050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Noorwegen

Rondreis Noorwegen - Adembenemende natuur en sprookjesachtige sferen

Rust, ruimte en natuur zijn misschien wel de sleutelwoorden voor een rondreis door Noorwegen. Hier kunt u vrijer ademen en ligt het tempo lager dan u in Nederland misschien wel gewend bent. Heerlijk achterover leunend in de stoelen van een touringcar, een trein of een boot kunt u tijdens uw reis volop genieten van de overdonderend mooie natuur. Prachtige natuurlandschappen, van indrukwekkende gebergten, klaterende watervallen en rijke groenschakeringen tot kraakheldere sneeuw en verstilde fjorden, trekken aan u voorbij! Ook op cultureel gebied heeft Noorwegen veel te bieden. In steden als Oslo en Bergen geniet u van prachtige musea en architectuur, en de cultuur van de Samen is nooit ver weg! Ga mee op reis naar Noorwegen en laat u verrassen. U beleeft gegarandeerd een ontspannen vakantie!

Ontdek de mooiste natuur op uw reis naar Noorwegen

Sprankelende watervallen, kristalheldere fjorden, uitgestrekte bossen, glasheldere meren en eindeloze vergezichten over de blauwe zee: op een groepsreis door Noorwegen is de natuur altijd dichtbij. Het prachtige licht, de sprookjesachtige natuur en de onmetelijke ruimte zorgen voor een mystieke sfeer. Niet voor niets is de Noorse cultuur overgoten met legenden en sagen! Met verhalen en mythologie als inspiratie zijn in de noordelijke landen grote kunstwerken gemaakt, zoals het overdonderende gestamp van de trollen in de Peer Gynt-suite. De Noorse trollen zijn door de eeuwen heen bepalend geweest in de cultuur van Noorwegen en zijn tegenwoordig bij ieder zichzelf respecterende souvenirwinkel te koop. De reisleiders van SRC Reizen zullen op uw reis door Noorwegen met enthousiaste verhalen deze legendes en sagen tot leven brengen. Zij geven kleur aan uw vakantie en laten u zo méér van Noorwegen zien!

Fjorden zijn absoluut de bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen. De Geiranger- en Nærøyfjorden worden tot de mooiste fjorden ter wereld gerekend, en staan dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzondere manier om dit spectaculaire landschap te bekijken, is vanaf de wereldberoemde Hurtigruten. Deze meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst verbindt de lange en gevaarlijke woeste kust van het westen naar het noorden van Noorwegen. Van Bergen tot aan de Noordkaap kunt u met de Hurtigruten op pad. Dit mag u echt niet missen op een rondreis door Noorwegen: u voelt u zo klein en kan dan alleen maar respect hebben voor de natuur!

Geniet van de prachtige cultuur op een rondreis door Noorwegen

Het culturele erfgoed ontdekt u tijdens uw rondreis door Noorwegen in de vele prachtige bezienswaardigheden: van musea en middeleeuwse pakhuizen tot staafkerken. Indrukwekkend is het geheel uit marmer en glas opgetrokken moderne operagebouw in Oslo. Tijdens de wandeling naar de witmarmeren top geniet u van een prachtig uitzicht over de stad: magnifiek. En ook het Munch-museum is hier natuurlijk een aanrader! De Noorse staafkerken overweldigen niet door pracht en praal, maar getuigen juist op geheel authentieke en sobere wijze van een imposant verleden. Breng tijdens uw vakantie in Noorwegen ook zeker een bezoek aan de beroemde Hanzestad Bergen, waar de geschiedenis en cultuur voor het oprapen liggen. De middeleeuwse sfeer is vooral te proeven op de oude kade Bryggen, waar de voormalige kantoren, woonhuizen en opslagloodsen staan. Voor een prachtig uitzicht over deze Hanzestad is de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen een absolute aanrader!

Vervolg uw reis vervolgens in Ålesund, dat prachtig op enkele eilandjes ligt. Hier kunt u genieten van sierlijke versieringen en kleurrijke façades in art nouveaustijl, waarin de stad na een brand aan het begin van de 20e eeuw is opgetrokken. En vergeet ook Lapland niet! Hier wonen de Samen (Lappen), die met hun fraai gekleurde klederdrachten, decoratieve handwerk, magische muziekritme en bijzondere relatie tot het rendier, niet uit Noorwegen weg te denken zijn. Kortom, ook op cultureel gebied valt er tijdens uw vakantie in Noorwegen heel veel te genieten!

Combineer deze overdaad aan natuur- en cultuurschoon tijdens uw rondreis door Noorwegen met de midzomernachtzon, een bijzonder natuurverschijnsel. De zon komt ’s nachts niet onder de horizon, waardoor het licht blijft. Hoe hoger u komt, hoe langer dit duurt: op de Noordkaap meer dan twee maanden! Het stralende weer, de bloemen en de fluitende vogels zijn verslavend. En dat maakt uw bezoek aan dit prachtige land heel bijzonder. Mythes, natuur en levendige kunst kleuren uw rondreis in Noorwegen!

Boek uw rondreis naar Noorwegen bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Noorwegen in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Noorwegen bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!