U bent hier: Home | België

Rondreis België - Bourgondisch genieten bij onze zuiderburen

Begin uw reis eens dichtbij huis en laat u verrassen door België en zijn zeer gemoedelijke, kunstminnende bewoners! Want net over de grens begint het heerlijke vakantiegevoel: de zon schijnt net iets vaker, de sfeer is ontspannen met die typische zuidelijke flair en de Belgische keuken is Bourgondisch met bijzondere gerechten. U bent nog niet in Frankrijk, maar God kan in België ook zeker goed leven! De terrasjes en sfeervolle cafeetjes in de prachtige oude Vlaamse steden nodigen uit om neer te strijken en te genieten van Belgische specialiteiten als waterzooi en paling in het groen. En vergeet ook de Belgische biercultuur niet met mooie zware bieren en aparte smaken die vaak nog in abdijen en kloosters gebrouwen worden. In België kunt u genieten! En dat kunt u ervaren op een rondreis door België!

Ontdek de Belgische cultuur met een rondreis

Maar België biedt meer dan verrukkelijke pralines en heerlijke bieren. Bij onze zuiderbuur kunt u zich ook onderdompelen in kunst en cultuur. Van de middeleeuwse geschiedenis van de kruistochten vanuit Bouillon, via de woelige geschiedenis van Karel V en Filips II, de Gouden Eeuw van Vlaanderen met prachtige marktpleinen, Belforts en trapgeveltjes, tot de moderne geschiedenis van mijnen, art nouveau en nieuwe kunstmusea: België heeft alles in huis voor een culturele groepsreis. De levendige steden van onze zuiderburen nodigen uit tot een bezoek. In Antwerpen ontdekt u de grootsheid van Rubens en de sierlijkheid van de art nouveau. In Brugge herleven de middeleeuwen en in Gent vechten de vele historische bouwwerken om uw aandacht. Het bruisende Brussel is een stad van tegenstellingen: behalve een prachtige oude markt kunt u hier ook de mooiste art nouveau en art deco bewonderen. En vergeet de vele Brusselse musea niet! Luik heeft recent zijn industriële verleden afgeschud en bruist nu weer met gezellige pleinen en mooie nieuwe musea. België leeft en tijdens een groepsrondreis kunt u hier van genieten!

Méér zien van België op een culturele groepsreis

De reisleiders van SRC nemen u met prachtige verhalen mee in de geschiedenis van België. Tijdens een busrondreis vertellen zij over de jonge Vincent van Gogh die een paar jaar in de arme mijnstreek de Borinage als lekenprediker werkte. Zij laten u kennismaken met de kunststromingen die rond 1900 de Belgische steden met prachtige huizen en interieurs verrijkten: de art nouveau en de art deco. En zij tonen u in musea en kerken de mooiste kunst van bijvoorbeeld Rubens, de gebroeders Van Eyck en Magritte. Maar ook de zwarte bladzijden in de geschiedenis komen aan bod bij een bezoek aan Ieper: de Flandres Fields, de slagvelden van van WOI, zijn nog altijd littekens in het Belgische landschap. Tijdens de reizen van SRC ziet u méér van België!

Wilt u er even kort maar helemaal tussenuit? Maak dan een rondreis door België en geniet van alle verrassende facetten van onze zuiderbuur! U gaat absoluut genieten.