U bent hier: Home | Letland

Rondreis Letland - Land met een rijke historie

Wanneer u een rondreis maakt naar Letland, belandt u in een symfonie van prachtige beelden en geluiden. Volgens de Letten is er iets magisch aan hun land. In de ongerepte bossen hoort u het concert van de talloze vogels en het ritmische geklepper van de ooievaars, middeleeuwse kastelen liggen verscholen in een betoverende groene omgeving en de rijkdom van de hoofdstad Riga heeft gezorgd voor architectuur om bij weg te dromen! Reis mee naar Letland, en geniet van de mooiste cultuur!

Rondreis door het rijke verleden van Letland

Het silhouet van Riga verraadt de rijkdom die u in het oude centrum van de Letse hoofdstad aantreft. Een stadswandeling in deze stad is mag u ook zeker niet missen tijdens een groepsreis door Letland! Wandel langs de dom, het vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren en en bezichtig de St.Peterskerk. Vanaf deze kerk heeft u een prachtig uitzicht op deze voormalige Hanzestad aan de Daugaval-rivier.

Aan het einde van de 19e eeuw, toen de art nouveau zeer populair was, kende Riga een periode van enorme groei. Tijdens uw culturele groepsreis naar Letland kunt u dan ook genieten van de weelderige art nouveau-architectuur die het centrum van Riga overheerst: de stad is voor meer dan een derde in deze stijl gebouwd én behouden gebleven. Dit stadsgedeelte staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dezelfde periode was het voor de Letten voor het eerst mogelijk hoger onderwijs te volgen, en de eerste generatie architecten van eigen bodem liet zich, naast de Europese stromingen, ook inspireren door de eigen cultuur en natuur. Samen met de invloed van de Finse architectuur uit die tijd zorgde dit ervoor dat veel gebouwen in Riga een geheel eigen karakter kregen. Een reis door deze stad is dan ook een lust voor het oog! De reisleiders van SRC laten u absoluut de mooiste art nouveau-gebouwen zien!

Geniet van een reis door de rustgevende natuur van Letland

Tijdens uw rondreis door Letland ziet u meer dan alleen het prachtige Riga. Verscholen in het Gauja nationaal park ligt de historische stad Sigulda. Hier kunt u het imposante middeleeuwse kasteel Turaida bezoeken, dat in de 17e eeuw gedeeltelijk vernietigd werd toen de kruitkamer getroffen werd door de bliksem. Vlak bij het kasteel staat een houten kerk waar de 'Roos van Turaida' ligt begraven. Zij was een negentienjarig meisje dat in 1620 door een Poolse officier werd vermoord in de grotten rond de vesting.

Maar Letland biedt niet alleen mooie historische bezienswaardigheden, ook de natuur is prachtig! Maak tijdens uw reis een wandeling door Gauja Nationaal Park, een beeldschoon wandelgebied dat met de Ligatne Nature Trails een uitgebreid netwerk van wandelpaden bezit. Het park wordt gekenmerkt door grote biodiversiteit, historische monumenten en fotogenieke vergezichten. Wanneer u in een avontuurlijke bui bent, dan kunt u ook een bungeejump wagen boven de Gauja. Een rondreis door Letland heeft dus zowel iets te bieden voor de cultuur- als de natuurliefhebber!

Ga met SRC mee op reis door de Baltische staten en geniet van de historische rijkdom die Letland te bieden heeft!