U bent hier: Home | Peru

Rondreis Peru - Raadselachtige beschavingen in een kleurrijk decor

Een rondreis door het fascinerende Peru is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een duizelingwekkend avontuur, waarover u nog maanden zult dromen! Dit Zuid-Amerikaanse land heeft alles: raadselachtige beschavingen die bijzondere monumenten hebben nagelaten, een kleurrijke koloniale cultuur en een indrukwekkende natuur. De herinneringen aan het rijke verleden van Peru zijn op uw reis nog overal tastbaar aanwezig. En al die prachtige verlaten ruïnes en koloniale steden liggen in een imposant decor: golvende woestijnlandschappen langs de kust, besneeuwde bergtoppen die de Altiplano, de hoogvlakte, bekronen en de tropische jungle van het binnenland. Een rondreis door Peru is een must voor elke cultuurliefhebber!

Ontdek de cultuur op een Peru-reis

Tijdens een privéreis geniet u van een verrassende variëteit aan cultuur van Peru. Niet alleen van de hoogontwikkelde Inca’s, maar ook van minder bekende, mysterieuze beschavingen als die van de Paracas en de Nazca. De rijke Inca-geschiedenis is natuurlijk een van de belangrijkste redenen voor een rondreis door Peru. Even buiten de oude hoofdstad Cuzco, die letterlijk is gebouwd op de fundamenten van het Incarijk, vindt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Hier liggen de imposante ruïnes van Sacsayhuaman, Pisac en Ollantaytambo, prachtige voorbeelden van de briljante Inca-bouwkunst. Vanaf hier loopt een spoor naar het fabelachtige Machu Picchu. De tempels van deze verloren stad liggen spectaculair verborgen tussen hoge bergtoppen en zijn vaak in flarden mist gehuld: betoverend! Deze Incacitadel, die 500 jaar verborgen is gebleven en in 1911 door de beroemde ontdekkingsreiziger Hiram Bingham werd ontdekt, is absoluut het hoogtepunt van uw privéreis. Maar Peru is meer! Veel schatten uit het precolumbiaanse tijdperk zijn behouden en stellen wetenschappers voor raadsels: nog altijd hangt er een zweem van mystiek rond de bijzondere Nazcalijnen. De geometrische figuren en tekeningen van dieren, lopen kilometers lang door de woestijn...

Reis door de prachtige natuur van Peru

Maar dit Latijns-Amerikaanse land heeft zoveel meer te bieden: een prachtige kustlijn, imponerende verlaten hoogvlaktes, spectaculaire bergpassen en kloven, en fraaie groene valleien met grazende lama’s. Peru, dat is omringd door de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte, heeft het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Op de drijvende eilandjes wonen de Uros-indianen, die nog hun eigen identiteit en kleurrijke cultuur hebben. Bezoek op uw autorondreis ook de mooie Ballestas-eilanden, bekend om de bijzondere fauna. Reis vervolgens langs de ruige kusten van de Grote Oceaan naar het zuiden van Peru. In Colca Canyon, een landschap dat wordt gedomineerd door eindeloze kloven en besneeuwde bergtoppen, ziet u golvende woestijnlandschappen, knusse Andesdorpjes en frisgroene valleien. Het beeld van een condor die majestueus boven het Andesgebergte cirkelt of de muziek van een panfluit bespeeld door een oude man in een prachtig gekleurde poncho, zal Peru voor altijd in uw hart sluiten.

Combineer de betoverend mooie natuur en de mysterieuze cultuur van de Inca’s op een rondreis met de prachtige koloniale steden Cuzco en Lima. Beide steden ademen nog altijd de sfeer van de Spaanse kolonisten. Met trots zullen de hartelijke Peruanen u de koloniale stad Arequipa aan de voet van de vulkaan El Misti tonen. De naam van deze stad betekent ‘Blijft u hier’. Aan het einde van uw privéreis door Peru zult u niets liever willen!