050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Costa Rica

Rondreis Costa Rica - Geniet van la pura vida!

Costa Rica is groen. Héél groen. Door alle kleurrijke en overweldigende flora en fauna, wordt zelfs de meest onverschillige stadsmens nog natuurfanaat. Niet voor niets draagt dit natuurparadijs de eretitel ‘Tuin van Midden-Amerika’. Tijdens uw rondreis door Costa Rica ontdekt groen in alle denkbare kleurschakeringen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. U vindt hier rommelende vulkanen, borrelende heetwaterbronnen, ruige bergen, eindeloze witte en zwarte(!) palmstranden en groene valleien. En in deze paradijselijke natuur kunt u kleurrijke vogels, bontgekleurde kikkers, luiaards, neusberen, verschillende schildpadden en krokodillen, maar ook heel bijzondere diersoorten als de kroonbasilisk en de zeldzame quetzal spotten.En het mooiste? Al die prachtige natuur wordt goed beschermd en is voor toeristen op een verantwoorde manier toegankelijk. Gaat u genieten van la pura vida tijdens een fly drive of een groepsreis door Costa-rica?

Te veel groen om te ontdekken op een Costa Rica-reis

Geen enkel land is zo natuurrijk als Costa Rica. Het valt bijna niet te bevatten en zeker niet allemaal te ontdekken op uw vakantie in Costa Rica, want hier komt meer dan vijf procent van alle bekende soorten flora en fauna voor! En doordat Midden-Amerika de landrug is waar twee continenten elkaar ontmoeten, is de biologische diversiteit groot! De lange bergketens en de invloed van de Caribische Zee en de Grote Oceaan zorgen voor heel wat verschillende klimaten en de bijbehorende flora en fauna. Het resultaat? In Costa Rica komen 12.000 verschillende plantensoorten voor, waarvan alleen al 1.200 verschillende orchideeënsoorten. Het land heeft duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 vogelsoorten (meer dan in heel Noord-Amerika!) en meer dan 240 zoogdiersoorten. Kortom: dit groene paradijs is een ‘must see’ voor elke natuurliefhebber! Tijdens een groepsrondreis of een individuele reis door Costa Rica bewondert u met een beetje geluk brulapen, toekans, zeeschildpadden, jaguars, neusberen, Jezus Christus-hagedissen en luiaards.

Bescherm het groen op een rondreis door Costa Rica

Geen wonder dus dat de Costa Ricanen erg hun best doen om hun ‘tuin van Midden-Amerika’ met al zijn kleurrijke inwoners te behouden. Bijna 30% van de totale landoppervlakte is beschermd gebied, een unicum in de wereld. Er zijn 30 nationale parken, 8 biologische reservaten en vele ‘wildlife refuges’. Doordat u entree betaalt om de nationale parken te bezoeken, levert u ook een bijdrage aan de bescherming van al dit natuurschoon. Een prettige bijkomstigheid van uw reis naar Costa Rica! Wat u absoluut moet bezoeken tijdens uw rondreis door Costa Rica? Een van de bekendste bezienswaardigheden van Costa Rica is het Parque Nacional Tortuguero. Dit prachtige afgelegen junglegebied, dat alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is, is vooral bekend vanwege de verschillende soorten zeldzame zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen. Breng tijdens uw reis ook zeker een bezoek aan de beroemde Irazúvulkaan. Dit is de grootste en hoogste actieve vulkaan van Costa Rica. Eén van de kraters op de top heeft een kratermeer met een opmerkelijke gifgroene kleur, die fel afsteekt tegen de verschillende grijstinten van het onwerkelijke maanlandschap.

En dat is zeker nog niet alles! De nevelwoud van Monteverde, het laaglandregenwoud van Sarapiquí en de kilometerslange stranden van Playa Carrillo, waar u heerlijk kunt uitrusten onder een palmboom op het strand: Costa Rica is een ideaal land voor een heerlijke ontspannen rondreis! En na uw vakantie in Costa Rica zult u zeker beamen dat deze ‘rijke kust’ geen enkele natuurliefhebber zal teleurstellen.

Boek uw rondreis naar Costa Rica bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Costa Rica in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Costa Rica bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!