050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Moldavië

Reisinformatie Moldavië

Moldavië is een vergeten land aan de oostgrens van Europa. Nadat het in 1940 door de Sovjet-Unie werd geannexeerd verdween het land voor het Westen achter het IJzeren Gordijn. Inmiddels is Moldavië al ruim 25 jaar onafhankelijk maar is het nog steeds een onbekende vlek op de toeristische radar. Onterecht, want Moldavië werd niet voor niets gezien als de ‘tuin van Rusland’. Hier vindt u mysterieuze kloosters, een eeuwenoude wijncultuur en prachtige landschappen met karakteristieke dorpjes.

En vergeten betekent niet dat u hier niet volop kunt genieten: van de heerlijkste Moldavische wijnen die ooit wereldberoemd waren, van het prachtige heuvelachtige landschap waar kleine kloosters en eeuwenoude kastelen staan en van de sfeervolle hoofdstad Chisinau, een van de groenste hoofdsteden van Europa. Aan bezienswaardigheden in Moldavië geen gebrek, dus!

Moldavië, zo groot als België en verscholen tussen Roemenië en Oekraïne, heeft een heel eigen sfeer. Het land lijkt een beetje op Roemenië, en op Rusland, met een vleugje Oekraïne en hier en daar een snufje Turkije. Wanneer u deze sfeer het beste kunt proeven? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Moldavië is. Dit Oost-Europese land is een bijzondere vakantiebestemming met heel veel cultuur. Moldavië is avontuur, vriendelijkheid en gastvrijheid. Dus laat u verrassen en wie weet ontdekt u straks dit prachtige land!