050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Algemene informatie

Algemene voorwaarden

Met ingang van 1 april 2016 hanteert SRC Reizen in aanvulling op de hieronder vermelde ANVR-consumentenvoorwaarden aanvullende voorwaarden voor boekingen, annuleringen en betalingen. U vindt deze voorwaarden op de pagina prijsinformatie | reserveren of download hiernaast de volledige SRC-voorwaarden in PDF.

Algemene informatie

Hieronder vindt u meer informatie over de belangrijke organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, waarbij SRC Reizen uiteraard is aangesloten.

natasja-chat2017_282x285.jpg
Natasja Milliard
Reisadviseur
Als u vragen heeft over de garanties die het ANVR en het SGR u geven, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

ANVR

SRC Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR is de overkoepelende organisatie voor de reisbranche. De branchevereniging, dus. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, weet u dat er duidelijke rechten en plichten zijn voor u en voor de reisorganisatie waarmee u op reis gaat: de ANVR-reisvoorwaarden en de ANVR-boekingsvoorwaarden. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. Hierin staan ook de boekingsvoorwaarden van de ANVR, en andere belangrijke informatie.
ANVR-Informatiebrochure 2018
ANVR-consumentenvoorwaarden

Stichting Garantiefonds Reisgelden

SRC Reizen B.V. (KvK nr. 58888705) is aangesloten bij SGR en SGRZ. U kunt dit controleren op de website van het SGR en de website van het SGRZ. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de (zakelijke) consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds en Geschillencommissie reizen

Ook verplicht de ANVR dat de reisorganisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De Geschillencommissie is een onafhankelijke commissie waar u terecht kunt als u een conflict heeft met een reisorganisatie. Moet u uw reis onderbreken door een natuurramp of politieke onrust? Dan komt het Calamiteitenfonds u financieel tegemoet. Onze reizen vallen onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat:

• u (een deel van) uw reissom terugkrijgt als we de reis door een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• u de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als we door een calamiteit de reis moeten aanpassen of als we u vervroegd moeten repatriëren. De Calamiteitencommissie bepaalt of een situatie wordt gezien als een calamiteit. U betaalt € 2,50 (per groepje van maximaal 9 personen dat tegelijkertijd boekt) voor het Calamiteitenfonds. De volledige garantieregeling vindt u op de site van het Calamiteitenfonds.