050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Letland

Rondreis Letland - Land met een rijke historie

Wanneer u een rondreis naar Letland maakt, belandt u in een symfonie van prachtige beelden en geluiden. Volgens de Letten is er iets magisch aan hun land. In de ongerepte bossen hoort u het concert van de talloze vogels en het ritmische geklepper van de ooievaars, middeleeuwse kastelen liggen verscholen in een betoverende groene omgeving en de rijkdom van de hoofdstad Riga heeft gezorgd voor architectuur om bij weg te dromen! Ga mee op rondreis door Letland en geniet van de mooiste cultuur!

De Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen, worden vaak in één adem genoemd. Natuurlijk delen ze een gezamenlijke geschiedenis: van de Hanze, van de Sovjet-overheersing en van de strijd voor onafhankelijkheid. Maar wie deze landen nu nog wil afschilderen als grijs en grauw vol chagerijnige inwoners komt toch echt bedrogen uit! Elk land heeft zijn eigen taal, tradities en karakter. Juist dat ontdekt u op een rondreis door het oosten van Europa. Ga mee op een groepreis naar Letland en ontdek het stijlvolle kleurijke oosten!

Rondreis Letland langs het rijke verleden

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters op een rondreis in Letland is de hoofdstad Riga. Hier ervaart u direct dat Letland niet zomaar een grauw Oost-Europees land is. Het silhouet van Riga verraadt de rijkdom die u in het oude centrum van de Letse hoofdstad aantreft. Een stadswandeling in deze stad mag u ook zeker niet missen tijdens uw groepsreis door Letland! Wandel langs de dom, het vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren en en bezichtig de Sint Peterskerk. Vanaf deze kerk heeft u een prachtig uitzicht op deze voormalige Hanzestad aan de Daugaval-rivier. Maar Riga heeft meer!

Aan het einde van de 19e eeuw, toen de art nouveau zeer populair was, kende Riga een periode van enorme groei. Tijdens uw rondreis door Letland kunt u dan ook genieten van de weelderige art nouveau-architectuur die het centrum van Riga overheerst: de stad is voor meer dan een derde in deze stijl gebouwd én behouden gebleven. Dit stadsgedeelte staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dezelfde periode was het voor de Letten voor het eerst mogelijk hoger onderwijs te volgen, en de eerste generatie architecten van eigen bodem liet zich, naast de Europese stromingen, ook inspireren door de eigen cultuur en natuur. Samen met de invloed van de Finse architectuur uit die tijd zorgde dit ervoor dat veel gebouwen in Riga een geheel eigen karakter kregen. Een wandeling door deze stad is dan ook een lust voor het oog! De SRC-reisleiders in Letland laten u absoluut de mooiste art nouveau-gebouwen zien!

Geniet van de rustgevende natuur tijdens een groepsreis naar Letland

Tijdens uw rondreis door Letland ziet u meer dan alleen het prachtige Riga. Verscholen in het Gauja nationaal park ligt een van de mooiste bezienswaardigheden van Letland: de historische stad Sigulda. Hier kunt u het imposante middeleeuwse kasteel Turaida bezoeken, dat in de 17e eeuw gedeeltelijk vernietigd werd toen de kruitkamer getroffen werd door de bliksem. Vlak bij het kasteel staat een houten kerk waar de 'Roos van Turaida' ligt begraven. Zij was een negentienjarig meisje dat in 1620 door een Poolse officier werd vermoord in de grotten rond de vesting. Niet ver van Turaida kunt u een atoomschuilkelder van de top van de Letse communistische partij bezoeken. De kelder is nog helemaal intact. Een uniek bezoek tijdens uw groepreis in Letland!

Maar Letland biedt niet alleen mooie historische bezienswaardigheden, ook de natuur is prachtig! Maak tijdens uw rondreis door Letland een wandeling door Gauja Nationaal Park, een beeldschoon wandelgebied dat met de Ligatne Nature Trails een uitgebreid netwerk van wandelpaden bezit. Het park wordt gekenmerkt door grote biodiversiteit, historische monumenten en fotogenieke vergezichten. Wanneer u in een avontuurlijke bui bent, dan kunt u in Letland ook een bungeejump wagen boven de Gauja. Een rondreis naar Letland heeft dus zowel iets te bieden voor de cultuur- als de natuurliefhebber. Ga met SRC mee op reis door de Baltische staten en geniet van de historische rijkdom van Letland!

Boek uw rondreis naar Letland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Letland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groepsreis naar Letland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Letland