050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mongolië

Rondreis Mongolië - Prachtige vergezichten en eeuwenoude tradities

Stap van de gebaande paden en maak een reis naar Mongolië, een nog relatief onbekende bestemming! Dit is het land dat in de 12de eeuw groot is geworden onder Dzjengis Khan en waar veel van de eeuwenoude Mongoolse tradities nog worden nageleefd. Laat u tijdens uw rondreis door Mongolië betoveren door de uitgestrekte natuur van woestijnen, eindeloze steppes en besneeuwde heuvels!

Het Mongoolse rijk van Dzjengis Khan

Onder het bewind van Dzjengis Khan werden veel nomadische volken uit Noordoost-Azië verenigd waardoor er een machtig rijk ontstond. Het hedendaagse Mongolië geeft u een kijkje in deze tijd: alleen al het overnachten in een ger kamp neem u mee terug naar de 12de eeuw! Ulaanbataar, de hoofdstad van Mongolië, is een drukke en hectische stad, maar wanneer u goed zoekt zijn er ook veel rustige plekken te vinden. De stad staat vol met eerbetonen aan de grote leiders zoals Dzjengis Khan en Damdin Sükhbataar ‘de held van de revolutie’. Uw SRC-reisleider in Mongolië zal u alles vertellen over deze boeiende geschiedenis! Laat u verrassen door de verschillende Boeddistische kloosters, waarvan het Gandan-klooster het grootste nog functionerende klooster van Mongolië is. Een bezoek aan het Gandan-klooster is zeker een bezoek waard tijdens uw reis als u de cultuur en het geloof van de Mongoolse bevolking wilt ervaren!

Bij een bezoek aan het Winterpaleis van de Mongoolse Bogd Khan zult u zich misschien even in buurland China wanen: de groene overhangende daken met daarop prachtige ornamenten zijn onvergetelijk! Bekijk in dit enig overgebleven paleis van de Mongoolse keizer zijn bezittingen die bewaard zijn gebleven, waaronder zijn troon en de verzameling opgezette dieren uit zijn eigen dierentuin. Wilt u meer grootsheid bewonderen tijdens uw groepsreis door Mongolië? Bezoek dan het standbeeld van Dzjengis Khan dat net buiten Ulaanbaatar staat. Het 40 meter hoge stalen standbeeld toont Khan op zijn paard. Wanneer u de trappen van het standbeeld beklimt, zult u verrast worden met een prachtig uitzicht. Vanaf het hoofd van het paard heeft u een adembenemend zicht over het Mongoolse landschap.

Rust in de uitgestrekte natuur van Mongolië

Buiten de hoofdstad Ulaanbaatar is de bevolkingsdichtheid zeer laag. U kunt vele kilometers reizen en vrijwel geen mensen tegenkomen. Deze verlatenheid is spannend, maar zorgt er ook voor dat u de overweldigende vlaktes en bergen dubbel zo goed in zich opneemt. Een aantal unieke bezienswaardigheden van Mongolië zijn de nationale parken: de flaming cliffs, de ‘vlammende kliffen’ vergelijkbaar met de Grand Canyon tot de zingende zandduinen, en uiteraard de immense Gobi-woestijn, de grootste woestijn van Azië. Een reis naar Mongolië is een reis waar u, naast de vele indrukken die u opdoet, ook de westerse drukte achter u kunt laten.

Vakantie vieren in Mongolië gaat er anders aan toe dan in de meeste landen. Waar het voor de meeste mensen vanzelfsprekend is dat overnacht wordt in een hotel, is dat in Mongolië niet het geval. Om onverwachte omstandigheden te voorkomen kunt u de praktische informatie over Mongolië lezen. Op vakantie zult u merken dat een rondreis door Mongolië een reis is vol avontuur, afstand doen van de Westerse gebruiken en rust. De indrukwekkende natuur zal u overweldigen en de Mongoolse bevolking zal u hart stelen: allemaal ingrediënten voor een vakantie die u niet snel zult vergeten!

Boek uw rondreis naar Oezbekistan bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Mongolië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Mongolië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!