U bent hier: Home | Griekenland

Rondreis Griekenland - Tussen mythe en werkelijkheid

Boeiende verhalen vol mythes en legendes, vriendelijke Grieken, klassieke tempels en imponerende landschappen: Griekenland heeft het! Voeg daar het heerlijke klimaat met de stralende zon van Helios, de wijnen van Dionysos en het lekkere eten aan toe, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische reis. Maak op uw rondreis kennis met de historie en mythen van duizenden jaren geleden en bezoek opgravingen, kleine Byzantijnse kerkjes en antieke steden. ‘Kalós iérthate!’ (u bent goed gekomen): elke Griek verwelkomt u van harte. Dus wacht niet langer en ga op reis naar Griekenland: tussen mythe en werkelijkheid ontdekt u hier misschien wel het mooiste vakantieland!

Ontdek de bakermat van de moderne wereld op uw Griekenland-reis

De Grieks antieke wereld heeft ons leven op velerlei gebieden beïnvloed. Niet voor niets wordt het oude Griekenland gezien als de bakermat van onze beschaving. Op een culturele groepsreis vertellen de reisleiders u over de oude Grieken die hun kennis uit het oosten haalden, over de hoogstaande beschavingen op de Cycladen-eilanden, over koning Minos op Kreta en de Myceense beschaving op de Peloponnesos. En over de Griekse stadstaten, waar in de gouden 5e eeuw de demokratía (democartie) werd geboren. Tijdens een groepsrondreis door Griekenland nemen verhalen over goden, helden en heiligen u mee terug in de tijd. Hier werden de Olympische Spelen gehouden en gaf de godin Athene de grootste stadstaat haar naam en de beroemde olijfboom. Maar in Griekenland vindt u ook Venetiaanse forten, Byzantijnse kloosters en Turkse badhuizen die herinneren aan een heel ander stukje Griekse historie. De reisleiders van SRC laten u met boeiende wetenswaardigheden en grappige anekdotes kennis maken met het verleden en het heden van Griekenland: tijdens een groepsreis door dit prachtige land ziet u méér!

Reizen is genieten in Griekenland

In Griekenland voelt u zich meteen thuis: bij aankomst valt de drukte weg en kan het ontspannen beginnen. De stranden, eilanden en de zee, de bergen, bossen en olijfgaarden, de vissersplaatsjes, bergdorpen en schaapskuddes, maar ook de grote steden met hun westerse uitstraling: tijdens een fly drive of een busrondreis kunt u genieten van de schoonheid van Griekenland. U raakt niet uitgekeken op de vele monumenten, die herinneren aan een roemrijk verleden, de verstilde kapelletjes die u overal zomaar in het landschap tegenkomt en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Misschien is het wel die typisch Griekse eenvoud, die zo charmeert en ontroert. Grieken houden niet van gecompliceerdheid. Een visser vist voor zichzelf en voor zijn broer, die een taverna runt. Een simpel kerkje met wat iconen, bosjes basilicum en een brandend olijfolielampje voldoet. De Griekse keuken is ook heel eenvoudig maar toch zeer smakelijk met haar verse groenten, kruiden en olijfolie. Geef een Griek wat tomaten, olijven en feta en hij maakt er een godenmaal van, waar u van kunt genieten. Op een rondreis door Griekenland wordt iedereen een levensgenieter!

Griekenland is het land van licht, weidse zeegezichten en golvende olijfboomgaarden. In dit prachtige land voelen goden, stervelingen, heiligen, helden en muzen zich thuis. En toeristen, want Griekenland is al vele decennia een geliefde bestemming voor een autorondreis. Het is de plek van koepelkerkjes en imposante burchten. Van wit-blauw beschilderde huisjes, met terrassen onder druiven behangen veranda’s, waar ouzo en frappékoffie wachten. En dan is daar de joviale Griek, die u belangstellend tegemoet treedt en u omringt met goede zorgen. Als u hem aanspreekt en interesse toont in zijn manier van leven, zal hij u als een vriend in zijn hart sluiten. De Griek is trots op wat zijn land te bieden heeft en nodigt u met een grote glimlach en een breed gebaar uit aan zijn tafel te komen zitten. Eenmaal gezeten achter een glas ouzo en vele begeleidende mezedes, kleine schaaltjes met lokale gerechten, zal uw gastheer u vol enthousiasme vertellen over zijn familie. Wellicht nodigt hij u wel uit om het doopfeest van de kleinkind bij te wonen!

In Griekenland leeft u uw eigen mythe! Dus reis mee naar deze godenwereld en laat u verrassen door de prachtigste verhalen!