U bent hier: Home | Frankrijk

Rondreis Frankrijk - Tour door la douce France

Een tour de France, een rondreis door Frankrijk, is een aaneenschakeling van highlights: de mooiste kastelen, de sierlijkste kerken, de bekendste kunstenaars, de beruchtste koningen en de lekkerste keuken. En dat alles in een landschap dat schittert onder een stralende zon. Van uitgestrekte landbouwvelden met goudgele wuivende graan en glooiende heuvels met groene wijngaarden, tot de ruige bergtoppen van de Alpen en de Pyreneeën en de zonnige stranden van de Middellandse Zee: la douce France ontvangt u op haar mooist! Frankrijk is voor liefhebbers van kunst, cultuur en lekker eten het ideale vakantieland! En dat kunt u op de groepsreizen van SRC zelf ervaren.

Bijzondere verhalen kleuren uw rondreis door Frankrijk

De reisleiders van SRC reizen graag met u naar hun favoriete plekjes in dit zo diverse land! Want Frankrijk is een lappendeken van regio's en streken die in dialect, keuken, natuur en cultuur zeer van elkaar verschillen. Bewondert u op uw rondreis het prachtige licht en de mondaine elegantie van de Côte d’Azur, wandelt u over de ruige stranden van Normandië waar de geallieerden landden, struint u door de schilderachtige stadjes in de Provence of ontdekt u de statige grootsheid van Parijs: met een groepsrondreis door Frankrijk heeft u alle keuze! En al die schoonheid wordt door de reisleiders gekleurd met prachtige verhalen en anekdotes over Van Gogh, Gauguin en het incident met het oor in Arles, over Pablo Picasso en zijn jonge minnaressen en over de eerste moderne kunstenaars, de impressionisten, die de stemming met snelle penseelstreken op het doek vastlegden. Een reis door Frankrijk is een culturele ontdekkingstocht door de kunstgeschiedenis.

En al die prachtige kunst bewondert u in de mooiste musea! Bezoekt u tijdens een kunstreis de beroemde musea van Parijs, zoals het Louvre of Musée d’Orsay of kiest u voor de nieuwere kunsttempels als het Musée de Louis Vuitton en het Centre Pompidou. Ook buiten de Franse hoofdstad valt genoeg te genieten. Wist u dat in Metz ook een Centre Pompidou is verrezen, en in Lens een dependance van het Louvre? En in de mondaine badplaatsen aan de Franse rivièra kunt u in musea maar ook in kleine kapelletjes de mooiste kunstwerken van Matisse, Chagall en Picasso bewonderen. Tijdens de culturele groepsreizen van SRC ziet u méér van Frankrijk: kunst bijvoorbeeld!

Reizen als een god in Frankrijk

Onze reizen naar Frankrijk bieden dus voor ieder wat wils. Maar Frankrijk moet u natuurlijk ook proeven. Denkt u maar aan de wereldberoemde wijnen uit de Bourgogne en de Bordeaux, de heerlijke baguettes, romige patés en de smaakvolle kaassoorten als camembert en brie. Leven als God in Frankrijk. Die uitdrukking zegt alles over uw busrondreis door Frankrijk: ontspannen en boordevol moois. Over God en Frankrijk bestaat ook een legende. Nadat God de schepping had voltooid, kwamen de bewoners van andere landen zich jaloers beklagen, dat Frankrijk alles had: hoge sneeuwrijke bergen, zonnige stranden, vruchtbare aarde en het bijzondere licht. Daar voegen de Fransen dan nog het ‘savoir vivre’ aan toe: het weten (hoe) te leven. God en de Fransen weten wat genieten is en dat maakt uw reis nog mooier. Toost met een goed glas wijn op uw geslaagde vakantie in Frankrijk!

Frankrijk biedt de reiziger onuitputtelijke reismogelijkheden: een enorme variëteit aan landschappen, bestemmingen, gastronomie en de geschiedenis van prehistorie tot heden. Van rust op het platteland met in de dorpen kleurrijke markten vol sappige perziken, heerlijke meloenen en smaakvolle tomaten tot de bruisende grote steden. Laat u verleiden, pak uw koffer en reis mee naar Frankrijk, waar koken nog echt koken is en het cultureel erfgoed op elke hoek van de straat te vinden is!