U bent hier: Home | Canada

Rondreis Canada - Ongerepte en adembenemende natuur

Wie denkt aan een rondreis door Canada denkt aan eindeloze natuur en grote steden. En dat is precies wat u gaat zien tijdens uw SRC-reis naar dit uitgestrekte land! Smaragdgroene meren, hoge bergtoppen, glinsterende gletsjers en bossen vol wild: de prachtige culturele groepsreizen van SRC zijn een aaneenschakeling van ongerepte en adembenemend mooie natuur

Een reis vol natuur en grote steden in Canada

Reis naar Canada en bezoek de wereldberoemde parken Jasper en Banff, rijd over de schitterende Icefields Parkway en bewonder Lake Louise. Op een van de mooiste ferryroutes ter wereld, de Inside Passage, bewondert u het spectaculaire fjordenlandschap van de westkust. Misschien ziet u in dit magische decor van spiegelend water, met sneeuw bedekte bergtoppen en beboste eilandjes, wel een walvis of orka aan het wateroppervlak verschijnen!

Bezoek tijdens uw groepsrondreis ook de wereldstad Vancouver, ‘cowtown’ Calgary en Vancouver Island, waar u hét mekka voor sportvissers, Campbell River, kunt bekijken. Ook de pittoreske kuststad Victoria is een aanrader! Van hieruit kunt u een walvisexcursie maken. Een van de absolute hoogtepunten van een Canada-reis is een bezoek aan de onherbergzame Bella Coola Valley, het thuis van grizzlyberen, elanden en wolven. De rit er naar toe, het verblijf daar én de ferrytocht van Bella Coola naar Vancouver Island is een aaneenschakeling van hoogtepunten en een enorm avontuur!

Reis door de woelige geschiedenis van Canada

Onze reisleiders vertellen u de mooiste verhalen over de woelige geschiedenis van Canada. Bijvoorbeeld over de vele stammen die de kust bevolken: de Salish, Haïda, Kwagiutl en vooral de Gitksan. Deze laatste stam met zijn rijke cultuur, leeft aan de oevers van de prachtige Skeena River, die bij Prince Rupert in de Grote Oceaan stroomt. De indianen leven daar al meer dan 10.000 jaar en voeden zich met zalm en bessen. Van het overvloedig aanwezige cederhout bouwen ze hun ‘longhouses’ en totempalen.

Na de negatieve invloed die het Europees kolonialisme op de indianen heeft gehad, waarbij onder andere de belangrijkste ceremonie, de potlatch – een groot traditioneel feest uitgevoerd aan de Canadese westkust dat werd gehouden bij belangrijke gebeurtenissen – werd verboden, beleeft hun clancultuur en de matriarchale structuur nu een echte renaissance. Op uw rondreis in Canada kunt u een bezoek brengen aan het museumdorp Ksan bij Hazelton, waar u getuige bent van deze en andere bijzondere uitingen van de indianencultuur. Ook het schitterende Museum of Antropology in Vancouver, dat zich dichter bij de ‘bewoonde wereld’ bevindt, biedt een veelheid aan schitterende Gitksan-kunst.

De culturele diversiteit zorgt voor een enorme variatie aan feesten en festivals. In Canada zijn er naast traditionele festivals met iglo’s bouwen, volksmuziek en dans, ook rodeo’s, jazzfestivals en allerlei feestelijkheden met een Canadese, Engelse of Franse achtergrond. U heeft dus vaak de kans om tijdens uw reis in aanraking te komen met deze feesten en festivals. Een unieke manier om kennis te maken met de Canadese cultuur!