050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | België

Rondreis België - Bourgondisch genieten bij onze zuiderburen

Begin uw reis eens dichtbij huis en laat u verrassen tijdens een rondreis door België! Want net over de grens begint gelijk het heerlijke vakantiegevoel: de zon schijnt net iets vaker, de sfeer is ontspannen met die typische zuidelijke flair en de Belgische keuken is Bourgondisch met bijzondere gerechten. U bent nog niet in Frankrijk, maar God kan in België ook zeker goed leven: een vakantie bij onze zuiderbuur is synoniem met genieten! De terrasjes en sfeervolle cafeetjes in de prachtige oude Vlaamse steden nodigen uit om neer te strijken en te proeven van Belgische specialiteiten als waterzooi en paling in het groen. En vergeet ook de Belgische biercultuur niet, met mooie zware bieren en aparte smaken die vaak nog in abdijen en kloosters gebrouwen worden. In dat kleine landje dat u zo makkelijk doorkruist op weg naar Frankrijk leeft u als een god, en dat ervaart u het beste op een van onze rondreizen door België!

Ontdek de Belgische cultuur met een rondreis

Maar een rondreis door België biedt meer dan verrukkelijke pralines en heerlijke bieren. Tijdens uw vakantie bij onze zuiderbuur kunt u zich ook onderdompelen in kunst en cultuur. Van de middeleeuwse geschiedenis van de kruistochten vanuit Bouillon, via de woelige geschiedenis van Karel V en Filips II, de Gouden Eeuw van Vlaanderen met prachtige marktpleinen, Belforts en trapgeveltjes, tot de moderne geschiedenis van mijnen, art nouveau en nieuwe kunstmusea: België heeft alles in huis voor een culturele groepsreis.

De levendige steden van België nodigen uit tot een bezoek. In Antwerpen ontdekt u de grootsheid van Rubens en de sierlijkheid van de art nouveau. In Brugge herleven de middeleeuwen en in Gent vechten de vele historische bouwwerken om uw aandacht. Het bruisende Brussel is een stad van tegenstellingen: behalve een prachtige oude markt kunt u hier ook de mooiste art nouveau en art deco bewonderen. En vergeet de vele Brusselse musea niet! Luik heeft recent zijn industriële verleden afgeschud en bruist nu weer met gezellige pleinen en mooie nieuwe musea. België leeft en tijdens een van onze reizen kunt u hier van genieten!

Méér zien tijdens een rondreis België met SRC

De SRC-reisleiders in België nemen u met prachtige verhalen mee in de geschiedenis van onze zuiderbuur. Tijdens onze reizen vertellen zij over de jonge Vincent van Gogh die een paar jaar in de arme mijnstreek de Borinage als lekenprediker werkte. Zij laten u kennismaken met de kunststromingen die rond 1900 de Belgische steden met prachtige huizen en interieurs verrijkten: de art nouveau en de art deco. En zij tonen u in musea en kerken de mooiste kunst van bijvoorbeeld Rubens, de gebroeders Van Eyck en Magritte. Maar ook de zwarte bladzijden in de geschiedenis komen aan bod bij een bezoek aan Ieper: de Flanders Fields, de slagvelden van van WO I, zijn nog altijd littekens in het Belgische landschap. Tijdens de reizen van SRC ziet u méér van België!

Wat u niet mag missen tijdens uw vakantie in België? De Grote Markt in Antwerpen en die in Brussel met de prachtige trapgevels zijn natuurlijk beroemd, net als de romantische grachten in Brugge en het Belfort in Gent. Maar België heeft tal van bezienswaardigheden. Onze reisleiders nemen u op uw groepsreis door België graag mee naar de fraaie Belgische musea, waar u de kunst van Vlaamse meesters als Rubens, Jordaens en Antoon van Dyck kunt bewonderen. Maar u kunt ook de prachtige toegepaste kunst van de art nouveau en art deco in Gent, Brussel en Antwerpen bekijken. Niet alleen in musea, maar ook vaak in situ, in de huizen van de welgestelde Belgen die rond 1900 hun woningen in de nieuwe stijl lieten vormgeven. Dit maakt België tot een ideale vakantiebestemming voor een prachtige kunstreis. Wilt u er kort maar even helemaal tussenuit? Daar is België uitermate geschikt voor!

Boek uw rondreis naar België bij SRC Reizen

Gaat u mee op groepsreis naar prachtig België? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar België in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar België bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar België