050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika - Ontdek de wereld in één land!

Zuid-Afrika bevat alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie: vriendelijke mensen, adembenemend natuurschoon en een eindeloos gevarieerde landschap, tijdens een reis door Zuid-Afrika kunt u dit zelf ervaren! Van de uitgestrekte vlaktes van het Karoo, de woestijnen van de Kalahari, de ruige toppen van de Drakensberg en de Kaap met de eindeloze stranden: ontdek alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika! Het is het land van de oudste en grootste nationale parken zoals het wereldberoemde Krugerpark, met het meest diverse wild ter wereld: de big five, de kleine vijf en alles daar tussen in. En waar ter wereld kunt u ’s morgens vroeg op een game drive het meest mooie wild spotten en ’s avonds rond een kampvuur met een glas Kaapse rode wijn genieten van een braai met het gebrul van leeuwen en het gelach van hyena’s op de achtergrond? Welke SRC-reis u ook kiest, u weet zeker dat u op onze culturele groepsreizen en fly drives door Zuid-Afrika méér van dit vakantieland ziet!

Safari: must do op een reis naar Zuid-Afrika

Dat dit heerlijke land over een uitgebreide flora en fauna beschikt, beseft u pas goed als u op uw rondreis door Zuid-Afrika de prachtige nationale parken en natuurreservaten bezoekt, zoals het Krugerpark of het Hluhluwe-wildreservaat. Tijdens een game drive in een 4-wheel drive beleeft u het echte safarigevoel: vroeg in de ochtend wanneer de zon net op is en de lucht nog fris, gaat u met een ranger op zoek naar wild! U spot de springbokken die smullen van kleine Karoobosjes, giraffen die statig paraderen over de savannes, olifanten die ondanks hun omvang zo uit de struiken opduiken en wellicht wel leeuwinnen terwijl ze een prooi aan het verschalken zijn. Maar de natuur van Zuid-Afrika is diverser dan alleen de big five! U wordt tijdens uw cultuurvakantie door Zuid-Afrika of fly drive vast verrast door de adembenemende schoonheid van de Tafelberg, de Drakensbergen die u het gevoel geven alsof u op de top van de wereld staat, de Atlantische Oceaan met azuurblauwe wateren waarin pinguïns leven en de uitgestrekte wijngaarden rond Stellenbosch. Zuid-Afrika is met recht een wereld in één land!

Ontdek de regenboognatie tijdens een rondreis

Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika ontdekt u ook de culturele diversiteit van dit wondermooie vakantieland. Dit is het nomadische land van de Khoi San (Bosjesmannen) die afstammen van de oudste mens ter wereld, maar ook het land van de Zoeloes, en het land van de Europese invloed die begon met de komst van Jan van Riebeeck en de VOC. In Zuid-Afrika leven 9 hoofdstammen en 25 onderstammen die elk hun eigen taal, cultuur en tradities hebben. Daarnaast ziet u de invloed van blanken uit de hele wereld en van slaven uit het Oosten meegebracht door de VOC. Vergeet ook de eigen Kaapse kleuringen niet, ontstaan door de vermenging van de eerste Europeanen met de inheemse mensen en de slaven. Voeg daarbij nog de Indische en Chinese invloed van arbeiders die werkten in de landbouw, mijnbouw en industrie en u heeft de beroemde regenboognatie. Hoe divers dit land echt is, ontdekt u alleen op een van onze reizen door Zuid-Afrika!

Een hoogtepunt van de reizen door Zuid-Afrika is Kaapstad: misschien wel de mooiste stad van de wereld. De ligging aan de baai met op de achtergrond het onmiskenbare silhouet van de Tafelberg is een bekend en overweldigend plaatje. Kaapstad is een stad met twee gezichten. De stad is zowel westers als Afrikaans. Hier ervaart u de regenboognatie die Zuid-Afrika is op haar best! Vanuit Kaapstad reist u tijdens een individuele reis door Zuid-Afrika eenvoudig naar de Kaapse wijnland, naar Kaap de Goede Hoop of naar een van de andere bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.

Een reis door Zuid-Afrika is niet alleen genieten van het rijke cultuur- en natuurschoon, in Zuid-Afrika kunt u ook heerlijk eten. Alle invloeden van de regenboognatie vindt u terug op de Zuid-Afrikaanse menukaart. Gerechten van Hollandse oorsprong zijn de ‘boerewors’, en ‘beskuit’. De Fransen hebben Zuid-Afrika een prachtige wijncultuur gegeven; proef zeker de ‘rooie vonkelwijn’ bij een wijnboer in Franschhoek. En in de Kaapprovincies is de keuken juist beïnvloed door de Maleisiërs, waardoor u hier veel gerechten met rijst en linzen tegenkomt. Daarnaast houden de Zuid-Afrikaners erg van braaien. De braai is meer dan een barbecue: het is een onderdeel van de Zuid-Afrikaanse cultuur. Deze traditie mag u tijdens de reizen door Zuid-Afrika dus zeker niet overslaan!

Boek uw rondreis naar Zuid-Afrika bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Zuid-Afrika in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Zuid-Afrika bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Zuid-Afrika