050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Griekenland

Rondreis Griekenland - Tussen mythe en werkelijkheid

Boeiende verhalen vol mythes en legendes, vriendelijke Grieken, klassieke tempels en imponerende landschappen: Griekenland heeft het! Voeg daar het heerlijke klimaat met de stralende zon van Helios, de wijnen van Dionysos en het lekkere eten aan toe, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische reis. Maak op uw rondreis door klassiek Griekenland kennis met de historie en mythen van duizenden jaren geleden en bezoek opgravingen, kleine Byzantijnse kerkjes en antieke steden. ‘Kalós iérthate!’ (u bent goed gekomen): elke Griek verwelkomt u van harte. Dus wacht niet langer, bekijk onze rondreizen naar Griekenland en ga op vakantie. Tussen mythe en werkelijkheid ontdekt u misschien wel dat Griekenland het mooiste vakantieland is!

Ontdek de bakermat van de moderne wereld op uw reis in Griekenland

De Grieks antieke wereld heeft ons leven op velerlei gebieden beïnvloed. Niet voor niets wordt het oude Griekenland gezien als de bakermat van onze beschaving. Op een culturele groepsreis naar Griekenland vertellen onze enthousiaste reisleiders u over de oude Grieken die hun kennis uit het oosten haalden, over de hoogstaande beschavingen op de Cycladen, over koning Minos op Kreta en de Myceense beschaving op de Peloponnesos. En over de Griekse stadstaten, waar in de gouden 5e eeuw de demokratía (democratie) werd geboren. Tijdens een rondreis door klassiek Griekenland nemen verhalen over goden, helden en heiligen u mee terug in de tijd. Hier werden de Olympische Spelen gehouden en gaf de godin Athene de grootste stadstaat haar naam en de beroemde olijfboom. Maar in Griekenland vindt u ook Venetiaanse forten, Byzantijnse kloosters en Turkse badhuizen die herinneren aan een heel ander stukje Griekse historie. Tijdens een klassieke rondreis door Griekenland laten de reisleiders van SRC Reizen u met boeiende wetenswaardigheden en grappige anekdotes kennis maken met het verleden, maar ook het heden van dit prachtige land: tijdens onze reizen door Griekenland ziet u méér!
Wilt u de plaatselijke tradities en gebruiken echt leren kennen? Maak dan een themareis naar Griekenland tijdens de paasdagen! Pasen is een van de belangrijkste feesten in het orthodox-christelijke geloof. Een hele bijzondere periode om Griekenland te leren kennen! Het Griekse paasfeest is een indrukwekkend gebeuren en u kunt daar getuigen van zijn. Op de zaterdagavond voor Pasen verzamelen alle Grieken zich buiten de kerk, waar iets voor twaalven alle lichten doven. Om twaalf uur precies komt de priester terug met het Heilige Licht. Dit licht wordt aan elkaar doorgegeven en gedeeld door middel van kaarsen, die men van huis heeft meegebracht. Het licht is teruggekeerd op aarde: Pasen in Griekenland is erg bijzonder!
Of reist u liever niet met een groep en gaat uw voorkeur uit naar een fly drive door Griekenland? Tijdens een autorondreis verkent u in uw huurauto en met een routekaart in uw eigen tempo de Peloponnesos, een prachtig authentiek deel van Griekenland. U ontdekt tijdens deze rondreis door Griekenland het meest zuidelijke deel van het vasteland, dat is vernoemd naar de mythologische koningszoon Pelops. Hier vindt u op uw rondreis de bekendste bezienswaardigheden van Griekenland: de opgravingen van Olympia, de koningsburcht van Mycene, het theater van Epidauros en de verstilde kloosters van Mistras. Natuurlijk zijn alle reislogistieke zaken, zoals de vluchten, de hotels en de huurauto, van uw vakantie door SRC Reizen geregeld, zodat u zorgeloos kunt genieten van de prachtige Griekse cultuur!

Reizen is genieten in Griekenland

In Griekenland voelt u zich meteen thuis: bij aankomst valt de drukte weg en kan het ontspannen beginnen. De stranden, eilanden en de zee, de bergen, bossen en olijfgaarden, de vissersplaatsjes, bergdorpen en schaapskuddes, maar ook de grote steden met hun westerse uitstraling: tijdens een fly drive of een georganiseerde rondreis door Griekenland kunt u genieten van de schoonheid van het land. U raakt niet uitgekeken op de vele monumenten, die herinneren aan een roemrijk verleden, de verstilde kapelletjes die u overal zomaar in het landschap tegenkomt en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Misschien is het wel die typisch Griekse eenvoud, die zo charmeert en ontroert. Grieken houden niet van gecompliceerdheid. Een visser vist voor zichzelf en voor zijn broer, die een taverna runt. Een simpel kerkje met wat iconen, bosjes basilicum en een brandend olijfolielampje voldoet. De Griekse keuken is ook heel eenvoudig maar toch zeer smakelijk met haar verse groenten, kruiden en olijfolie. Geef een Griek wat tomaten, olijven en feta en hij maakt er een godenmaal van, waar u van kunt genieten. Op onze rondreizen door Griekenland wordt iedereen een levensgenieter. En het heerlijke klimaat van Griekenland helpt daar natuurlijk ook bij!

Griekenland is het land van licht, weidse zeegezichten en golvende olijfboomgaarden. In dit prachtige land voelen goden, stervelingen, heiligen, helden en muzen zich thuis. En toeristen, want dit land is al vele decennia een geliefde bestemming voor een vakantie in Griekenland. Het is de plek van koepelkerkjes en imposante burchten. Van wit-blauw beschilderde huisjes, met terrassen onder druiven behangen veranda’s, waar ouzo en frappékoffie wachten. En dan is daar de joviale Griek, die u belangstellend tegemoet treedt en u omringt met goede zorgen. Als u hem aanspreekt en interesse toont in zijn manier van leven, zal hij u als een vriend in zijn hart sluiten. De Griek is trots op wat zijn land te bieden heeft en nodigt u met een grote glimlach en een breed gebaar uit aan zijn tafel te komen zitten. Eenmaal gezeten achter een glas ouzo en vele begeleidende mezedes, kleine schaaltjes met lokale gerechten, zal uw gastheer u vol enthousiasme vertellen over zijn familie. Wellicht nodigt hij u wel uit om het doopfeest van de kleinkind bij te wonen. In deze godenwereld leeft u uw eigen mythe! Dus bekijk onze cultuurvakanties naar Griekenland, boek een heerlijke vakantie en laat u verrassen door de prachtigste verhalen!

Boek uw rondreis naar Griekenland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen naar Griekenland. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Griekenland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis naar Griekenland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Griekenland