U bent hier: Home | Mongolië

Rondreis Mongolië - Prachtige vergezichten en eeuwenoude tradities

Stap van de gebaande paden en maak een reis naar het onbekende Mongolië! Het land dat in de 12de eeuw groot is geworden onder Dzjengis Khan en waar veel van de eeuwenoude Mongoolse tradities nog worden nageleefd. Laat u tijdens een culturele groepsreis betoveren door de uitgestrekte natuur van woestijnen, eindeloze steppes en besneeuwde heuvels!

Het Mongoolse rijk van Dzjengis Khan

Onder het bewind van Dzjengis Khan werden veel nomadische volken uit Noordoost-Azië verenigd waardoor er een machtig rijk ontstond. Het hedendaagse Mongolië geeft u een kijkje in deze tijd: alleen al het overnachten in een ger kamp neem u mee terug naar de 12de eeuw!

Ulaanbataar, de hoofdstad van Mongolië, is een drukke en hectische stad, maar wanneer u goed zoekt zijn er ook veel rustige plekken te vinden. De stad staat vol met eerbetonen aan de grote leiders zoals Dzjengis Khan en Damdin Sükhbataar ‘de held van de revolutie’. Laat u verrassen door de verschillende Boeddistische kloosters, waarvan het Gandan-klooster het grootste nog functionerende klooster van Mongolië is. Een bezoek aan het Gandan-klooster is zeker een bezoek waard tijdens uw reis als u de cultuur en het geloof van de Mongoolse bevolking wilt ervaren!

Bij een bezoek aan het Winterpaleis van de Mongoolse Bogd Khan zult u zich misschien even in buurland China wanen: de groene overhangende daken met daarop prachtige ornamenten zijn onvergetelijk! Bekijk hier onder andere de bezittingen van de keizer zoals zijn troon en zijn verzameling aan opgezette dieren en waan u terug in de vorige eeuw.

Rust in de uitgestrekte natuur van Mongolië

Buiten de hoofdstad Ulaanbaatar is de bevolkingsdichtheid zeer laag. U kunt vele kilometers reizen en vrijwel geen mensen tegenkomen. Mongolië heeft een aantal unieke nationale parken: van de flaming cliffs, de ‘vlammende kliffen’ vergelijkbaar met de Grand Canyon tot de zingende zandduinen, en uiteraard de immense Gobi-woestijn, de grootste woestijn van Azië. Een reis naar Mongolië is een reis waar u, naast de vele indrukken die u opdoet, ook kunt ontspannen en de westerse drukte achter u kunt laten.

Een rondreis door het Aziatische Mongolië staat kortom garant voor avontuur, afstand doen van de Westerse gebruiken en rust. De indrukwekkende natuur zal u overweldigen en de Mongoolse bevolking zal u hart stelen: allemaal ingrediënten voor een vakantie die u niet snel zult vergeten!