteiten. De enorme leegte van het binnenland en de ruwheid ervan zullen ongetwijfeld indruk op u maken. In deze binnenlanden komt u de ‘Outback Aussies’ tegen, die een rustig leven leiden op hun veeranch, die wel zo groot kan zijn als heel Nederland. Ook de indrukwekkende en bizarre monolieten, hier de Olga’s genoemd, zijn prachtig.

Maar Australië biedt nog veel meer prachtige plekken om te bezoeken. Neem een duik in de zee om het Great Barrier Reef te bekijken of maak een wandeling naar de top van Kings Canyon waar een adembenemend uitzicht op u wacht! De Garden of Eden is een perfecte plek voor ontspanning waarbij u kunt genieten van de prachtige natuur die Australië rijk is. Tijdens een rondreis door het weidse Australië mag ook het hippe Sydney niet ontbreken. Met zijn prachtige parken, gezellige haven en beroemde opera, dat in 2007 tot UNESCO Werelderfgoed is uitgeroepen, is dit een van de indrukwekkendste steden om te bezoeken.

Misschien klopt de oude Aboriginal-legende wel, die zegt dat als de geest van iemand is weggenomen en naar een land wordt gezongen, hij hier nooit meer los van komt. Maak een reis naar Australië en beleef het zelf!