U bent hier: Home | Noorwegen

Rondreis Noorwegen - Adembenemende natuur en sprookjesachtige sferen

Rust, ruimte en natuur zijn misschien wel de sleutelwoorden voor een rondreis door Noorwegen. Hier kunt u vrijer ademen en ligt het tempo lager dan u in Nederland misschien wel gewend bent. Heerlijk achterover leunend in de stoelen van een touringcar, een trein of een boot kunt u volop genieten van de overdonderend mooie natuur. Prachtige natuurlandschappen, van indrukwekkende gebergten, klaterende watervallen en rijke groenschakeringen tot kraakheldere sneeuw en verstilde fjorden, trekken aan u voorbij! Ook op cultureel gebied heeft Noorwegen veel te bieden. In steden als Oslo en Bergen geniet u van prachtige musea en architectuur, en de cultuur van de Samen is nooit ver weg! Ga mee op reis naar Noorwegen en laat u verrassen.

Ontdek de mooiste natuur op uw Noorwegen-reis

Sprankelende watervallen, kristalheldere fjorden, uitgestrekte bossen, glasheldere meren en eindeloze vergezichten over de blauwe zee: op een groepsreis door Noorwegen is de natuur altijd dichtbij. Het prachtige licht, de sprookjesachtige natuur en de onmetelijke ruimte zorgen voor een mystieke sfeer. Niet voor niets is de Noorse cultuur overgoten met legenden en sagen! Met verhalen en mythologie als inspiratie zijn in de noordelijke landen grote kunstwerken gemaakt, zoals het overdonderende gestamp van de trollen in de Peer Gynt-suite. Fjorden zijn absoluut de bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen. De Geiranger- en Nærøyfjorden worden tot de mooiste fjorden ter wereld gerekend, en staan dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzondere manier om dit spectaculaire landschap te bekijken, is vanaf de wereldberoemde Hurtigruten. Deze meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst verbindt de lange en gevaarlijke woeste kust van West- naar Noord-Noorwegen. Van Bergen tot aan de Noordkaap kunt u met de Hurtigruten op pad. Dit mag u echt niet missen op een rondreis door Noorwegen!

Geniet van de prachtige cultuur op een rondreis door Noorwegen

Het culturele erfgoed van Noorwegen ontdekt u op een groepsrondreis in de vele prachtige bezienswaardigheden: van musea en middeleeuwse pakhuizen tot staafkerken. Indrukwekkend is het geheel uit marmer en glas opgetrokken moderne operagebouw in Oslo. Tijdens de wandeling naar de witmarmeren top geniet u van een prachtig uitzicht over de stad: magnifiek. En ook het Munch-museum is hier natuurlijk een aanrader! De Noorse staafkerken overweldigen niet door pracht en praal, maar getuigen juist op geheel authentieke en sobere wijze van een imposant verleden. De Hanzestad Bergen heeft een geschiedenis en cultuur waar ze trots op mag zijn. De middeleeuwse sfeer is vooral te proeven op de oude kade Bryggen, waar de voormalige kantoren, woonhuizen en opslagloodsen staan. Voor een prachtig uitzicht over deze Hanzestad is de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen een absolute aanrader! En in Ålesund, dat prachtig op enkele eilandjes ligt, kunt u genieten van sierlijke versieringen en kleurrijke façades in art nouveaustijl. In Lapland wonen de Samen (Lappen), die met hun fraai gekleurde klederdrachten, decoratieve handwerk, magische muziekritme en bijzondere relatie tot het rendier, niet uit Noorwegen weg te denken zijn. Kortom, ook op cultureel gebied valt er tijdens uw Noorwegen-reis heel veel te genieten!

Combineer deze overdaad aan natuur- en cultuurschoon tijdens uw rondreis door Noorwegen met de midzomernachtzon, een bijzonder natuurverschijnsel. De zon komt ’s nachts niet onder de horizon, waardoor het licht blijft. Hoe hoger u komt, hoe langer dit duurt: op de Noordkaap meer dan 2 maanden! Het stralende weer, de bloemen en de fluitende vogels zijn verslavend. En dat maakt uw bezoek aan dit prachtige land heel bijzonder. Mythes, natuur en levendige kunst kleuren uw reis naar Noorwegen!