050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Costa Rica

Rondreis Costa Rica - Geniet van la pura vida!

Costa Rica is groen. Héél groen. En dat ontdekt u op een vakantie in Costa Rica! Door alle kleurrijke en overweldigende flora en fauna, wordt zelfs de meest onverschillige stadsmens hier nog een natuurfanaat. Niet voor niets draagt dit natuurparadijs de eretitel ‘Tuin van Midden-Amerika’. Tijdens uw rondreis Costa Rica ontdekt u groen in alle denkbare kleurschakeringen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. U vindt hier rommelende vulkanen, borrelende heetwaterbronnen, ruige bergen, eindeloze witte en zwarte(!) palmstranden en groene valleien. En in deze paradijselijke natuur kunt u kleurrijke vogels, bontgekleurde kikkers, luiaards, neusberen, verschillende schildpadden en krokodillen, maar ook heel bijzondere diersoorten als de kroonbasilisk en de zeldzame quetzal spotten. En het mooiste? Al die prachtige natuur wordt goed beschermd en is voor toeristen op een verantwoorde manier toegankelijk. Gaat u genieten van la pura vida tijdens onze fly drives of groepsreizen Costa Rica?

Te veel groen om te ontdekken op een rondreis Costa Rica

Geen enkel land is zo natuurrijk als Costa Rica. Het valt bijna niet te bevatten en zeker niet allemaal te ontdekken op uw rondreis Costa Rica, want hier komt meer dan vijf procent van alle bekende soorten flora en fauna voor! En doordat Midden-Amerika de landrug is waar twee continenten elkaar ontmoeten, is de biologische diversiteit groot! De lange bergketens en de invloed van de Caribische Zee en de Grote Oceaan zorgen voor heel wat verschillende klimaten en de bijbehorende flora en fauna. Het resultaat? In Costa Rica komen 12.000 verschillende plantensoorten voor, waarvan alleen al 1.200 verschillende orchideeënsoorten. Het land heeft duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 vogelsoorten (meer dan in heel Noord-Amerika!) en meer dan 240 zoogdiersoorten. Kortom: dit groene paradijs is een ‘must see’ voor elke natuurliefhebber! Tijdens onze groepsreizen Costa Rica of individuele reizen Costa Rica bewondert u met een beetje geluk brulapen, toekans, zeeschildpadden, jaguars, neusberen, Jezus Christus-hagedissen en luiaards.

Bescherm het groen op een rondreis Costa Rica

Geen wonder dus dat de Costa Ricanen erg hun best doen om hun ‘tuin van Midden-Amerika’ met al zijn kleurrijke inwoners te behouden. Bijna 30% van de totale landoppervlakte is beschermd gebied, een unicum in de wereld. Er zijn 30 nationale parken, 8 biologische reservaten en vele ‘wildlife refuges’. Doordat u tijdens uw rondreis Costa Rica entree betaalt om de nationale parken te bezoeken, levert u ook een bijdrage aan de bescherming van al dit natuurschoon. Een prettige bijkomstigheid van uw reis naar Costa Rica! Wat u absoluut moet bezoeken tijdens uw rondreis door Costa Rica? Een van de bekendste bezienswaardigheden van Costa Rica is het Parque Nacional Tortuguero. Dit prachtige afgelegen junglegebied, dat alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is, is vooral bekend vanwege de verschillende soorten zeldzame zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen.

Breng tijdens uw reis ook zeker een bezoek aan de beroemde Irazúvulkaan. Dit is de grootste en hoogste actieve vulkaan van Costa Rica. Eén van de kraters op de top heeft een kratermeer met een opmerkelijke gifgroene kleur, die fel afsteekt tegen de verschillende grijstinten van het onwerkelijke maanlandschap. En dat is zeker nog niet alles! De nevelwouden van Monteverde, het laaglandregenwoud van Sarapiquí en de kilometerslange stranden van Playa Carrillo, waar u heerlijk kunt uitrusten onder een palmboom op het strand: Costa Rica is een ideaal land voor een heerlijke ontspannen vakantie! En na uw rondreis Costa Rica zult u zeker beamen dat deze ‘rijke kust’ geen enkele natuurliefhebber zal teleurstellen.

Groepsreizen Costa Rica of fly drives Costa Rica?

Bent u er van overtuigd dat een rondreis Costa Rica echt bovenaan uw bucketlist moet staan? Dan is de volgende vraag: kiest u voor onze georganiseerde groepsreizen Costa Rica of heeft u liever de vrijheid van een fly drive? Voor beide soorten vakanties valt heel veel te zeggen. Op onze groepsreizen Costa Rica neemt een enthousiaste en deskundige SRC-reisleider u mee door dit prachtige land. Hij zal u alles vertellen over de bijzondere dieren die er leven, over de koloniale geschiedenis van het land en laat u ook kennismaken met het Costa Rica van nu. Binnen het programma van onze groepsreizen Costa Rica is er voldoende vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan of te relaxenin de tuin van een fraaie lodge of op een van die prachtige witte stranden.

Wilt u meer vrijheid tijdens uw rondreis Costa Rica, maar wel de zekerheid dat alle reislogistieke zaken geregeld zijn, kies dan voor onze fly drives. Wij hebben de perfect route voor uw rondreis door Costa Rica al uitgestippeld, alle hotels al voor u geboekt en de huurauto staat voor u klaar: zo kunt u ontspannen genieten van een heerlijke Costa Rica-reis. En natuurlijk heeft u bij deze reizen ook voldoende tijd om te genieten van de prachtige natuur! Gaat u wandelen door de boomtoppen in het regenwoud of vaart u door de zoetwaterkanalen van Tortuguero. Welke reis u ook kiest, uw vakantie in Costa Rica wordt fantastisch!

Boek uw rondreis Costa Rica bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Costa Rica in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive Costa Rica bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Costa Rica