U bent hier: Home | Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika - Ontdek de wereld in één land!

Zuid-Afrika bevat alle ingrediënten voor een geslaagde rondreis: vriendelijke mensen, adembenemend natuurschoon en een eindeloos gevarieerde landschap! Van de uitgestrekte vlaktes van het Karoo, de woestijnen van de Kalahari, de ruige toppen van de Drakensberg en de Kaap met de eindeloze stranden: Zuid-Afrika heeft het allemaal en u kunt dit op een rondreis ontdekken! Het is het land van de oudste en grootste nationale parken met het meest diverse wild ter wereld: de big five, de kleine vijf en alles daar tussen in. En waar ter wereld kunt u ’s morgens vroeg op een game drive het meest mooie wild spotten en ’s avonds rond een kampvuur met een glas Kaapse rode wijn genieten van een braai met het gebrul van leeuwen en het gelach van hyena’s op de achtergrond? Welke SRC-reis u ook kiest, u weet zeker dat u op onze groepsreizen en fly drives méér van Zuid-Afrika ziet!

Safari: must do op een reis naar Zuid-Afrika

Dat Zuid-Afrika over een uitgebreide flora en fauna beschikt, beseft u pas goed als u op uw reis de prachtige nationale parken en natuurreservaten bezoekt, zoals het Krugerpark of het Hluhluwe-wildreservaat. Tijdens een game drive in een 4-wheel drive beleeft u het echte safarigevoel: vroeg in de ochtend wanneer de zon net op is, en de lucht nog fris gaat u met een ranger op zoek naar wild! U spot de springbokken die smullen van kleine Karoobosjes, giraffen die statig paraderen over de savannes, olifanten die ondanks hun omvang zo uit de struiken opduiken en wellicht wel leeuwinnen terwijl ze een prooi aan het verschalken zijn. Maar de natuur van Zuid-Afrika is diverser dan alleen de big five! U wordt tijdens uw groepsreis vast verrast door de adembenemende schoonheid van de Tafelberg, de Drakensbergen die u het gevoel geven alsof u op de top van de wereld staat, de Atlantische Oceaan met azuurblauwe wateren waarin pinguïns leven en de uitgestrekte wijngaarden rond Stellenbosch. Zuid-Afrika is met recht een wereld in één land!

Ontdek de regenboognatie tijdens een rondreis

Tijdens een autorondreis of culturele groepsreis ontdekt u ook de culturele diversiteit van Zuid-Afrika. Dit is het nomadische land van de Khoi San (Bosjesmannen) die afstammen van de oudste mens ter wereld, maar ook het land van de Zoeloes, en het land van de Europese invloed die begon met de komst van Jan van Riebeeck en de VOC. In Zuid-Afrika leven 9 hoofdstammen en 25 onderstammen die elk hun eigen taal, cultuur en tradities hebben. Daarnaast ziet u de invloed van blanken uit de hele wereld en van slaven uit het Oosten meegebracht door de VOC. Vergeet ook de eigen Kaapse kleuringen niet, ontstaan door de vermenging van de eerste Europeanen met de inheemse mensen en de slaven. Voeg daarbij nog de Indische en Chinese invloed van arbeiders die werkten in de landbouw, mijnbouw en industrie en u heeft de beroemde regenboognatie. Hoe divers dit land echt is, ontdekt u alleen op een rondreis door Zuid-Afrika!

Een reis door Zuid-Afrika is niet alleen genieten van het rijke cultuur- en natuurschoon! In Zuid-Afrika kunt u ook heerlijk eten. Alle invloeden van de regenboognatie vindt u terug op de Zuid-Afrikaanse menukaart. Gerechten van Hollandse oorsprong zijn de ‘boerewors’, en ‘beskuit’. De Fransen hebben Zuid-Afrika een prachtige wijncultuur gegeven; proef zeker de ‘rooie vonkelwijn’ bij een wijnboer in Franschhoek. En in de Kaapprovincies is de keuken juist beïnvloed door de Maleisiërs, waardoor u hier veel gerechten met rijst linzen en tegenkomt. Daarnaast houden de Zuid-Afrikaners erg van braaien. De braai is meer dan een barbecue: het is een onderdeel van de Zuid-Afrikaanse cultuur. Deze traditie mag u tijdens een rondreis door Zuid-Afrika dus zeker niet overslaan!

Kortom, Zuid-Afrika heeft echt alles in huis voor een fantastische vakantie! Dus ga mee en de SRC-reisleiders zullen u alles vertellen over hun Zuid-Afrika!